MasterChef България - сезон II (04.03. - 10.04.2016г.)

• 34 911
  • 449
  •   1
Отговори
# 375
Аз пък сурови яйца не ям, и тирамису не ям  ако зная, че е приготвено с такива, а не с яйчен прах.

И аз не ям, но беше толкова категорично заявено, че сякаш всички сме длъжни да го обичаме  Mr. Green
Не харесвам аромата нито на кафе, нито на алкохол в десертите  Peace

Да, Севда и Люба са сякаш следващите двама  newsm78

# 376
  • София
Аз даже мразя тирамису  Joy

# 377
Да, Севда и Люба са сякаш следващите двама  newsm78
Люба да си ходи, Любо не искам!  Heart Eyes

# 378
  • София
Аз даже мразя тирамису  Joy

И аз го намразих от много правене.  Laughing

# 379
Къде слагате белтъци в "Тирамисуто"? Аз го правя по рецепта, в която се слагат само жълтъци.  newsm78
Между другото, чела съм някъде, но не съм сигурна дали е вярно, че салмонелата се предавала само чрез белтъците, суровите жълтъци били безопасни. Някой да има повече информация по въпроса?

# 380
Къде слагате белтъци в "Тирамисуто"? Аз го правя по рецепта, в която се слагат само жълтъци.  newsm78
Между другото, чела съм някъде, но не съм сигурна дали е вярно, че салмонелата се предавала само чрез белтъците, суровите жълтъци били безопасни. Някой да има повече информация по въпроса?

Да, мисля че предния сезон дори го коментираха, и аз не го знаех, единият от шефовете отказа да опита нещо точно заради суровия белтък  Peace

В моята рецепта за тирамису, белтъците се разбиват на сняг и се прибавят към сместа от разбитите жълтъци, захар и маскарпоне. Веднъж обаче и аз не ги сложих, точно заради пресечения вид и повече ми хареса  Peace

Ох, ще купувам риза на Любо  Laughing

# 381
Ами аз го правя по италианска рецепта, никъде не се слагат белтъци. Кремът е от маскарпоне, малко захар и жълтъци.
Белтъците - на омлет или в друг десерт.  Laughing

# 382
  • София
Да,миналата година май Андре отказа да пробва ястие заради сурови белтъци. Тогава как опитваха муса? Аз без тях рецепта за мус не открих, а имам доста шоколад за усвояване. На децата ме е страх да давам.

# 383
  • Наблизо
Всъщност когато ги разбиваш на сняг,те малко или много се ''сготвят'' от енергията,която разбиването им вкарва.
Не може да се ядат направо така,съвзем излезли от яйцето.
Жълтъкът е дори полезен суров,много отива на млечни сосове и месо.

# 384
Всъщност когато ги разбиваш на сняг,те малко или много се ''сготвят'' от енергията,която разбиването им вкарва.
Не може да се ядат направо така,съвзем излезли от яйцето.
Жълтъкът е дори полезен суров,много отива на млечни сосове и месо.

Ей тука вече с това изказване направо ме разби! Shocked

# 385
  • София-Младост
Може да се направи мус без яйца, но трябва да се използва желатин.
И аз ползвам италианска рецепта за тирамису, но там определено се ползват и белтъците, разбити на сняг. Те именно придават пухкавост на крема.
Когато се прекали с разбиването на сняг стават на парцали като се добавят към другата част от крема.

# 386
Аз не съм съгласна с мненията, че повече се набляга на интриги. Къде ги виждате тези интриги не ми е понятно. В сравнение с предишния сезон, тези са даже културни. Нито Цвета, нито Димитрия или някоя от останалите е прехвърлила раницата, която беше подминала миналата година Нордел. И никой не се е излагал с такива буламачи като нейните.
Цвета малко попресоли манджата с ястието във формата на фалос.

# 387

Когато се прекали с разбиването на сняг стават на парцали като се добавят към другата част от крема.

Ааа, това ли греша...благодаря ти много  bouquet

# 388
Снощи ми се стори, че журито доста побутна Георги /муса му беше най-течен от всички, другите му неща също не изглеждаха добре/. На края на епизода си мислех, че той ще си ходи, а си изпратиха -Баба. Дано не го бутат до края само защото е атрактивен играч.

# 389
Тези с подбутването в даден момент се видя, че нямат имунитет за постоянно

Общи условия

Активация на акаунт