Фотография - 81 тема

• 52 439
  • 754
  •   1
Отговори
# 525
  • Mostly in my mind
ЕлМариачи, много си забавен.  Joy Това са макове.  Laughing

Кропнах я. Също ми допада, но сякаш исках тук повече акцентът да е на каляската. Атрактивна е. Simple Smile

# 526
ЕлМариачи, много си забавен.  Joy Това са макове.  Laughing

Кропнах я. Също ми допада, но сякаш исках тук повече акцентът да е на каляската. Атрактивна е. Simple Smile

Joy Вярно! Явно съм се преработил... осъзнах, че нещо не е наред, докато пишех, че са лалета, ама... Joy Понеже нямам време да снимам на този етап, ето още някои кадри от съвсем близкото минало.  Grinning bowuu

Скрит текст:

Grinning newsm44  newsm68

# 527
Много ми хареса морякът!
Аз снимах една бременна колежка, но не ми дава да показвам преди да се роди бебето. А някои са много готини  Laughing Добре че то скоро ще се ражда и ще ви покажа   Sunglasses

# 528
  • София
Морякът наистина е страхотен!

# 529
Ммм,да не е много размазването,Мариачи.Особено като снимам в по-общ план.Това с кончето хем е на най-отворена бленда 2.8  Rolling Eyes  Само първата снимка малко е кропката,другите две не са пипани.Май повече маже в макро режим и в по-близък план като снимам. Peace
Много са ти красиви портретите,както винаги  Hug
С какъв обектив си снимал малкото момиче и моряка?

# 530
Ммм,да не е много размазването,Мариачи.Особено като снимам в по-общ план.Това с кончето хем е на най-отворена бленда 2.8  Rolling Eyes  Само първата снимка малко е кропката,другите две не са пипани.Май повече маже в макро режим и в по-близък план като снимам. Peace
Много са ти красиви портретите,както винаги  Hug
С какъв обектив си снимал малкото момиче и моряка?

За портрети си трябва "портретен" обектив.  Grinning Аз снимам последните 2-3 години изключително с Никор 85/1.4 D, но и новите никонски 85 1.4 и 1.8 са чудесни!"Морякът" ми е един от любимите модели.  Mr. Green Това е приятел, който не е българин и няма нищо общо с мореплаването, макар че е от морска страна.  Grinning Имам още негови снимки, но не знам къде са. Надявам се това лято да мога да направя още няколко.  Mr. Green Разбира се, има и обработка, но най-важно е да се направи снимката изначално максимално добре - по отношение на подходяща светлина и осветеност, както и на диафрагма. Та морячето и момичето, което е на мои приятели дъщеря, са с 85-тицата - той е на бленда 4, а тя - 1.8.  Simple Smile Снимките на танцуващи и свирещи са правени при напълно неконтролирани и променящи се светлинни условия на сцена и са между 185 и 300 мм, диафрагма 4-5 макс.  Grinning Снимки на такива "модели" имам хиляди. Grinning  А последната снимка на играещите в "шахматната градинка" в София е с екстендър 1.4 на 420 мм.  Grinning Всъщност пробвах екстендъра по друг повод и ги щракнах отдалеч, защото ми допадна светлината и ситуацията   Grinning А девойчето в парка е също с 85-цата на 2.2. Няма да казвам коя е...  Grinning

Последна редакция: ср, 25 май 2016, 00:31 от El Mariachi

# 531
Морякът!!! Heart Eyes

Как кроп на фургона на снимката на Лолита? Тези кралски лилии са толкова чаровни!

Обмислям да сменя 50 1.8 с 50 2.5 Macro, мнения по въпроса? Някой има ли опит от първа ръка с този обектив? Има ли смисъл?

