Ще имам ли глоба за неплатени 13 осигуровки ???

• 6 298
  • 18
  •   1
Отговори
Здравейте моля ви кажете ми ще имам ли глоба за неплатени здравни осигуровки, както и за неподадена декларация 7 и за двете неща чак сега случайно разбрах

# 1
В  нашия НАП /Русе/ не глобяват. Не знам в др.градове как е.

# 2
Става въпрос за Габрово, но предполагам че на повечето места е едно и също , благодаря ако има някой друг независимо от кой град е моля да пише

# 3
Аз съм пращала /с писмо/ поне 5 закъснели декларации, не е имало проблем.

# 4
  • София
Преди Нова година имаше сериозни опашки за плащане на здравни осигуровки, защото има промени, ако не се лъжа за прекъснати здравноосигурителни права или неплатени повече от три вноски вече следва да се плаща за 60 месеца назад. Искрено се надявам да не съм права, но аз това разбрах от репортажите по телевизията и пресата.

http://www.segabg.com/article.php?id=784387

Последна редакция: нд, 03 апр 2016, 19:43 от Jeni_E

# 5
Преди Нова година имаше сериозни опашки за плащане на здравни осигуровки, защото има промени, ако не се лъжа за прекъснати здравноосигурителни права или неплатени повече от три вноски вече следва да се плаща за 60 месеца назад. Искрено се надявам да не съм права, но аз това разбрах от репортажите по телевизията и пресата.

http://www.segabg.com/article.php?id=784387

Идеята, е ако сте имали 60 месеца неплатени, ще трябва да ги платите всичките, но ако имате 10 неплатени, си плащате за 10

# 6
Да да това го знам което го въведоха след нова година, аз трябва да си платя в моя случай само 13те осигуровки , въпроса е дали ще ми наложат глоба

# 7
Да да това го знам което го въведоха след нова година, аз трябва да си платя в моя случай само 13те осигуровки , въпроса е дали ще ми наложат глоба
Давностният срок за глоба при неподадена Декларация 7, е 12 месеца. В случая е изтекъл.  Peace

# 8
За осигуровките ще имаш лихва, предполагам за първите месеци ще е стигнала до 1-2 лева

# 9
да има общо за всичките 11 лева , но дано е само това няма проблем иначе извинявам се за въпроса но това за давността добре ли е , че е изтекла и ако да , какво трябва да правя примерно утре като ида да проверя трябва все пак сигурно да си я подам тази декларация

# 10
да има общо за всичките 11 лева , но дано е само това няма проблем иначе извинявам се за въпроса но това за давността добре ли е , че е изтекла и ако да , какво трябва да правя примерно утре като ида да проверя трябва все пак сигурно да си я подам тази декларация
Разбира се, че е добре- няма да има глоба, дори и при желание от тяхна страна. Wink  Трябва да се подаде Декларация 7 със задна дата, за се осчетоводят по направление сумите, които се внасят.

# 11
Супер радвам се засега , докато не ида утре да си ги платя , но все пак съм си притеснен защото дори и със задна дата да се подава като я гледам декларация се изпраща до директор и затова ме е страх

# 12
И аз винаги ходя в НАП със страх. Grinning

# 13
И аз имах неплатени осигуровки и неподадена декларация 7.
Счетоводителка ми каза "Плащай смело, още няма глобен заради декларацията".

Глобата е 500лв. Представяте ли си, някой да плати 500лв и да има желание да си плати 4те си НЕвнесени вноски.  Mr. Green

# 14
аз си мисля, че има доста хора с неплатени, които едва са събрали пари да си платят вноските и да вземат да им искат 500 кинта отгоре     Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт