Фотография - 81 тема

• 52 263
  • 754
  •   1
Отговори
# 660
  • София
 По-добре не я пипай, защото ще заприлича на паспортна снимка Peace

# 661
  • Варна
Здравейте, дайте ми съвет как да отрежа  снимката ?
kristina by Златина Иванова, on Flickr

Защо искаш да я срежеш?  Rolling Eyes

Преди Flickr даваше възможност да се предлага кроп, гледам сега я няма  Sad

Да, и аз го забелязах това преди известно време. Не знам защо непрекъснато премахват опции и функции, които потребителите харесват.

Шоколина имам ги и стълбите и много тавани във Фликр. Даже вчера ли онзи ден пак качих едни стълби...освен ако не визираш някоя конкретна група там... че нали има само някакви седмични сега пак замряха... newsm78

Имах предвид, че като постнеш линк от Фликр тук директно, е по-лесно за следване и коментиране. Ако не е активна снимката, рядко ходя да търся профил на някого, само, за да коментирам, дори и да искам да напиша нещо. Peace

Седмица 20/52 - Диптих:
Dreaming by chockolina, on Flickr

# 662
Шоколина обикновено така ги пускам, Simple Smile
от Соренто даже пуснах линк на целия албум

Титинка аз лично не виждам при този крупен план на детето какво повече може да се реже ..

да не съм без хич... Това като го видях и се сетих за Санторини  Joy

Positano by Photo Cafe, on Flickr

# 663
  • Mostly in my mind
Не е ли там? Или някъде другаде в Гърция?

# 664
Много прилича нали.. всъщност е Позитано, амалфийското крайбрежие...

# 665
  • София
Здравейте, явявам се с един въпрос. Трябва да снимам портрет навън, при естествена светлина, облачно време. Как мога да постигна само рисуващо или само запълващо осветление?

# 666
  • София
Мъхчето, аз не разбрах въпроса.  Embarassed Може ли да покажеш примерна снимка?

# 667
  • София
Може би защото аз не разбирам от осветяване Simple Smile Изглежда пак има проблем във Фликр и не мога да кача снимка, за да покажа, а и моите учебни опити не са най-добрия пример... В момента посещавам един курс за начинаещи и там обясниха, че трябва да се стремим да имаме комбинация от контрово осветление (зад обекта или отзад и леко встрани), рисуващо (отпред и леко встрани) и запълващо осветление. Задачата ни е да снимаме веднъж с трите вида осветление, веднъж с двата вида (рисуващо и запълващо) и веднъж само с един вид осветление (без контрово).  Аз не мога да разбера при каква разположеност на обекта бих имала само запълващо или само рисуващо осветление, когато съм навън в облачно време. Не знам дали стана по-ясно...

Ред: Ето това би трябвало да е рисуващо + запълващо:
Фокус-мокус проба by Nevena Gencheva, on Flickr

Последна редакция: пн, 13 юни 2016, 23:16 от Мъхчето

# 668
# 669
Здравейте, явявам се с един въпрос. Трябва да снимам портрет навън, при естествена светлина, облачно време. Как мога да постигна само рисуващо или само запълващо осветление?

Виж сега - снимай колкото се може повече при естествена светлина на първо време и наблюдавай резултатите, свикни да виждаш светлината как рисува. С времето ще свикнеш да съобразяваш как би изглеждала снимката в замисимост от наличната естествена светлина. Не го мисли толкова коя е рисуваща, коя фонова, коя запълваща, не се тормози с термини. Grinning

Ето ти първата снимка снимана само на естествена, рисуваща светлина към залез слънце на улицата.  Simple Smile Другите две са със запълваща светкавица.  Simple Smile

newsm44 newsm68 newsm44

# 670
Мъхчето, като ходих на курс миналата година и ние имахме такава задача, но никой не се справи с нея. Пожелавам ти късмет.

# 671
  • Mostly in my mind
колко много видове светлина имало  Blush ама да си призная хич ме няма по терминологията. не мога да ти помогна, но лично за мен, да снимам портрети при облачно време си е чудесно и винаги го предпочитам пред слънцето. е, ако не е на залязване.  Grinning

Lavender girl, in explore 11.06.16 by Ina K., on Flickr

# 672
Облачното време колкото да не го харесваме понякога помага. При него светлината е леко дифузна, не е директна и при подходящ естествен декор е супер за портрети.

# 673
  • Сидни
Най-обичам да снимам в облачно време - от гледна точка а highlights and shadows.
Но иначе любимите ми снимки са по залез, особено ако са backlite-  нати.

и едно бебенце от вчера :

Evie by elena zhelyazkova, on Flickr

# 674
  • София
Благодаря много за отговорите. И аз едва ли щях да се замисля над различните видове светлина, ако не беше тази задача, която имаме. Ще видим как ще се справя. Макар че сега в това облачно време едва ли ще се докопам до естествена контрова... Иначе поне проблемите ми с фокуса започнаха да намаляват Simple Smile Вижда ѝ се края на таз епична битка.  Laughing

Между другото, в курса ни е една от моделите на Лолита (Дамата с кученцето - померан-шпиц).

Общи условия

Активация на акаунт