Фотография - 81 тема

• 52 223
  • 754
  •   1
Отговори
# 690
Здравейте! Търся за закупя 3 книги на Майкъл Фриймън - Макрофотография, Пейзаж и природа и Черно-бяла фотография. Ако някой ги продава, пишете на лични. Simple Smile

# 691
Ео, точно този тип "сипаничава" структура се обработва трудно, но според мен и светлината ти изобщо не е ок. Така като гледам е силна, идва отгоре, изостря чертите и подчертава всеки недостатък, дори го подсилва. Според мен работи локално, без екшъни, доста работа се иска, за да се получи естествен и ненатрапчив резултат.
Напоследък се старая да правя не чак толкова близки портрети при наличие на проблемни кожи, ако след това ще бачкам до припадък.

Лолитке, страхотна светлина, движение, браво  Heart Eyes

Desi, да ти е жива и здрава рожденичката  Hug

Много харесвам лошото време за снимки, да си кажа.

# 692
Здравейте! Търся за закупя 3 книги на Майкъл Фриймън - Макрофотография, Пейзаж и природа и Черно-бяла фотография. Ако някой ги продава, пишете на лични. Simple Smile

А това  е Michael Freeman's 101 Top Digital Photography Tips

ЧБ и няколко други могат да се вамерят като pdf  в нета.
 Simple Smile

Ео, точно този тип "сипаничава" структура се обработва трудно, но според мен и светлината ти изобщо не е ок. Така като гледам е силна, идва отгоре, изостря чертите и подчертава всеки недостатък, дори го подсилва. Според мен работи локално, без екшъни, доста работа се иска, за да се получи естествен и ненатрапчив резултат.
Напоследък се старая да правя не чак толкова близки портрети при наличие на проблемни кожи, ако след това ще бачкам до припадък.

Лолитке, страхотна светлина, движение, браво  Heart Eyes

Desi, да ти е жива и здрава рожденичката  Hug

Много харесвам лошото време за снимки, да си кажа.

chef

Наистина проблемните кожи искат подходящо осветление, защото корекцията е голяма играчка и да се прави без заплащане направо не си е работа.  Rolling Eyes Разбира се, с перфектен грим, това може да се коригира. Азиатките са направо виртуозки на грима. Grinning Grinning Grinning

Що се отнася до крос процесинга, особено при портрети, трябва да се внимава, защото остават едни зеленикави, синкави, пурпурни оттенъци в сенките, които мен понякога ме дразнят. Не съм специалист, но имам чувството, че в доста филми от години го ползват по някакъв начин, може би с някакви филтри.   newsm78

Това с "мазането" за моята снимка ли се отнася?
Не, за моята. И аз сейвнах за уеб и се изгуби екзифа. Снимала съм с 50мм 1.8.
Не бих могла да повторя с какво съм мазала, защото е с какво ли не. Затова и искам мнения къде, какво не е наред. Сама не мога да си бъда коректив.

Ето още една. Тази е с минимална обработка и е вече с другия обектив.

Да, въпросът ми беше за снимката на момичето на пейката.  Simple Smile Моето мнение е да обмисляш по-внимателно изпълнението на снимки в гръб.  Grinning  Rolling Eyes

Виж например тази на Aislyn June  Rolling Eyes

Simple Smile

# 693
Малко цветя за разсейване,без екшъни и мазане...почти директно от камерата Simple Smile
Събрах си много материал с Микрото,но да не ви затрупвам наведнъж,ще ви пускам по малко Simple Smile

Inside the flower

Softly spoken

Yellow rose

elenaz,прекрасни снимки  Heart Eyes
desi p,честит обектив!Все на фокус да ти е  Hug

Последна редакция: ср, 15 юни 2016, 05:42 от SunshineMery

# 694

Да, въпросът ми беше за снимката на момичето на пейката.  Simple Smile Моето мнение е да обмисляш по-внимателно изпълнението на снимки в гръб.  Grinning  Rolling Eyes

Виж например тази на Aislyn June  Rolling Eyes

Simple Smile

Това не е мнение, това е съвет Wink, който аз приемам, разбира се. Отчитам първия си опит за снимане в гръб като неуспешен. Ще пробвам пак, но още не мога да се сравнявам с Aislyn June. Дано скоро! Благодаря ти!

# 695
  • София
Като стана въпрос за обработка на портрети, кажете тези от вас които имат опит, кое е по-добре да се ползва фрикуенси сепарейшън или Portraiture.

Снимах една приятелка, тя е на 40+ и кожата й не е перфектна. Гледах уроци за обработка и пробвах по двата метода, но не останах доволна от резултатите. Сигурна съм, че е въпрос на повече практика, но като начало ако може да ме насочите какви са предимствата на единия и на другия метод.
Ако може да споделите и клипчета, които са ви били полезни на вас, ще съм ви много благодарна.

Ето за снимката по-долу съм ползвала Portraiture /нищо не съм променяла по настройките, просто дадох ОК/. Първоначално ми хареса резултата, но вече не съм убедена.

# 696
Като стана въпрос за обработка на портрети, кажете тези от вас които имат опит, кое е по-добре да се ползва фрикуенси сепарейшън или Portraiture.

