Паническо разстройство - 24

• 50 923
  • 753
  •   1
Отговори
# 615
Цвети, радвам се! И аз вчера като се наревах на психиатъра се чувствах отлично Laughing
Мaryito, не знам, ама нещо не е добре. Утре от 8.00 съм на кардиолог, ще разправям.
Задължително сподели.Аз съм с 100/80 и пулса 53

# 616
О Джери радвам се, че се завърна, липсваше ми. Нали знаеш, че К те лекува само докато го видиш Simple Smile

Аз пък какво направих, вместо транксен взех лексотан, личната ме увери, че едното е българския вариант на другото. После в къщи гледам, че те съвсем различни съставки.

# 617
Не само, че са различни съставките, ами и транксенът е и по-евтин и по-добър.  Пък и не съм сигурна дали лексотанът е българско лекарство  newsm78

# 618
Здравейте на всички. Пиша за пръв път в група свързана с нервни кризи и проблеми, но имам нужда от помощ.
Ще ви разкажа накратко какво ми се случва и имам нужда наистина от съвет или някой да ме успокои, че не само на мен ми се случва точно това.
Октомври месец получих пърата си криза, която се състоеше от сърцебиене, учестен пулс, задух и страх от инфаркт. Тогава бях на почивка в чужбина и веднага когато се прибрах отидох на кардиолог и всичко ми беше наред. Удържах положението, смучех валидол при нужда, но декември месец отново ми се случи по тежка криза и отидох при невролог, който ми предписа ксанакс и серопрам. След четене в интернет форуми, реших да не започвам с толкова "силни" лекарства. След още два месеца четене и интересуване стигнах до психиатър, който осъзна,че не съм много за пиенето на толкова сериозни лекарства и ми предписа "Неолексан". Около месец се чувствах добре но средата на март отново се започна с кризите. Отново отидох при същия специалист и решихме да започнем със "серопрам" като и пия 3 седмици "ксанакс" или ако предпочета само при нужда. "Ксанакс" пих при нужда 4 пъти по половинка, а със "серопрама" продължавам и вече 1месец и малко го пия(по схема).
Въпросът ми главно е относно това, че последните 2седмици имам главоболие и ми заглъхват често ушите( ходих на УНГ всичко е ок, кръвни изследвания- ок-100%, щитовидна жлеза на 100%) и също така започнах да вдигам кръвно,което най- много ме притеснява, защото по принцип съм с ниско.
Искам да оточня, че нервните кризи са най-чести около месечния ми цикъл и точно днес съм в такъв период и преди 2часа си премерих кръвното и ми беша 155/103, изпих един валидол и го смъкнах до 147/93 като повече не съм го мерила, защото не искам да се шашкам допълнително.
Моля Ви за съвет и подкрепя и ще Ви бъда много благодарна ако споделите мнение и т.н относно кръвното и серопрама и ксанакса.
Забравих да кажа, че съм на 26г. жена.

# 619
Здравейте,момичета няколко дни ме нямаше ,но нямам време от работа и ходене нагоре,надолу....влизам,за да ви се похваля ,че четвърти ден никакво мерене на кръвно,никакви тревожни мисли,получавам ПА,но не им обръщам внимание,намалих клонарекса на четвъртинка през ден....желая лека и спокойна нощ

# 620

anile, ako поддържаш дълго време високо кръвно говори с личния ти лекар да те насочи към специалист за да се тушира с нещо.
Аз съм пила ксанакс и от него не съм вдигала кръвно.
Иначе от тези лекарства може за известен период от време (различен за всички) да се чувстваш замаяна, отпусната, не добре. Карай си лечението както ти е изписано и ще се види дали това са твоите лекарства, но се погрижи и за високото кръвно.

Здравейте на всички!

Жива съм  Laughing Laughing Laughing В Германия съм вече, даже съм преди лягане, че съм мега уморена от това пътуване. Като цяло не беше нищо толкова страшно... като изключим, че първото излитане имах чувството, че ще припадна и че някой ме натиска с тежест по главата. Вторият беше ок Simple Smile Тогава бях и до прозореца. Имахме малко закъснение с втория защото точно когато трябваше да излитаме имаше навалица от пристигащи самолети.

За мой "късмет" трябваше сама да се оправям с всичко, защото почти нямаше българи в първия полет до Истанбул, а от Истанбул до Щутгарт нямаше дори 1.  #Crazy

Утре сутрин ще си поспя до късно. Тази вечер пропуснах четвъртинката клонарекс. Така реших защото по време на полета за всеки случай взех половинка от него.

