Фотография - 81 тема

• 52 441
  • 754
  •   1
Отговори
# 495
  • Mostly in my mind
бла бла, благодаря. с черно бял екшън на опасити около 20% и малко затопляне.
ето още един от серията

_DSC9105 by Ina K., on Flickr

# 496
Момичета, малко ще ви изоставя че отивам да си поотпочина и да заредя със снимки (екипирала съм се да тествам един 50-135) и да празнувам рожден ден ... та за срещата като гледам май ще остане за след празниците.. Всъщност аз съм на линия след 28 май.. Само се моля на хубаво време ..

bouquet
И да не съм пас

Поздрави  и дерзайте - чудесни неща виждам. Вейда, Лолита, Ел Мариачи Wink

# 497
  • София
Im So Excited , този ефект можеш да постигнеш според мен с овърлей или градиент. Но разгледай снимката - цветът на овърлея е такъв, който вече си съществува в снимката - по лалетата, дребните цветчета са такава гама - затова не стои неестествено като розовото в ясно синьо небе напр.
И няма небе - т.е няма нищо, в/у което овърлея ще стои странно. Аз много гледам снимки и като ми направи впечатление някоя, мисля какво ми харесва и как е снимано и защо така е обработено. Това, което в една снимка ти харесва много, на друга ще е безмислено.
А курсовете, които Еовин ти е показала са ми били много полезни, заслужават си.

# 498
Mims*,благодаря  bouquet Не съм ползвала никога екшъни,но ще прочета как става ресайз с тях.
mamaSunshine,приятни пътешествия и много хубави емоции и снимки  Hug
Дано след празниците да е хубаво времето и да можем най-накрая да организираме въпросната среща   Sunglasses
Лолита,сестри ли сте  Heart Eyes В първия момент помислих това ти ли си?После се сетих,че от друга снимка ми е позната дамата  Heart Eyes
Аз си имам вече 60-ка микро beer Wine Glass
Изглежда като чисто нова  Grinning Сега ще се упражняваме,за да се опознаем  Heart Eyes
Неприятно впечатление ми прави,че в някакъв момент затваря блендата и не иска да остане на 2.8.
Но четох,че е нормално.Еовин,ще се радвам да споделиш опит от първа ръка  Hug

# 499

Неприятно впечатление ми прави,че в някакъв момент затваря блендата и не иска да остане на 2.8.
Но четох,че е нормално.Еовин,ще се радвам да споделиш опит от първа ръка  Hug
Да, и моят е така, и аз се шашардисах в началото, но се оказа нормално. То и без това от толкова близо е много малко полето на фокус и ако  е на 2.8, съвсем няма да го хванем  Mr. Green Аз установих, че на мен ми е по-лесно да снимам с ръчен фокус, когато е за макро, много се лута, ако е автоматичен.  Hug

# 500
  • София
Здравейте, искам да постигна мистичен ефект в една снимка. Помогнете ми какъв ефект да използвам при обработката.

Какво имаш предвид под "мистичен ефект"?

Мери, честито! Хайде, чакам да покажеш снимки Simple Smile

Вейда, много ме впечатлиха самолетите! Чудесна атмосфера.

МамаСъншайн, весело и ползотворно! Ще те чакаме със снимки после Simple Smile

Срещата наистина май се очертава след празниците.

High key by Nevena Gencheva, on Flickr

# 501
Благодаря,Мъхче,Еовин...ще пробвам на ръчен за макро  Hug
Вече беше късно тази вечер,а и бях си забравила картата,та още нямам първа снимка,но тия дни всички дреболийки ще са мои и ще показвам Laughing

# 502
  • София
SunshineMery, честит обектив! И аз имам 60-ка, но го взех за портрети.

Ще ходим в Габрово - утре ще има карнавал и ми се иска да направя хубави снимки. Някой който е снимал подобни мероприятия, може ли да даде съвет кай обектив ще ми е по-полезен - 18-55 или 85?

# 503
Според мен - 85. С него ще можеш да откроиш обектите от фона, нещо, което ще постигнеш трудно с 18-55 в тълпата Simple Smile

# 504
  • Mostly in my mind
И аз съм за 85. Simple Smile 
 Леле, съншайнМери, вчера точно един познат каза, че много си приличаме. А пък аз сякаш не откривам прилика. Просто добри познати сме. Но имаме и общо. На една дата сме родени. Simple Smile
Мама Съншайн, приятно изкарване. Да ни покажеш после красоти. Simple Smile

# 505
  • София

Ще ходим в Габрово - утре ще има карнавал и ми се иска да направя хубави снимки. Някой който е снимал подобни мероприятия, може ли да даде съвет кай обектив ще ми е по-полезен - 18-55 или 85?

А защо не и двата?

# 506

Ако ще наблягаш на лицата, а не на общи планове - 85!  newsm10 newsm68 Ако имаш 135 или 200, още по-добре!  Joy И после давайте снимки от фотосесиите в почивните дни!  Grinning bowuu

# 507
  • Варна
Преди години го бях снимала карнавала в Габрово с 18-55, опитах се да си намеря снимките, но кой знае къде са потънали в архивите Wink

Нещо от днес Wink

DSC_1622 by Wink BG, on Flickr

Последна редакция: сб, 21 май 2016, 10:36 от Борикс

# 508
Лолита,значи пак сте сестри-близначки...астрални  Wink
bla_bla,супер - още някой с такова обективче.И аз основно за портрети го взех,но и макрото ме влече Hug Имаш ли снимки с него във Фликъра?Сега ще погледна...но ти си с Канон,нали?

# 509
  • София
Аз бих взел и двата обектива. И никонският и канонският 18-55 са по 200 грама Simple Smile, а стабилизацията си е стабилизация кой каквото и да разправя Peace.

Общи условия

Активация на акаунт