Снимах една приятелка, тя е на 40+ и кожата й не е перфектна. Гледах уроци за обработка и пробвах по двата метода, но не останах доволна от резултатите. Сигурна съм, че е въпрос на повече практика, но като начало ако може да ме насочите какви са предимствата на единия и на другия метод.
Ако може да споделите и клипчета, които са ви били полезни на вас, ще съм ви много благодарна.

Ето за снимката по-долу съм ползвала Portraiture /нищо не съм променяла по настройките, просто дадох ОК/. Първоначално ми хареса резултата, но вече не съм убедена.

Какво е трябвало да се обработва в тази снимка и как изглежда преди да е обработена?!   newsm78  Аз лично обработвам минимално снимките, и то когато са в близък план, както най-често снимам. Всъщност от снимки на лица от мъжки пол махам само разни пъпчици и петна, при нежните модели, ако се налага, си играя повече.  Grinning Но по принцип си подбирам моделките и гледам да няма много за обработка.  bowuu
Ако не представлява проблем, дай снимка от близък план - обработена и необработена, но все пак в достатъчно голям размер, за да видим ефекта от портричъра или фрикуънсито или каквото е там. Simple Smile

# 697
Ох ти си като мен, и аз като цяло не обичам да обработва, и като гледам колеги дето снимат сватби и балове, и прочие, направо им се чудя на зверското търпение - то при тях пост процеса е повече от колкото заснемането. Ох радвам се че се реших да не се занимавам със занятчийство.
,Щото това си е точно това.. и като дойде някой и каже, нали после ще ме оправиш на Фотошоп и полудявам. Обработка по-силно правя само ако търся някакво конкретно звучене. Като днес примерно в месеца откриваме изложна на наш колега в галерия +Това, която си беше точно умишлено обработена, в определена тоналност, но с много вкус, много добре обмислена, добре аранжирана,.. а бе накефих се максимално. На много места снимано с ленсбейби за да се търси ефекта и.. а бе гот..

# 698
  • Germany
Ето едно видео за обработка на кожа с Frequency Separation, което на мен ми беше много полезно https://www.youtube.com/watch?v=ldhG9fmgC7o. Може на някой да му е интересно  Peace. Като цяло това ми е любим гуру на фотошопа.

# 699
Ето едно видео за обработка на кожа с Frequency Separation, което на мен ми беше много полезно https://www.youtube.com/watch?v=ldhG9fmgC7o. Може на някой да му е интересно  Peace. Като цяло това ми е любим гуру на фотошопа.

newsm10 Този образ пуска ценни видео материали.  Grinning

Ох ти си като мен, и аз като цяло не обичам да обработва, и като гледам колеги дето снимат сватби и балове, и прочие, направо им се чудя на зверското търпение - то при тях пост процеса е повече от колкото заснемането. Ох радвам се че се реших да не се занимавам със занятчийство.
,Щото това си е точно това.. и като дойде някой и каже, нали после ще ме оправиш на Фотошоп и полудявам. Обработка по-силно правя само ако търся някакво конкретно звучене. Като днес примерно в месеца откриваме изложна на наш колега в галерия +Това, която си беше точно умишлено обработена, в определена тоналност, но с много вкус, много добре обмислена, добре аранжирана,.. а бе накефих се максимално. На много места снимано с ленсбейби за да се търси ефекта и.. а бе гот..

newsm10 Joy Joy Joy

Къде е тази изложба в София, да отида да я видя при първа възможност - някакъв точен адрес?! И работно време, ако може.  bowuu

Ето ви една снимка във висока резолюция от нета, на която може да се пробвате с различни техники, за да се види резултата, макар че кожата на лицето на тази красива девойка си е направо чиста. Simple Smile

chef bowuu newsm44 newsm68

# 700
http://photocafe.bg/month-of-photography-2016-day-10/

Галерия Плюс Това , на Марин Дринов 30., Втората изложба в репортажа..

# 701
  • Mostly in my mind
мен ми е най-забавно като кажат: "нали ще ме направиш по-слаба с фотошопа" или "що да мръднем стола, махни го с фотошопа".  Joy така си я мислят те тая работа.

# 702
  • София
мен ми е най-забавно като кажат: "нали ще ме направиш по-слаба с фотошопа" ... така си я мислят те тая работа.

Е, ако не с Фотошопа, може с ЛР-а. Нали има няколко плъзгача за коригиране на дисторсията Mr. Green Mr. Green

# 703
  • Mostly in my mind
мен ми е най-забавно като кажат: "нали ще ме направиш по-слаба с фотошопа" ... така си я мислят те тая работа.

Е, ако не с Фотошопа, може с ЛР-а. Нали има няколко плъзгача за коригиране на дисторсията Mr. Green Mr. Green
ама те всички знаят фотошопа, и едва ли не, тоя фотошоп чудеса върши и сам работи...тъй си мислят, мдам.  Mr. Green

# 704
  • Germany
"по-млада и по-слаба" ми е любимо на мен  Wink Въпреки че аз обичам Liquify Tool, но го ползвам много минимално, да позагладя някоя косичка, да поприбера някое месце Grinning Ето още едно видео от същия човечец  https://www.youtube.com/watch?v=sPuhiguv1a0

Общи условия

Активация на акаунт