MasterChef България - сезон II (04.03. - 10.04.2016г.)

• 34 916
  • 449
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Харесва им на тези, които коментират кой колко злобен бил и как лошо гледал... Аз не вярвам, че това е самата истина, защото се вижда как всичко е режисирано и репликите са изкуствени.

# 346
  • София
Айде и аз +1, както се казва. Много повече би ми харесало да гледам готвене и как се справят отделните участници с различни техники и предизвикателства, а не простотии и интрижки, които на всичкото отгоре не е ясно колко са истински, колко насила съчинени.
Ама се съмнявам, ако въобще някой чете тук, да вземе предвид нашето мнение...  Confused
По чужбинските формати как е в това отношение?

# 347
  • София
И в чуждите фомати има такива елементи, но наистина нашите този сезон нещо прекаляват. И аз снощи се разочаровах от тези еднакви и скучни чинии, чак не разбирам как допускат такава простотия. Иначе самото готвене, стресът в кухнята, интересните ястия са нещата, които искам да гледа, не ми пречи да има и по някоя реплика или сълза, но то това стана основното в шоуто.

# 348
  • София
Спомена се, че били си пазели рецептите, та затова нали не споделяли кое как приготвят. Е за кои точно ястия пазят рецептите? За ризото, за суфлето ...? Наистина приемам споделеното тук, че можеха да наблегнат малко повече на готвенето и различните техники. В края на краищата си е риалити шоу ама готварско.

За отборните състезания. Почвам вече да си мисля, че наистина всички готвят еднообразно и не знам дали пък тук не трябва да се намеси журито и да почне да налага някои ограничения. Освен това, снощи беше нарушено изискването храната да бъде минимум 800 грама, но лично аз не видях никакви санкции за това.

# 349
  • España (Плевен)

Анкета:
Кой бихте искали да отпадне на следващата елиминация?

Димитрия         83 (34%)
Севда               65 (27%)
Цветелина        31 (13%)
Елизабет          19 (7%)
Йоана               13 (5%)
Калоян             10 (4%)
Евгени              8 (3%)
Мая                  4 (1%)
Георги              3 (1%)
Весела              2 (0%)
Любо                1 (0%)
Лъчезар            0 (0%)

К А Т И, отпадна Димитрия.
Но все пак трябва да отбележим, че единствена тя беше разбила отделно белтъци и жълтъци за муса.
Благодаря ти.. Сега я гледам в предаването "Преди обед"...  Peace  Фаворити са й: Елизабет и Севда, Евгени и Калоян.

# 350
  • Пловдив
Сега изгледах снощното предаване, пак. За да може да го гледа и малката - хареса Мая и не харесва Цвета ( защото Мая не я харесвала  Laughing ).
За отборната им игра - никой не се сети да си претегли порциите. А и освен ориз, една прясна паста или интересно приготвени картофи също стават за гарнитура. Доматеното ризото и на мен ми заприлича на домати с ориз (това изобщо не го ям). Трябваше и да се сетят, че не готвят за шефове или кулинарни критици и да не оставят месото алангле - българите (в това число и аз) явно обичат добре изпечено месо.
Наистина много скучни чинии и ястия.

# 351
И аз гласувах за Димитрия. Време й беше да си тръгне.
Вчера само на мен ли ми се стори или на никой суфлето не беше течно реално? Въобще не бяха толкова течни, колкото това което шефовете им бяха показали.

# 352
 Simple Smileможе да са нейните фаворити, всеки си има, но е важно журито какво ще каже, и тя няколко пъти я пуснаха на косъм да оцелее дотук, а провала й като капитан беше унищожителен.
От самото начало гласувам в анкетата тук тя да отпадне-нито като готвене, нито като поведение нещо мога да харесам в нея

# 353
И аз не видях нито едно суфле да изглежда като това, което показа Андре.
Димитрия справедливо напусна състезанието вчера, въпреки че и на Георги хич не му се получиха десертите.
И мен ме учудва липсата на въображение при съставяне на менютата в отборните игри.

# 354
Определям този сезон като скучен - не показват нищо интересно участниците. Надявах се да надградят шоуто, но не става. Аз съм гледала всички предавания на Мастър шеф джуниър САЩ - е това се казва готвене и креативност. Направо ме замаяха малките сладури. Някои дори не се виждат от плота. Ако имате възможност хвърлете един поглед.

# 355
  • София
Хора дайте линкове към чужбинските мастършефове.

# 356
  • Испания
Интересна беше задачата Весела да избере отборите. Как съжали, че няма да готви. За разлика от гост-участника Севда, която виси постоянно на балкона, тя иска да готви.

В червения отбор харесвам Калоян и Лъчо, в синия – Мая и Любо.

Как първо взимат продуктите и после говорят какво ще готвят? Би трябвало за миг да се съберат, да решат какво ще е менюто и кой какво ще приготвя.

Капитан на отбор – ясно, но би трябвало да чуе мнението на всички.

Не претеглиха храната, а шефовете им казаха, че трябва да е 800 г. И за какъв дявол оставиха цяла тенжера с ризото?

Чиниите бяха като в почивна станция от соц. време.

Кулинарно шоу, но от него правят повече шоу /колко е и такова, е отделен въпрос/ и мноооооого малка част – кулинарно. Та ние виждаме повече готвене в ББ!!!

Ужасен стрес тест!

Димитрия за каква собствена рецепта говореше, като им бяха оставили рецептите пред тях.

Има камери и какво е станало с муса на Калоян, можеха да видят, не да оставят въпросът да виси…

Справедливо отпадна Димитрия.

newsm03

# 357
Според мен стана ясно, че Калоян се е объркал за муса. А няма да се изненадам въобще, ако и това е било по сценарий! Naughty

# 358
  • Испания
А няма да се изненадам въобще, ако и това е било по сценарий! Naughty

Предполагам, но не им прави чест. На това испанците му казват: "Хвърляш камък и си криеш ръката".

# 359
Вече не знам кой искам да отпадне, дразнители ми се махнаха по план  Mr. Green
Ще почакам да набележа нови жертви   Laughing

В жълт сайт четох, че Елизабет  е с връзки в предаването, но нещо се разпяла, това подразнило продуцентите и я махали, според "източника" в края на април ще го гледаме, след нея изхвърчала Цвета, и тя била връзкарка- с шеф Ангелов  според тях.

Любопитно ми е дали ще се развият така нещата  newsm78

За муса- никак не го обичам като десерт, но дъщеря ми обожава. Какви ли не рецепти изчетох, за да избегна суровите яйца, но не открих. И винаги като сложа разбити белтъци ми се разваля някак консистенцията, затова вече си ги спестявам  Mr. Green А как процедират шефовете не разбрах, чух, че само Дима ги е разбила отделно, а как иначе  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт