Фотография - 81 тема

• 52 226
  • 754
  •   1
Отговори
# 675
  • Mostly in my mind
Ехей, верно ли? Абе гледам от известно време по-хубави снимки публикува във фейса. Simple Smile

# 676
Ами много са ви хубави снимките - и на elenaz, и на Лолита... и на всички.

За видовете светлина съм пас. Уж чета постоянно и пак не са ми много ясни.

Аз пак с молба. Вижте тази снимка и се изкажете за всичко, което ви или не ви харесва. Моля! Голямо мазане падна. Имам и по-хубави кадри от тази сесия (не са много), но засега само с тази се помъчих.

Скрит текст:
Запретнатият ръкав го оправихме за следващите снимки.

Агентке, осъзнах, че си напълно права. bouquet Поне, докато не се науча. Wink

# 677
MEV_9995 by Mihaela Ed, on Flickr
MEV_9924 by Mihaela Ed, on Flickr

Малко абитуриентка и от мен - братовчедка ми Simple Smile

# 678
  • Сидни
Защо не й smooth- неш кожата малко, ще изглежда по-добре  Peace
Пробвай с Portraiture. Или с някой от екшъните. Или frequency separation.

Victoria3 by elena zhelyazkova, on Flickr

# 679
Слагах Portraiture, но в интерес на истината, не ми хареса. Твърде изкуствено стана, а като го намалих, почти нямаше разлика с реалността, така че реших, че е безсмислено и спрях да го пробвам на другите снимки   Rolling Eyes 

# 680
  • София

И аз  newsm68

Мъхче, ти къде се записа на курс?

Аз пък да се похваля, че от няколко дни се сдобих с една 85-чка и сега е голям кеф newsm53. Само дето малката категорично отказва да ми позира.....щом види да вадя фотоапарата и започва да тича в кръг и да си слага ръцете пред лицето. Онзи ден имаше рожден ден и на партито направих нормални снимки на почти всички деца с изключение на нея  Cry Не знам докога ще продължи това...

# 681
  • Сидни
Портречър-а има настройки! Според мен е супер.

# 682
  • София

Мъхче, ти къде се записа на курс?

Ще ти пиша на лс, да не излезе, че рекламирам  bouquet Честит обектив! На фокус да ти е!

Титинка, защо ти е да режеш, добре си е. Много хубаво детенце.

Последна редакция: вт, 14 юни 2016, 15:30 от Мъхчето

# 683
Im so Exited - нещо тоналността ми бяга много - седи като в крос но е доста далече от неговото излъчване. Тенът на лицето е като пребледнял .. вкарай му малко магента и обезцвети после за по леко.

Евоин - на първата снимка нещо в кадрирането не ми е точно - погледът бяга от основния обект и почва да рзглежда околността - облаците са прекалено набиващи се на очи. Едно леко туширане може да обрави нещата.
Принципно понякога при облачно време когато слънцето се покаже иззад облак е напълно възможно да се получи такъв контраст какъвто има - за това или цялата снимка се тушира от към цветове или пък се набляга на драматчино излъчване - но там трябва да се внимава с тоналността.
Лично аз не бих ползвала 85мм за такъв ракурс - за близък план да, но тук и една 35мм би ти свършила чудесна работа - снимката ще има друг рисунък.. мое виждане де  bouquet
Относно кадрирането - никога не поставяй обект супер в средата на кадъра (от всички страни) - остави го да виси в горната третина - в случая небето не ти носи информация Simple Smile

# 684
Im so Exited - нещо тоналността ми бяга много - седи като в крос но е доста далече от неговото излъчване. Тенът на лицето е като пребледнял .. вкарай му малко магента и обезцвети после за по леко.

Какво е крос? Embarassed
Имаш предвид, че не се връзва тена на кожата с цялата картинка или нещо друго, свързано с тоналността. Да се пробвам да оправя, пък дали ще стане. А магента с кой аджъстмънт е най-подходящо да добавя?
Благодаря ти! bouquet

# 685
Ами много са ви хубави снимките - и на elenaz, и на Лолита... и на всички.

За видовете светлина съм пас. Уж чета постоянно и пак не са ми много ясни.

