MasterChef България - сезон II (04.03. - 10.04.2016г.)

• 34 918
  • 449
  •   1
Отговори
# 330
Мен този Калоян ме много дразни и исках той да отпадне

И аз чакам да го "смачкат"

# 331
  • София
Йоана все повече ме дразни със самодоволството си - точно преди шеф Ангелов я изпрати на балкона, толкова убедена беше, че не е изгонена.

Калоян не мисля, че е лансиран, иначе щяха по някакъв начин да го карат да изпъкне. Има заложби, надявам се да блесне скоро.

Лъчо, горкичкия, толкова се беше притеснил с тези десерти Simple Smile

Дима с основание си тръгна - ами тя все нещо импровизираше, по нейни си рецепти готвеше, въпреки че им бяха дали такива. Все пак това е елиминация, а не тест за креативност.

Севда, като я гледах на балкона, съпреживяваше с всички, явно наистина си е чувствителна.

За следващия епизод ще има повече сълзи Wink

# 332
  • София
Разбира се, че не лансират Калоян.

# 333
  • Наблизо
А видяхте ли как всички пляскат и изпращат Димитрия,Цеца седи и гледа злобно.

# 334
  • Майничка
В червената чиния не видях сос, а Георги каза на шеф Ангелов, че той ще прави сос. Червеното ризото имаше вид на обикновени домати с ориз. Постни откъм визия и идеи чинии.

# 335
Гледам предаването, но все не намирам време да се включа.

Другата седмица ще се леят сълзи .... отново  Laughing

Бях сигурна, че Георги ще е аут тази вечер и трите десерта не ми се сториха добри, като че ли почна много добре в първите епизоди, сега е доста слаб играч.

# 336
  • Велико Търново
И аз гласувах Димитрия да си тръгне, доволна съм - смятам, че няма повече какво да покаже, може да готви много вкусно за внуците си, но й липсват още познания и умения за този формат.

Снощи ме изненадаха/ не в добрия смисъл/ отборите - както сте писали, безинтересни, скучни и според мен, не добре презентирани ястия Confused

Също мисля, че Севда е следващата напуснала предаването.

# 337

Laughing Не се заблуждавай, на всички отишли си участници ръкопляскат, просто възпитание, тия хора са там на състезание

# 338
Е, тя нали точно на това искаше да наблегне?  Laughing
Не ми харесва как се развива този сезон. Прекалено много интриги и лични драми, прекалено малко готвене. Хайде, разбирам да не дават приготвянето на ястието стъпка по стъпка, не било кулинарно предаване, пазят си рецептите - добре. Но все пак това е кулинарно шоу и ми се иска акцентът да пада върху готвенето, а не върху междуличностните отношения на участниците и злобничките им коментари един за друг. Както и пробутването напред (или избутването назад) на един или друг участник само за повече напрежение.
Ще ми се да гледам хора, които печелят с кулинарни умения, а не чрез интриги и други подобни тактики.
Явно организаторите считат, че публиката е жадна за кръв, сълзи и сополи, но силно се съмнявам, че зрителите на точно това шоу очакват точно това. Ако беше така, просто нямаше да го гледат, а да превключат на нещо по-подходящо за целта - в ефира има предостатъчно риалити шоута, в които актьори-аматьори разиграват покъртителни драми. А, и турски сериали.
Като гледам с каква изкуствена интонация рецитират репликите си участниците, нищо чудно всичко да е просто по сценарий. И конфликтите между тях, и перченето пред камерата, и злорадстването по адрес на останалите участници... Не им ли горчи храната после, натоварена с толкова отрицателни емоции?
Нямам любимци между участниците. Нямам и такива, които да не понасям. (Но ми правят впечатление малкото участници, които се държат достойно. Дано не ги вкарат и тях в някое просташко изпълнение, дано!)
Продължавам да гледам, само за да видя докъде може да стигне Севда с плача си и протежирането ѝ от страна на журито. И се питам също, ако журито беше от жени, дали сълзите ѝ щяха да имат такъв ефект, какъвто оказват върху шефовете.  Laughing

Ако някой от предаването чете тук – много моля, наблегнете повече на готвенето. Или сменете заглавието на шоуто. "Интрижки в кухнята" например. Или нещо подобно.  

Последна редакция: чт, 07 апр 2016, 09:34 от Как` Сийка

# 339
  • София

Laughing Не се заблуждавай, на всички отишли си участници ръкопляскат, просто възпитание, тия хора са там на състезание

Или изразява отношение. Ние гледаме от страни и много, много подбрано (режисирано), а те там се опознават, общуват. Нека не търсим все под вола теле и лошо възпитание.

# 340
Ами то като не можеш да опиташ ястията, поне да ти ангажират вниманието с психо интриги.  Mr. Green

# 341
  • España (Плевен)
Скрит текст:
  15-те участника в MasterChef 4 - España

Снощи не можах да гледам епизода... Кой отпадна? Ще гледам днес по някое време...  Peace

# 342
  • София
Като гледам с каква изкуствена интонация рецитират репликите си участниците, нищо чудно всичко да е просто по сценарий. И конфликтите между тях, и перченето пред камерата, и злорадстването по адрес на останалите участници... Не им ли горчи храната после, натоварена с толкова отрицателни емоции?

Абсолютно  Peace  Не знам защо тука някои много се връзват и си мислят че всичко е чиста монета  Laughing  Ако само си готвят и си кротуват, няма да са така интересни и коментирани, както ги коментираме тук....Що не коментираме манджите на Звездев или на двамата от Бон апети? Хляб и зрелище са казали древните хора и предаването се придържа към тази формула  Flutter

# 343
Как` Сийка, напълно съм съгласна с теб и много се надявах вторият сезон да не е пак така, но за съжаление си карат по същата схема. Sad Изключително дразнещо е и за мен, а и смятам, че създават не съвсем истински образи за всеки участник, подтикват ги към определно държание, коментари, именно за да има зрелище.. И миналия сезон, и този се чувствам обидена като зрител! Подценяват ни, смятайки, че искаме да гледаме това!

К А Т И, отпадна Димитрия.
Но все пак трябва да отбележим, че единствена тя беше разбила отделно белтъци и жълтъци за муса.

# 344
Хляб и зрелище са казали древните хора и предаването се придържа към тази формула  Flutter

Достатъчно зрелище има, когато любители готвачи се състезават помежду си, демонстрирайки техники и умения. Плюс това изпълняват различни задачи, стрес тестове и т.н. Достатъчно напрежение може да се осигури и само от грешките и лошите им преценки. В една кухня винаги има екшън, особено когато готвачът е изваден от зоната си на комфорт.
Така че простотиите идват силно в повече. Толкова е пресолено шоуто, че чак нагарча.
Ама пък щом ви харесва...  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт