Фотография - 81 тема

• 52 426
  • 754
  •   1
Отговори
# 540
chockolina  Hug знам правилата за хубаво боке,ама не винаги можеш го отдалечи фона Laughing
или нацелиш подходящата светлина.Пусто му,наслагвам си кръгчета тук-там  Blush
Шушулче,много сте сладки и стилни мама и кака.А картофчето да го изпапкаш  Heart Eyes
Мариачи,аз точно заради остротата се огледах в макрото Crazy
Борикс,на някои снимки бяга фокуса от лицето  Rolling Eyes

Една статия за Пловдив от сайт,в който пускат интересни уроци и всякакви други неща:
https://photographylife.com/postcard-from-plovdiv#comment-210182

# 541
Mного сладко картофче Heart
Морякът е направо приковаващ!

Да си покажа една от абитуриентките, която снимах точно преди драматичната буря, заляла ни половин час по-късно. Дъждът, който провали плановете на абитуриенти и зяпачи, спря едва тази сутрин.
Естествено преди да ни залее потопа, напичаше много неприятно.

# 542
  • Варна
...
Борикс,на някои снимки бяга фокуса от лицето  Rolling Eyes

...

Мда всички които не са в близък план  Twisted Evil Сега с този пробем ще се борим. Там и кадрирането ми куца, не само фокуса. Качих ги защото ги мисля и тези дни да ги повтарям евентуално Wink

# 543
  • Варна
Борикс, първата е много хубава, само дето е центрирана. Защо не я кропнеш? Simple Smile

До нас си "улових" кълвач:

New Neighbour by chockolina, on Flickr

# 544
  • София
Борикс, пробвай някой път и вертикален кадър. Казват, че бил подходящ за портретите Peace.

# 545
Привет! Нова съм, чета ви назад Simple Smile
Почти новобранец, снимам с Canon1200D ,  обективи EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS и  EF 50mm f/1.8 STM

Мъчих се калибриране с Адобе Гама, дано има някаква полза.
Ползвам Photoshop CS2, кофтито е, че компа ми не е нова машина, с XP е и над четвърта версия на Lightroom не мога да сложа.
Raw ги отварям през вю-то на уиндоуса, но така ли са му " убити" цветовете, че с друга програма не ми дава да ги отворя? Не би ли трябвало във шопа да се отварят? Не съм опитвала досега, защото в jpeg снимам, вчера нащраках малко в комбинирания вариант-jpeg+raw и реших да се захвана с Лайтрума, никога не съм работила с нея.
Във фотошопа само понякога поправям леко рязкост, сатурации и цветове, но ми е интересно да поразуча Лайтрума.

Много харесах цветовете на Белоградчишките скали от предната страница, имат ли корекция някаква, останаха ми очите!

И Фликр ще разучавам и ще пусна нещо за съвети и недостатъци по мои снимки.

# 546
Давайте още снимки на абитуриенти!  Grinning За съжаление последните години при мен все се случват някакви неща около баловете и така и не успявам да снимам. Shocked

Ето още няколко портретни от мен:  Simple Smile  bowuu

Скрит текст:

Ето я и уникално сладката бебка!  newsm10 newsm44 newsm62

Grinning newsm68 newsm44

# 547
Никога не съм снимала абитуриенти аз  Sad
Макар че понякога като погледна каква чалга настава, и по-добре, че не снимам  Laughing
Привет! Нова съм, чета ви назад Simple Smile
Почти новобранец, снимам с Canon1200D ,  обективи EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS и  EF 50mm f/1.8 STM

Мъчих се калибриране с Адобе Гама, дано има някаква полза.
Ползвам Photoshop CS2, кофтито е, че компа ми не е нова машина, с XP е и над четвърта версия на Lightroom не мога да сложа.
Raw ги отварям през вю-то на уиндоуса, но така ли са му " убити" цветовете, че с друга програма не ми дава да ги отворя? Не би ли трябвало във шопа да се отварят? Не съм опитвала досега, защото в jpeg снимам, вчера нащраках малко в комбинирания вариант-jpeg+raw и реших да се захвана с Лайтрума, никога не съм работила с нея.
Във фотошопа само понякога поправям леко рязкост, сатурации и цветове, но ми е интересно да поразуча Лайтрума.

Много харесах цветовете на Белоградчишките скали от предната страница, имат ли корекция някаква, останаха ми очите!

И Фликр ще разучавам и ще пусна нещо за съвети и недостатъци по мои снимки.

Аз всъщност не съм сигурна как ги отваряш роу през Windows, може и да има начин, не помня. Във фотошоп се отварят с плъгин - Camera Raw се казва. А, че са убити - убити са, това им е целта, да си ги направиш както ти харесват, а не както е решила камерата да ги конвъртне в джпг Simple Smile)

# 548
От три години си избрам по две, максимум три абитуриентки и не поемам други. От тях само на една от тях роклята наистина ми хареса, но пък там момичето беше прекалило с миглите.
Тази година беше някакъв ад, пълна катастрофа откъм дрехи. Не знам на какво се дължи, миналата година не беше така.
От друга страна нямам очаквания 18 годишни момичета да имат изграден вкус, а и съм наясно, че на тази възраст и родителите не успяват да внесат здрав разум (често и на тях самите им липсва такъв, уви).
Гледам да туширам с по-нежни снимки.

Oтблизо:

Последна редакция: пт, 27 май 2016, 16:51 от Клото

# 549
  • София
 ⅞ ...and Happily Ever After, качи си един FastStone, отваря всичко и върви без проблеми на ХР. От него можеш да ги мяташ в която програма пожелаеш. Освен всичко друго ти приказва и на български Simple Smile.

# 550
Еовин, ясно за плъгина, благодаря.
Интересно ако разглеждам снимки във вю-то в уиндоуса, понеже те са наредени: една в jpeg, следваща в CR2(така ми ги изписва уиндоуса), после пак в jpeg и пак в CR2 и ако ги разглеждам само надясно, тази в CR2 излиза убит цвят, ако върна обаче наляво да ги разглеждам, всички са цветни. Дано обясних добре. Затова питах за цветовете.
С плъгина във фотошоп ще мога пак да обработвам raw , нали?
Т.е. ЛР искам от любопитство да разгледам, но ако същата работа ще се върши и във фотошоп, да не се занимавам чак да я разучавам  newsm78

# 551
  • Mostly in my mind
Мдам, с камера роу си обработваш роу.  Може. То самото име си подсказва. Simple Smile
ЕлМариачи, дай още от Радина. Стига си я крил. Simple Smile Исках да те питам за тонирането. Много интересно стоят портретите. Как го правиш?
Аз тази година за пръв път снимах абитуриенти.  Имала съм късмет, че са готини и стилни. Simple Smile

_DSC9341 by Ina K., on Flickr

това, което ми хареса, беше, че имахме късмет с времето. беше спряло да вали и в същото време облачното, леко мрачно време придаде хубави, леко приглушени, цветове. нямаше слънце, изгорели участъци, сенки, менки и т.н.
това, което ми избожда очите и суууууууууупер много ме дразни, е отрязана обувка. ама така добре са застанали тук, че ми е любима. Simple Smile

Последна редакция: пт, 27 май 2016, 18:07 от Лолита

# 552
  • HH
Лолита, докато не спомена отрязаната обувка, не я бях забелязала  Blush

⅞ ...and Happily Ever After , отворих пак да погледна снимката, че вече не помня какво съм я правила. Стандартното highlights - shadows на макс в двете посоки и после много леко белите и с една идея повече съм дръпнала черните. Vibrance & Saturation са на +12 и съм намалила жълтото и съм наблегнала минимално на червеното. Иначе снимах следобяда, 5 минути преди да завали. Ако беше слънчево, сигурно нямаше да става за нищо снимката.

ПП: Като се сетя за моята аб.рокля, и най-кадърния фотограф нямаше да сътвори нищо от визията ми + факта, че съм не дърво, а камък пред обектива Grinning

# 553
  • София
Почти нямам снимки от собствения си бал. Майка ми е била толкова развълнувана, че успяла да развали камерата, която и без друго не беше кой знае какво по онова време. Имам ясен спомен колко хубаво и стилно бяха облечени всички. Но тази година май не беше толкова зле положението с тоалетите, в сравнение с предишни. Поне в Интернет почти нищо не беше отразено, значи гафовете са били в нормален порядък.  Публичният шейминг във фб и по медиите започва да си казва думата.  Rolling Eyes

Един куч от мен (не е абитуриент):

DSC_8295 by Nevena Gencheva, on Flickr

# 554
Първи опит да кача, такъв размер добре ли е?

IMG_0928 by my name is life, on Flickr

Сложих тази снимка, изобщо не съм обработвала. Освен леко изрязаното цвете в ляво, фокуса как го виждате?

На тази не ми допада задния фон, много е "шарен" и разхвърлян, но когато правех тази снимка се упражнявах с бокетата. Малко допълнително съм увеличила рязкост и цветовете да са малко по-наситени. Мисля си обаче, дали не прекалих с рязкостта, всички цветчета на преден фон не ги докарах на фокус, там ми куца нещо.

IMG_0702 by my name is life, on Flickr

Camera raw плъгина опитах да инсталирам, но ми исписа, че изисква уиндоус седмица, така че засега ще продължа снимането в джипег, друг път ще го мисля.
На първо време да изуча композицията, после доброто фокусиране. Снимам предимно из градината ми, защото почти не излизам никъде, кой знае какво различно не мога да покажа освен цветя.
Надявам се да ме напътствате.

Общи условия

Активация на акаунт