Последна редакция: ср, 25 май 2016, 08:38 от Вейда

# 532
Мариачи,благодаря  Hug Задоволи ми цялото любопитство за обективите,с които си снимал (макар че наскоро беше писал  bouquet ) Обичам да гледам екзифите точно по тази причина.
Абе,знам си че до 85-та пак ще опра,но едно по едно... Blush
Относно 60-цата,в много ревюта я дават и за портретен обектив,освен всичко останало,което притежава.
Даже на едно място един пич малко брутално,но каза...Fuck the 50,take the 60.  Mr. Green
Не сме се опознали все още,така че може и аз да не вадя достатъчно от нея.Но мисля,че ще се разберем Simple Smile
Ето тук е по-добре откъм боке

И една сглобена от три  Simple Smile

# 533
А девойчето в парка е също с 85-цата на 2.2. Няма да казвам коя е...  Grinning

На Радина Думанян ми прилича, но може и да се бъркам  Mr. Green. Сори за спама, но с удоволствие наблюдавам снимките, които пускаш, очарована съм от стила ти  Peace.

Последна редакция: пт, 27 май 2016, 09:14 от 3ори

# 534
Да си покажа Картофчето: IMG_1682 by Galika_, on Flickr
С него инсценирани фотосесии не се получават, затова една съвсем спонтанна от семейна разходка.
И една с дъщеря ни, имам и др в профила: IMG_1004 by Galika_, on Flickr

# 535
  • Mostly in my mind
наистина прилича на Радина Думанян. Тя ли е, Елмариачи? Grinning

# 536
  • Варна
А тези мистични лалета къде са?  Simple Smile

"Лалетата"  Laughing са в Поморие. Peace

И аз  newsm09 за моряка!

наистина прилича на Радина Думанян. Тя ли е, Елмариачи? Grinning

Ина мен на нея ми прилича, зачовърка ме любопитството сега дали е тя. Grinning

SunshineMery, за да ти се получи хубаво боке, трябва обектът, който снимаш, да е по-отдалечен от фона. А пък самият фон трябва да е на "дупки от светлина/и", както аз си ги наричам, или нещо разноцветно и бляскаво.

Шушулче, тая снимка, дето сте двете, много ви се радвам на стайлинга. Party

Не много свързано с темата, но да се похваля, че днес си взех последния семестриален изпит от магистратурата и сега имам чувството, че цялото време на света е мое! newsm44 Толкова снимки чакат обработка, сега ще се впусна с пълни сили напред. Party Е, след 7-ми, че преди това няма да съм в Бг по служебни причини и даже мисля (доста еретично) да не вземам голямото фото. Crazy

# 537
Май разкрихте загадката, ама тихо все пак!  Grinning По-горе някъде, а може би и в предишната тема, има още две нейни снимки, обаче явно не сте я разпознали - добре съм я маскирал. Grinning Много хубава девойка.  newsm10 newsm68
Да си покажа Картофчето: IMG_1682 by Galika_, on Flickr
С него инсценирани фотосесии не се получават, затова една съвсем спонтанна от семейна разходка.
И една с дъщеря ни, имам и др в профила: IMG_1004 by Galika_, on Flickr

Тва картофче много сладко.  Mr. Green Снимах скоро едно такова перфектно създание, ама къде ли архивирах снимките...  newsm78 Ако ги открия тези дни, ще покажа една-две Grinning А за портрети категорично не предпочитам макро обективи, щото най-малкото са доста остри. Контрастът и рисунъкът са също много важни, а старата 85-ца на Никон е просто супер.  Simple Smile Между другото преди време имах Тамрон 90 макро, който също беше добър за портрети.  Grinning

# 538
  • HH
Хич не умея да снимам хора. Някак или ме забелязват в най-неподходящият момент или не знам как да ги придумам да се държат естествено и резултатът не ме удоволетворява. Да не говорим, че си нямам хабер от понятие как се обработват снимките след това. Гледах 2-3 туториала, но не ми се получи.

Сега си разгледах снимките от последната отпуска и попаднах на тази. Не съм ви я показвала.

Белоградчишките скали by katehina -, auf Flickr

# 539
  • Варна
И аз не мога. Даже с моите  деца не успявам да постигна това което искам, дори и когато са в настроение да съдействат  Twisted Evil

Днес светлината беше страхотна, но повечето кадри са ми от близо  Close В цял ръст ми се иска да снимам, но не ми се получава. Явно тренировки трябват  ooooh!

DSC_2222 by Wink BG, on Flickr

DSC_2220 by Wink BG, on Flickr

Общи условия

Активация на акаунт