Паническо разстройство - 24

• 50 903
  • 753
  •   1
Отговори
# 630
Момичета  Hug

Джери, да ни покажеш бебока после и на нас  като го видиш  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Цвети, сто про е от цикъла. Аз съм с мноооооооооого, ама МНОГО тежък цикъл. Винаги до 3ти ден съм замаяна. Аз затова въпреки, че не трябва да ям сладкиши заради и шоколад заради СРЧ продължавам  в тези дни защото ме вдигат на крака иначе съм много отпаднала.
Винаги съм била така. Мама каза, че и тя преди да роди е била с тежък цикъл В мен остава надеждата, че и аз като родя и ми се наместят хормоните ще ми стане по-лек.
Дори съм отсъствала от лекции навремето, оставала съм си вкъщи да си лежа.
На мен вчера ми зацапа еднократно. Дали от това, че съм в овулация, дали от емоциите... никаква идея, но реших да не ровя в нета за информация и да си спестя главоболия.

Цвети, това е блога ми - http://treli-kardia.blogspot.com  От 7 години ми е хоби за разтоварване, освен рисуването и правенето на бижута.

Скрит текст:
И в този ред на мисли искам да ви покажа последната си работа - https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1134778136541504.10737 … 267163&type=3
Много съм влюбена в нея. Даже бях на път да си я оставя за мен макар да не нося бижута и да не я пускам за продаване. Не съм качвала още снимки в по-близък план в албумчето, ще го направя сега. Толкова да ми харесва. Но всъщност може и да си я оставя пък ако някой иска да му направя, да му направя подобна, понеже няма да мога 1 към 1. Толкова ми е морска  Heart Eyes

Веста, щом аз успях и ти ще можеш!  Heart Eyes За летенето със самолет. Не можеш да си представиш аз колко съм загубена  Stop Tired Joy Joy Joy И сега си казвам... щом аз успях, значи всеки може да се престраши  Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

Последна редакция: ср, 27 апр 2016, 11:33 от Treli_kardia

# 631
Блогът ти е жесток! Кулинарията ми е най - голямата страст и постоянно черпя вдъхновение от разни блогове, как не съм попаднала на твоя досега.. 

# 632
И аз съм така със сладичкото.. Аз по принцип не обичам много много, но в този период мога да си изям цял шоколад съвсем самичка Laughing Само че хич не е хубаво за кръвотечението, от шоколада се засилва Tired Много готино блогче, Гале, започвам да го следя с интерес. А гривната е чудна, любимите ми цветове. Става ти едно такова морско и лятно само като я погледнеш, поздравления.  bouquet  И страхооотни рисунки Shocked Heart Eyes

Иначе забравих да ви споделя. По предложение на психоложката започвам да си водя тефтерче с позитивни случки, неща които съм направила и с които съм се почувствала горда. За да ги помня. Защото мозъка е настроен да запаметява основно негативните случки (особено в нашия случай), за да ни предпазва, а е хубаво когато ти е най-черно да има какво да ти припомни, че имаш и добри моменти и че си достатъчно силен за да се пребориш. И друг път съм чувала за този метод с тефтерчето с позитивни емоции. Някой пробвал ли е? Simple Smile

# 633
Здравейте на всички. Пиша за пръв път в група свързана с нервни кризи и проблеми, но имам нужда от помощ.
Ще ви разкажа накратко какво ми се случва и имам нужда наистина от съвет или някой да ме успокои, че не само на мен ми се случва точно това.
Октомври месец получих пърата си криза, която се състоеше от сърцебиене, учестен пулс, задух и страх от инфаркт. Тогава бях на почивка в чужбина и веднага когато се прибрах отидох на кардиолог и всичко ми беше наред. Удържах положението, смучех валидол при нужда, но декември месец отново ми се случи по тежка криза и отидох при невролог, който ми предписа ксанакс и серопрам. След четене в интернет форуми, реших да не започвам с толкова "силни" лекарства. След още два месеца четене и интересуване стигнах до психиатър, който осъзна,че не съм много за пиенето на толкова сериозни лекарства и ми предписа "Неолексан". Около месец се чувствах добре но средата на март отново се започна с кризите. Отново отидох при същия специалист и решихме да започнем със "серопрам" като и пия 3 седмици "ксанакс" или ако предпочета само при нужда. "Ксанакс" пих при нужда 4 пъти по половинка, а със "серопрама" продължавам и вече 1месец и малко го пия(по схема).
Въпросът ми главно е относно това, че последните 2седмици имам главоболие и ми заглъхват често ушите( ходих на УНГ всичко е ок, кръвни изследвания- ок-100%, щитовидна жлеза на 100%) и също така започнах да вдигам кръвно,което най- много ме притеснява, защото по принцип съм с ниско.
Искам да оточня, че нервните кризи са най-чести около месечния ми цикъл и точно днес съм в такъв период и преди 2часа си премерих кръвното и ми беша 155/103, изпих един валидол и го смъкнах до 147/93 като повече не съм го мерила, защото не искам да се шашкам допълнително.
Моля Ви за съвет и подкрепя и ще Ви бъда много благодарна ако споделите мнение и т.н относно кръвното и серопрама и ксанакса.
Забравих да кажа, че съм на 26г. жена.
Добре дошла. Аз пиех този препарат и имах страхотно вазомоторно главоболие в продължение на една година, докато го пиех. Ксанакса ще ти помогне да не получаваш сърцебиене и ПА. Важно е да запазиш спокойствие и да знаеш, че от това не се умира-кризата отминава. Не е проблем да пиеш транквилизатор до 3 месеца всеки ден.

# 634
Благодаря ти, Велвет! Simple Smile Ами макар и стар просто не съм от известните блогъри и причината е донякъде в мен. Още като го стартирах не съм се рекламирала особено много защото съм срамежлива  Laughing Иначе навремето блоговете бяха много по-малко. Сега имам чувството, че всеки втори човек пише за това какво готви.
Иначе за външният му вид има пръст в това брат ми. Преди беше в зелено и кафяво и беше някакъв стандартен скин. А този ми го изнамери брат ми. Имаме още да работим по него, но сега е много зает.
И аз обожавам да готвя от тийнейджърка и затова и навремето реших да започна да си го водя като дневник, като тефтер с рецепти, но модерен. За себе си и приятелите ми, а то пък се намериха даже и читатели.
Голяма любов ми е Simple Smile
И докато съм в Германия ще публикувам Simple Smile
Иначе майка ми като си купува тук разни женски списанийца и винаги ми отделя готварските страници и като ми праща колет ми праща и тях  Laughing
Ще се радвам на отзиви ако решиш да опиташ нещо от него Simple Smile  Hug От последните ми публикации горещо ти препоръчвам гризините с маслини Simple Smile

Цвети, благодаря ти! Ще си позволя да публикувам и мамината страница да видиш тя какви страхотни неща има - https://www.facebook.com/Pintura-1560274627632182/?fref=ts  Simple Smile От нея съм наследила и любовта към готвенето (от баба също),  и влечението към изкуството и бижутата. По професия е бижутер макар да не практикува отдавна. реално съм закърмена с това. Първите ми книги са били албумите на художници и ровех в торбата със сребро като живеехме в софия и си играех си това, което правеше тогава.

Аз не съм си водила дневник, но мисля, че би ти помогнало. Защото когато се почувстваш зле, когато ти е трудно можеш да отвориш и да прочетеш нещо хубаво, което си преживяла и да ти повдигне духа. Аз подкрепям идеята с две ръце!

# 635
Момичета как се справяте с дереализацията. Постоянна е. Четвърти ден Сероксат, добре съм, днес станах с настроение, но към обяд и през целия ден дереалузация, замайване Sad((

# 636
Просто не обръщаш внимание. Ще отмине след време. Нормално е сега да ти е така и да има някакви странични ефекти. Ще премине

# 637
Така е за съжаление няма друг начин освен просто да свикнш с нея и да не обръщаш внимание, в един момент ще изчезне. Hug

# 638
И  аз на принципа "Обущарят ходи бос"-тръгнах на терапия при една колежка-психоложка. Предния път ми даде за "домашно" да напиша 100 желания. Викам си : "фасулска работа".......Да, ама не. Още на 10-то то желание зациклих. И сега като ги чета назад, осъзнавам, че повечето са свързани или с добруването на любимите ми хора, или със спасението ми от депресията  Crazy Тааааа, колко малко му трябва на човек!

# 639
Просто не обръщаш внимание. Ще отмине след време. Нормално е сега да ти е така и да има някакви странични ефекти. Ще премине
Да, така и направих. тръгнах до един пазар и взех ксанакс като се поразсеях мина, но чувството, че ми е паднала захарта все ме мъчи:)) Хапвам постоянно, пия вода и все се чудя кога ще припадна, много е гадно това чувство, незнам как да го преглътна и да продължа Simple Smile)))

# 640
Много е гадно, аз почвам да се щипя да се поосъзная къде съм и какво съм Crazy
Купих си Оропрекса и от утре почвам коктейлите.

# 641
Ще пиеш оропрекс със стимулотон ли  Crazy

# 642
Любовта така каза, не може да не го слушам.
Комбинират се няколко дни докато се мине изцяло само на оропрекс.

# 643
Добре де, нали се чувстваше нормално със стимулотона?

# 644
Не мога да достигна  3, а с оропрама нямах проблем с 3.

Общи условия

Активация на акаунт