Аз пак с молба. Вижте тази снимка и се изкажете за всичко, което ви или не ви харесва. Моля! Голямо мазане падна. Имам и по-хубави кадри от тази сесия (не са много), но засега само с тази се помъчих.

Скрит текст:
Запретнатият ръкав го оправихме за следващите снимки.

Агентке, осъзнах, че си напълно права. bouquet Поне, докато не се науча. Wink

С какво е мазано и с какъв обектив е снимката, няма екзиф... Rolling Eyes  Grinning

Защо не й smooth- неш кожата малко, ще изглежда по-добре  Peace
Пробвай с Portraiture. Или с някой от екшъните. Или frequency separation.

Victoria3 by elena zhelyazkova, on Flickr

И аз това щях да кажа - направо е задължително според мен.  Grinning  newsm10

колко много видове светлина имало  Blush ама да си призная хич ме няма по терминологията. не мога да ти помогна, но лично за мен, да снимам портрети при облачно време си е чудесно и винаги го предпочитам пред слънцето. е, ако не е на залязване.  Grinning

Lavender girl, in explore 11.06.16 by Ina K., on Flickr

newsm10 На залез стават страхотни снимки. 

По принцип на любителите, които искат да напреднат, мога да им кажа следното: снимане му е майката!  Grinning Много снимане и гледане на снимки на известни и не толкова известни фотографи, събиране на идеи и познаване на техниката, с която се снима!  Grinning В интернет има толкова много обучителни видео и текстови материали и за осветление и за какво ли не. Но опитът се трупа със снимане - при различни светлинни условия, после гледате какво сте направили, пак снимате и така. Важно е и обектите, които снимате и съответно да се подбира подходящ ъгъл, осветление.  Rolling Eyes И накрая подходяща обработка, щото без нея снимката няма завършен вид.  chef Иначе вече всеки хай тек смартфон и сапунерка правят много добри снимки директно от апарата, вече има и програмки в тях, с които снимките стават като от фотошоп  Mr. Green, че и програмки за изглаждане на бръчки и оправяне на кожата и всичко това само с едно-две натискания на бутончета.  Grinning Така че всеки, който иска сериозно да снима и да се развива, а не просто да развява и да влачи едно ДСЛР с обективи, които да му тежат и да привличат погледите на профи крадците, просто трябва да положи сериозни усилия.  Simple Smile

# 686
  • Сидни
Това с "мазането" за моята снимка ли се отнася?
Кое по-точно е мазано?
Няма екзиф, защото е сейф за нет.
Снимката е тип "dream light" и е доомазана просто с четка. Това ми беше първи опит..сега май ми се получават по-добри.
Снимана е с 50мм, 1.4
ето още една
LISA by elena zhelyazkova, on Flickr

Последна редакция: вт, 14 юни 2016, 16:31 от elenaz

# 687
Това с "мазането" за моята снимка ли се отнася?
Не, за моята. И аз сейвнах за уеб и се изгуби екзифа. Снимала съм с 50мм 1.8.
Не бих могла да повторя с какво съм мазала, защото е с какво ли не. Затова и искам мнения къде, какво не е наред. Сама не мога да си бъда коректив.

Ето още една. Тази е с минимална обработка и е вече с другия обектив.

Последна редакция: вт, 14 юни 2016, 19:46 от Im So Excited

# 688
  • София
 Ето сюжет, при който снимането на отворена бленда не е  помогнало а  е попречило - щом има бинокъл, значи трябва да се вижда и поне малко от наблюдавания обект Peace.

# 689
Имах предвид крос процесинг... термин за вид тонална обработка на снимката поне в днешно време. Може да се постигне и със слоеве и тониране, може и директно с готови филтри, както гледам много колеги правят. В миналото най-често се е свързвал с по-зеленикаво жълто тониране на снимката. Днес вече е станал паразитен израз за подобно излъчване и тоналността е всякаква. Аз лично го харесвам в зависимост до колко е удачно според сюжета и жанра. За портрети специално трябва да се внимава с тази обработката заради човешкия фактор.
Аз го използвам в няколко случая..основно в предметна фотография

А когато времето е лошо си играя с ретро излъчване ... в линка има снимки от Виена в доста кофти и облачно време

http://leni-s.com/vienna-nostalgic/

Общи условия

Активация на акаунт