Първите 15 минути ми бяха комшарни  Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Стисках подлакътниците на седалката до побеляване на кокалчетата и ръцете ми бяха подгизнали от вода. После като се изкачихме ми стана спокойно. Но излитането ми беше много гадно  Laughing Laughing Laughing

Мислех си, че няма да ям нищо, защото ми се гадеше, но като поднесоха храната в първия самолет я излапах, после ни нагостиха и с вечеря и във втория. Ядох булгур пилаф (нещо, което ми е абсолютно забранено) и сега си патя от това  Mr. Green Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Ама карай... утре ще ударя един пробиотик.

Пожелавам ви лека нощ Simple Smile  bouquet Blush Heart Eyes

# 621
Трели, добре пристигнала Hug Да разказваш сега как си там. Може да си споменала  - в кой град си?

Аnile, пила съм ги и двете на куп, но не си спомням за високо кръвно. Върви при психиатъра, дето ти ги изписа да го питаш.

Аз се подготвям за кардиолог. Сега съм в чуденка дали да си пия бетаблокера и лорапама, или да си ходя така с хлопащо сърце да види кардиоложката самата истина newsm78

Да попитам - някой да може да пуска тема?
Понеже, точно като ме няма от 29 до 2 ще мине 50 страници и ще я заключат.
Ако не, да пишем много да я напълним до утре вечер Wink

# 622
Джери, ами не, може ли да се пусне тема преди да станат 50 страници  newsm78
Според мен не пий бета блокера ако не ти е супер не комфортно, нека да види докторката за какво иде реч..
Трели, бравооо момиче ти си нашата гордост. Толкова неща съм изпуснала в този живот заради страха ми от самолет, въобще не знам някога дали въобще ще се престраша  Mr. Green

# 623
Ще видя кой е админ тук и ще питам.

Та за прегледа. Не е хубаво да ти се подиграва кардиологът Laughing Обяснявам аз - имам сърцебиене, ускорен пулс, болки и голямо стягане в тази област. Още преди да ми направи ЕКГ ми каза - причината ти е в главния компютър, демек у тиквата Crazy
Иначе всичко е наред, да си пия бизогамата от 5 мг, но половин сутрин, половин вечер.
И да ли лекувам компютъра Laughing

Айде хубав и спокоен ден!

П.П. Да се допиша - да си се оплакваме спокойно, няма да заключат темата докато не се върна, дори и да надмине 50 страници.

Последна редакция: ср, 27 апр 2016, 09:42 от Jerry F

# 624
Добро утро момичета!

Гале, радвам се, че си пристигнала благополучно и всичко е наред Hug За излитането и аз те предупредих, същата тиква бях докато не спря изкачването, голям майтап Laughing Laughing Laughing

anile , добре дошла при нас Simple Smile Аз имам същите проблеми с главоболието и заглъхването на ушите дори в момента. Ходила съм на всякакви лекари - кардиолог, УНГ, невролог, ендокринолог и т.н. и навсякъде нищо. Аз се лекувам с психотерапия и вчера точно си говорихме за месечния цикъл с психоложката. Това което тя ми каза беше просто - "Всичко което се случва 4-5 дни преди месечния цикъл и през първите му няколко дни просто не е реално. Не го приемай за влошаване, не му обръщай внимание, то не е реално.", тоест има страшно бушуване на хормони, което се отразява на абсолютно всички жени, просто ние, хората с ПР, сме по-чувствителни и го усещаме по силно. Може да е причина за по-сериозни физически симптоми, за депресивни състояние, натрапчиви мисли и т.н. Измери кръвното пак след като ти поотмине цикъла и виж как са нещата. Ако са по същия начин се консултирай със специалист, но в никакъв случай не изпадай в паника, млада жена си и нямаш сериозни заболявания, прегледали са те. Всичко ще бъде наред. Hug

На мен тази сутрин нещо ми тежи главата и имам едно такова гадно напрежение в ушите, много странно. Иначе съм горе долу добре, за сега нямам сериозни оплаквания.

Хубав и спокоен ден желая Hug

# 625
Къде пак ще пантосваш , Джери. После-болна била  Joy

Само да вметна......Ксанаксът сваля кръвното, не го вдига. А кръвно се вдига и на нервна почва. Аз последните 2 месеца обиколих, всички лекари за, които се сетих, включително и кардиолог и се оказа, че вдигам кръвно от депресията.

Последна редакция: ср, 27 апр 2016, 10:57 от alinnna

# 626
Dobro утро, мили момичета!
Благодаря ви за думите! Честно... и аз се чувствам много горда не само защото се престраших и защото съм с ПР в момента, но и защото съм много смотана... аз съм затворен човек (макар да съм доста общителна) и притеснителна и това е една малка победа. А и колкото и да ме беше страх първите 15 минути, после наистина се наслаждавах. А когато пък се качих на втория самолет Истанбул - Щутгарт тогава бях като дете в сладкарница, защото мястото ми беше до прозореца. Почти през целия полет не отлепих поглед от там. Такава красота не бях виждала никога! Меки пухкави облачета... и макар да съм сигурна, че ще прозвуча малко инфантилно се сетих за анимационното филмче от детството ни "Грижовните мечета"  Laughing Laughing Laughing

Тъкмо станах сега. Вчера мама ми даде някакво нещо да си намажа гърдите за кашлицата. Ще изчакам още малко и ще мина на тежката артилерия за нея. Инак се чувствам добре. Спах като пън, даже не съм я чула кога е отишла на работа. Следобяд ще си дойде за обяд и ще ме вземе с нея. И там ще ме очакват, че се познавам с шефката й, аз работих 2 години при нея по няколко месеца. Даже и сега ще поработя малко, че имат нужда от помощ точно сега. Та освен, че ще си почина ще спечеля някоя кинта. Две в едно.  Laughing
Сега си се излежавам. изкарах си от хладилника кварк с череши (това е немска извара, но е с консистенция на хубав кисело мляко. Извара не ям особено, но тази тук я обожавам). Мама и вторият ми баща постят сега, но са заредили за мен хладилника с кварк, кисело мляко и млечки (аз няма да мога да постя защото половината неща са ми забранени за съжаление заради тъпото СРЧ, а винаги постя през страстната седмица по принцип). Ще сваля след малко снимките от полета, ще напиша пост в блога си... ще си пия ципралекса и ще си почивам до обяд  Laughing Laughing Laughing

Извинете, че стана дълъг пост... нещо ми стана писателно  Laughing

Джери, много се радвам да те видя  Hug
В едно малко градче (то може и село да е, не им знам много разпределенията тук, но на мен ми прилича на градче) съм. Казва се Хоонакер, близо до Щутгарт и Вайблиген е. Много е приятно. А мама работи във Виненден. Там преди време стана известно с много неприятна случка... някакъв малоумник изпозастреля в училище  деца и учители. Още има деца, които не могат да се възстановят от психическата травма. Горките... Той някакъв лузър бил, и мразел момичетата имал и шизофрения ли или нещп такова, но не си пиел лекарствата и момичетата му се подигравали. Баща му имал цял арсенал у дома си и тоя взел едно оръжие и... Ужасна работа. Но е било отдавна. Може би преди 7-8 години.
Иначе са много спокойни градчета, много красиви, аз съм влюбена в тях. Не харесвам особено Щутгарт. Много ми е пренаселено там“ А тук има и от старото строителство, от красивите къщички излезнали като от приказките и е спокойно.

Хубав ден ви желая Simple Smile Прегръдки  Hug

# 627
Али, Източните Родопи. Хубави разходчици в пролетни гори, тракийски светилища, рибка с винце на ресторантчетата по язовирите  newsm36 newsm35

Трели, благородно ти завиждам  Hug Наслаждавай се Hug И ние с баща ми тези месеци ще отскочим до Хановер да видим бебето ни Wink

# 628
Да хвърлиш едно линкче към блога после, Гале. Simple Smile

Момичета на мен ми става все по-замаяно.. Дали защото ми е 2-3 ден от цикъла, моя е доста обилен и болезнен и като цяло през тези дни не се чувствам добре.. Ама пък сега май е доста по-зле от обикновено, дайте съвет, ако има някой с подобни проблеми като моите newsm78

# 629
Treli_kardia, Браво! Има за какво да се чувстваш горда, ти си ни за пример  Hug

Цвети, моят преди беше много обилен и се тъпчех с Нурофен защото от друго не ми минаваше... Та и от него още по замаяно ми ставаше. Моят съвет е повечко да си мързелуваш докато не поотмине   Hug

Общи условия

Активация на акаунт