КОЗУНАЦИ – 2016 г.

  • 76 645
  • 764
  •   1
Отговори
# 435
  • Sofia
  • Мнения: 22 576
Криси, много се радвам, че си ме послушала и да те видя и тук!  Hug
Не мога да кажа колко е... може би около 45 мин. Пека до готовност. Ще гледам да забележа следващия път. Накрая пека дори на 150гр. за окло 8-10мин. докато ми хареса клечката... да се доизпече хубаво вътре, а отвън ми е готов вече. Не покривам изобщо.  Hug

# 436
  • София
  • Мнения: 373
 -А като се пече с термоигла до колко градуса беше? 94 - 97?

# 437
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
93-94 за по-влажни и светли и 97 за по-препечени.

# 438
  • София
  • Мнения: 12 579
Здравейте момичета,

днес завъртях първите две дози козунаци.

При втората обаче - която е за баща ми, който е диабетик, месих с подсладител. Тестото стана ужаснооооооооо. Ама ужасно. Късаше се постоянно. Стоеше като на шупли. Иначе си втаса нормално, вдигнаха се при печене, обаче това късане и тези шупли акъла не ми побира откъде се извъдиха. Идеи?

Eто козунак от първата доза - никакви проблеми с тестото

# 439
  • Мнения: 1 713
Страхотен е, нана.
Нямам идея за шуплие, миже ли подсладителя нещо не е ОК. или е станало тежно тестото Thinking
Аз чак в събота ще правя козунаци,т.е. в петък след полунощ. Не съм яла тази година, тъй че нямам търпение. Днес направих едни портокалови бисквити и едни бабини гъсенички на машинката Heart Eyes

# 440
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Не съм спец по подсладителите, но ако това е изкуствен такъв е възможно да е реакция някаква. Всеки химически продукт може да окаже различно въздействие, не мога да го обясня с подробности. Даже и да е от естествен продукт също може да окаже такова въздействие, в зависимост от обработката му, така мисля.

# 441
  • София
  • Мнения: 12 579
Не съм спец по подсладителите, но ако това е изкуствен такъв е възможно да е реакция някаква. Всеки химически продукт може да окаже различно въздействие, не мога да го обясня с подробности. Даже и да е от естествен продукт също може да окаже такова въздействие, в зависимост от обработката му, така мисля.

И аз така си помислих, защото няма логика да е друго.
Рецептата ми е една и съща. Две дози - еднакви продукти. Единствената разлика - тъпият подсладител. Изкуствен, естествено.

Нищо де, сега събирам сили - утре нова доза със стафиди.

Тинкулинче, благодаря, бабе!  Heart Eyes

# 442
  • Sofia
  • Мнения: 22 576
И аз така си помислих, защото няма логика да е друго.
Рецептата ми е една и съща. Две дози - еднакви продукти. Единствената разлика - тъпият подсладител.
Мдаа... и аз не съм наясно с подсладителите, ама при това положение как да обвиниш друго.  Crazy   Дай му червен картон.  Wink
Хубавото е, че го пробва, да нямаш фал по Великден.  Simple Smile

# 443
  • София
  • Мнения: 12 579
И аз така си помислих, защото няма логика да е друго.
Рецептата ми е една и съща. Две дози - еднакви продукти. Единствената разлика - тъпият подсладител.
Мдаа... и аз не съм наясно с подсладителите, ама при това положение как да обвиниш друго.  Crazy   Дай му червен картон.  Wink
Хубавото е, че го пробва, да нямаш фал по Великден.  Simple Smile



Няма как да му дам червен картон. Татко не може да яде със захар. Но пък той много си хареса двата козунака. Нищо че на външен вид са леко неугледни и ме нервираха  Mr. Green

Утре сутрин ще меся със стафиди, с което ще приключа великденската кампания.

# 444
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Аз също съм в чуденка. Не ям захар от януари и много мислих дали да си направя само с подсладител, но  точно поради  неясните за мен резултати, които ще получа, се отказах от идеята. Все пак държа една резервна омразна стевия, за всеки случай.

Май и аз ще опитам един козунак с кокосово масло, нещо ми се експериментира. Simple Smile

Последна редакция: ср, 27 апр 2016, 21:38 от Джемма

# 445
  • Мнения: 366
Morena,тъй като имаш опит с пренощуването на козунак в хладилник ,правлно ли съм разбрала...след омесването на тестото(преди това процедурите са ясни..),задължително втасва на топло, докато удвои обема си и чак тогава го поставяме в хладилника до сутринта.Оставяме го да се отпусне , оформяме и пак втасва..Мисля,че го четох в блога ти ,ама да питам .Работата ме е притиснала ,а и в петък идва на гости синът ми с бебока и не знам ,кога ще ги правя козунаците. Mr. Green

# 446
  • Sofia
  • Мнения: 22 576
Morena,тъй като имаш опит с пренощуването на козунак в хладилник ,правлно ли съм разбрала...след омесването на тестото(преди това процедурите са ясни..),задължително втасва на топло, докато удвои обема си и чак тогава го поставяме в хладилника до сутринта.Оставяме го да се отпусне , оформяме и пак втасва..Мисля,че го четох в блога ти ,ама да питам .Работата ме е притиснала ,а и в петък идва на гости синът ми с бебока и не знам ,кога ще ги правя козунаците. Mr. Green
Питай, питай...  Hug
Всъщност това, което споменаваш е за козунака без месене.  Simple Smile 
Обичайния козунак... омесваш и за първото втасване - в хладилника. Второто втасване е по-бързо и не бих пробвала то да е за през нощта (без надзор за дълго), пък макар и в хладилника.  После/ сутринта изваждаш да се постопли и отпусне, премесваш, плетеш и втасва втори път оформено.
Най-скъпите гости ще посрещаш, да са ти честити!  Hug

# 447
  • Мнения: 366
Morena,благодаря ти много! HugАха,това опростява нещата.Питам още....рецептата ми е с 850 г.брашно ,не е ли малко количество за цяаала нощ  Simple Smile

# 448
  • Sofia
  • Мнения: 22 576
Не те разбрах... за какво/защо да е малко?!

# 449
  • Мнения: 366
Morena,притеснявам се ,че тестото ми е малко колчество и ..възможно ли е да превтаса за толкова дълго време..цяла нощ newsm78

Общи условия

Активация на акаунт