MasterChef България - сезон II (04.03. - 10.04.2016г.)

• 34 901
  • 449
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Срещала съм рецепти за тирамису, в които белтъците са заменени от сметана, но тя е по-калорична и умишлено я избягвам. Не съм попадала на такава само с жълтъци и маскарпоне.

Това, че белтъците се сготвяли от разбиването, не е вярно. Виж, ако захарта се свари с малко вода на захарен сироп и се прибави към разбитите белтъци при интензивно разбиване /т.нар. италиански меренг/, тогава се сготвят от горещия сироп.  Peace

# 391
Това че белтъците се сготвят при разбиването е абсолютно невярно
Преди доста години в нашияград / Разлог/ имаше гастролиращ цирк .Продаваха крем от разбити белтъци във фуниики.
Епидемията от салмонела беше страшна , мащабна , с хиляди пациенти. Беше много сериозно положението.
И наистиа в суровите яйца белтъка е проблемния.

# 392
Не съм попадала на такава само с жълтъци и маскарпоне.

http://www.kulinarno-joana.com/2009/02/tiramisu/ :
Цитат
След обстоен преглед на рецепти и методи най-накрая се спрях на вариант, който най-добре би се доближил до рецептата за Тирамису, такава, каквато трябва да бъде. Споменавам това, защото разните десерти по заведения, готовите продукти в магазините или рецепти, в които продукти като Марсала и маскарпоне са заменени с кафе ликьор и крема сирене, бишкотите с блатове, слагат се цели яйца, не би трябвало да отговарят на името Тирамису.

https://en.wikipedia.org/wiki/Tiramisu :
Цитат
Traditional tiramisu contains a short list of ingredients: finger biscuits, egg yolks, sugar, coffee, mascarpone cheese and cocoa powder. In the original recipe there is no liquor or egg whites. It was first made in Italy in the 1960s.

http://www.bg-damma.com/trapeza/Kulinarni-taini/4348_tiramisu
и на други места, не ми се рови сега.
Рецептата, по която аз го правя, съм я превеждала лично от чужди източници и е като втората, от Бг-дамма.

# 393
  • София
Как` Сийке, мерси много.  bouquet  И аз го правя по рецептата от първия ти линк /с малко лични корекции/, само дето вместо сметана слагам белтъците.  Grinning

Последна редакция: чт, 07 апр 2016, 17:47 от Reinа

# 394
  • Sofia
Ето линк към канадския мастершеф, втори сезон, много ми харесва:

Дали наистина са намалили бюджета тази година? Опитвам се да си обясня постните манджи, без никакви идеи. Нямат ли интересни продукти? Ориз, месо, скариди и отново.

# 395
Не ми се вярва да са им намалили бюджета - вижда се че в склада има доста продукти. Освен това има разнообразни неща - онзи ден имаше сом, заек и пъдпъдъци. Според мен, постните рецепти са по-скоро плод на непознаването на продуктите и малкото рецепти в главите им. Готвят, както биха готвили вкъщи. Гурмето е пчоти невидимо.
Тази година няма епизод, в който някой участник, независимо кой е той, да не каже "аз това за пръв път го виждам" или такова масово непознаване на продуктите. Миналата година, след като си тръгнаха Петър и Диляна, подобни реплики не са се чували. Но хората тогава четяха и знаеха рецепти.
Тази година никой не прави паста - явно не умеят, никой не меси хляб, с изключение на Весела и то някакви дребн питки. Бъркат ориз с домати , а десертите - ами Стефи от миналата година е топ майстор сладкар в сравнение с тазгодишните. Въобще, слаби участници според мен. Затова и се залага на извънкулисно шоу - интиржки, заяждания, каруцарски език - то като няма какво толкова да покажеш в кухнята, вихриш се извън нея.
А и още нещо - досега не чух шефовете да кажат "вие сте най-добрите любители готвачи в България". а миналата година го повтаряха постоянно. 

# 396
А и още нещо - досега не чух шефовете да кажат "вие сте най-добрите любители готвачи в България". а миналата година го повтаряха постоянно. 
Поне веднъж със сигурност го чух от Виктор.

# 397
Поне веднъж със сигурност го чух от Виктор.

Може и аз да греша, но миналата година иах чувството, че повече ги надъхваха и хвалеха.

# 398
Аз от скоро го гледам и съм до 7ми епизод ,плюс последните 4-5 , Георги е бил много силен играч в началото,дано се стегне.
Цвета ми е доста неприятна,дано се махне скоро.

# 399
  • Испания

Трябва да имат повод да ги похвалят.  Peace А такъв, явно, не намират.

# 400
Точно това коментирахме с мъжа ми, догодина мога и аз да се явя  Laughing домашна кухня ни показват.

# 401
Точно това коментирахме с мъжа ми, догодина мога и аз да се явя  Laughing домашна кухня ни показват.
Ще ги разбием така като гледам. Hug bouquet

# 402
Да ги пуснат на стрес тест да готвят за децата ми, които се мръщят на всичко, различно от хляб с лютеница и солети  Mr. Green Ще има свирепа 'внезапна смърт'  Joy Joy Joy

Дима не ме дразнеше, беше просто участник.
Дразни ме Цвета. Жена, която убива за удоволствие и се фука с това - няма как да ми е в графа 'любимци'.
Севда ми е втори дразнител не мога да изтърпя аз постоянно реване - товари ме. А уж го гледам за разпускане.
Калоян ми харесваше, но взе да ми идва в повече с неговото 'мачкане'.

Следваща изгонена - Севда! Колкото и да не ме кефи, Цвета е добра готвачка. Изключаю фалоса, който сервира пред шеф Михалчев  Mr. Green

# 403
Включвам се и аз Simple Smile Отскоро го следя и се запалих заради готвенето, но както коментирате май повече се набляга на друго. Вчерашното меню абсолютно не ме впечатли, това и аз мога да си го направя вкъщи, никаква фантазия няма в ястията им. И как наистина веднага хукнаха към склада пък после се разбират какво да готвят. Не знаех и че рецептите им дават, ма то така какво се жалват?  Laughing Вярно, че времето беше малко за три десерта, но те би трябвало да са напред с материала. Миналата седмица правих за първи път суфле и мога да кажа с изненада, че изглеждаше доста по-добре от видяното вчера. Но да видим, надявам се и да се научава нещо от гледането все пак Simple Smile
Иначе най-много ме дразни този Калоян, много са ми неприятни такива типове със самочувствие до небето и какво е това "мачкаай" дето всеки път крещи?  ooooh! Пълен смях. Не мога да кажа, че имам фаворит още Simple Smile

# 404
  • София
За момента май Лъчо ми се струва най- подходящ за победител. Прави си всичко старателно, не се занимава с простотии.

Общи условия

Активация на акаунт