MasterChef България - сезон II (04.03. - 10.04.2016г.)

• 34 899
  • 449
  •   1
Отговори
# 420
  • Mediterraneo
Никак не е режисьорско и по сценарий това неговото Мачкай, вижда се ясно, че му идва отвътре.

# 421
  • Испания
Въпрос на гледна точка.  Simple Smile

# 422
Дано им приберат ориза от склада, че още някое ризото, ако има ще ми дойде в повече.

# 423
Като цяло съм доста разочарована от предлаганите от участниците рецепти. Наистина е много, много скучно.  Тази седмица за мен се отличи сърф'ен'търф сандвичът, честно казано - прияде ми се.

Този сезон забелязвам доста копирани предизвикателства от американския МШ - елиминационния тест с десертите, елиминационния тест с трите степени на изпичане, намаляването на времето за готвене на конкретен участник, отнемането на дадено кухненско оборудване.
Както и подмятанията от балкона - там са чести случки.

Иначе Мая ми е доста несимпатична, откакто оттук се разбра, че работи в сладкарница, а в предаването се представя за безработна.

Също смятам че този сезон по някакъв начин са си взели бележки от предния /когато имаше много зрителско недоволство, че се готви с недостъпни за българите продукти - така сега на фокус са продукти като зеле, свинско, сирене, домати и т.н.

Последно - аз също правя тирамису без белтъци, така беше указанието на кутията с маскарпоне и именно по тази рецепта го приготвям

# 424
Най-после гледах последния епизод.
Много измъчено е това "Мачкай!" при Калоян вече ... Личи си, че грам не му идва отвътре, както беше на кастингите ама нали всеки трябва с нещо да се отличава, та ще го повтарят докато е там ooooh!
Георги много често взе да се излага, а отначало тръгна добре. Разочарова ме все повече и повече ooooh!
Радвам се, че Дима си замина. Вечната й компетентност "Това съм го правила стотици пъти вкъщи!" ме дразнеше много ...

# 425
  • España (Плевен)
Скрит текст:

MasterChef España = 15 състезатели, които ще се борят 12 седмици.
Да попитам, който знае... какво означава думата friegaplatos (човек, който мие чинии ли?)
Ангел, 31 год., работи в Англия като friegaplatos  Thinking Thinking Thinking

Димитрия: Изгубих, но спечелих от това, че...

Последна редакция: пт, 08 апр 2016, 22:10 от К А Т И

# 426
  • Испания
Да, мияч на чинии.

# 427
# 428

Иначе Мая ми е доста несимпатична, откакто оттук се разбра, че работи в сладкарница, а в предаването се представя за безработна.
А не е ли възможно да е станала безработна непосредствено преди предаването? И това, че е работила в сладкарница не я прави майстор сладкар! Може да е правила основно фондана примерно.. Но никъде не е крила слабостта си към десертите, другите играчи също го знаят.. Пак търсите конспирации.

# 429
Идеята на МШ е да се състезават любители готвачи - такива, каквито не са имали досег с професионална кухня. Някои от участниците още на кастингите споменаха, че са имали подобен опит, но не си спомням Мая дали е споменала нещо такова.
Така че да, оставя ми лош вкус такова поведение.

# 430
Мая си продава тортите в Русе, дори страницата й бяха постнали по-назад из темите. Но за мен това не я прави професионален готвач, а обикновен сладкар.
Някоя от жените (дали не беше Дима) каза, че е работила в кухнята на ресторант като общ работник (миела е, чистила е, белела е зеленчуци и т.н.) и от там е "крала" техники. Това също не я прави професионален готвач.
Сабин цял ресторант има, вероятно помага на майка си в кухнята, но за мен и той не може да бъде наречен "професионален готвач" ...
Та, мисълта ми е, че е въпрос на гледна точка. За мен всички са просто любители Peace

# 431
  • Испания
Това и преди го обсъждахме. Професионален готвач е такъв с диплома.

Естествено, може да има диплома и да не струва нищо в кухнята.  Wink

Въпросът е, че щом няма тапия, може да участва във формата.

# 432
Здравейте, дами  Simple Smile. Чета Ви отдавна, но досега не съм писала в темата.
Някой знае ли къде мога да гледам епизодите от миналогодишния формат? Не ги откривам в сайта на БТВ.
Тазгодишният формат не ми се струва скучен-поне ми идва вдъхновение за ястия, които бих могла да приготвя в домашни условия.
Миналата година участниците бяха на светлинни години от скромните ми умения и беше абсолютно невъзможно  Simple Smile.
Иначе любимци са ми Калоян и Весела. Мая също ми е симпатична, но ме изненада поведеито й в последните два епизода- хаотично и неорганизирано. За лидерска качества да не говорим.
Севда ме дразни с това нейното реване. Това е кулинарно състезание, а не Биг Брадър, където се набляга да подобен типповедение.

# 433
  • Испания
Това е кулинарно състезание, а не Биг Брадър, където се набляга да подобен типповедение.

Разбира се. И всички сме съгласни с това, мисля.  Peace

Не може да не разкажат нещо за живота си, но умението на сценаристите е в дозировката. А нашите "пресоляват манджата".

В испанския формат не пуснаха в академията една перуанка, но единият от шефовете, като разбра, че вкъщи няма електроуреди, ѝ каза, че ще ѝ подари такива, за да продължи да учи и да се яви в следващия сезон.

# 434
  • София
Йоана си е спретнала гифче

Общи условия

Активация на акаунт