MasterChef България - сезон II (04.03. - 10.04.2016г.)

  • 33 465
  • 449
  •   1
Отговори
# 435
  • Испания
  • Мнения: 37 503
От самото начало не я харесвам. Не ми допадат флегматичните хора. А пък това - съвсем.

# 436
  • Мнения: 398
Аз не споделям вашето мнение. Щом продава, т.е. получава пари за правените от нея торти, то това приготвянето на сладкиши от нея в професия. Съжалявам.
Същото се отнася и до други подобни, които уж само помагали в професионални кухни, но знае ли човек.

А в България коя е кулинарната академия, че да се въвежда изискване за липса на диплома? Защото освен професионални гимназии, за друго не се сещам, а те според мен са далеч от нивото на подобна институция.

# 437
  • Испания
  • Мнения: 37 503
За любители с любители: Цветелина

http://masterchef.btv.bg/gallery/news/za-ljubiteli-s-ljubiteli-cvetelina.html

Елизабет Николова: В MasterChef разчитам на всяка своя способност

http://masterchef.btv.bg/video/extra-video/elizabet-nikolova-v-m … a-sposobnost.html

Ву Нгуен и Боян Павлов след MasterChef

http://masterchef.btv.bg/video/extra-video/vu-nguen-i-bojan-pavl … d-masterchef.html

MasterChef приготвя любимите ястия на Пиърс Броснън, Ангела Меркел и Machine Head

http://masterchef.btv.bg/article/news/masterchef-prigotvja-ljubi … machine-head.html

П. П. И понеже не намирам условията за участие в българския формат, потърсих в испанския. Там пише: "Всички състезатели трябва да са аматьори. Забранява се участие на тези, които са работили като готвачи в ресторанти, фирми за кетъринг и заведения за обществено хранене преди датата на публикуване на тези правила за участие".

Последна редакция: нд, 10 апр 2016, 12:19 от smileys

# 438
  • Мнения: 5 508
За мен сладкар и готвач са две различни неща, готвач и професионален готвач също са две различни неща. Та в този ред на мисли всички участници са любители готвачи без значение дали продават торти, дали са белили лук в някой 5* ресторант в Дубай и т.н.
То и готвачите по капанчетата си изкарват парите с правене на цаца и пържени картофи ама едва ли някой би нарекъл подобен човек професионалист.

# 439
  • Испания
  • Мнения: 37 503
За мен сладкар и готвач са две различни неща, готвач и професионален готвач също са две различни неща. Та в този ред на мисли всички участници са любители готвачи без значение дали продават торти, дали са белили лук в някой 5* ресторант в Дубай и т.н.
То и готвачите по капанчетата си изкарват парите с правене на цаца и пържени картофи ама едва ли някой би нарекъл подобен човек професионалист.

+1

Абсолютно.

Не вярвам някой да мисли, че не знаят, че Мая прави торти и продава.  Wink Това не я прави професионалист, а още по-малко професионален готвач.

# 440
  • Мнения: 14 840
За мен сладкар и готвач са две различни неща, готвач и професионален готвач също са две различни неща. Та в този ред на мисли всички участници са любители готвачи без значение дали продават торти, дали са белили лук в някой 5* ресторант в Дубай и т.н.
То и готвачите по капанчетата си изкарват парите с правене на цаца и пържени картофи ама едва ли някой би нарекъл подобен човек професионалист.

+1

Абсолютно.

Не вярвам някой да мисли, че не знаят, че Мая прави торти и продава.  Wink Това не я прави професионалист, а още по-малко професионален готвач.

И аз съм съгласна че това не я прави професионалист
Даже в един от епизодите някой от участниците каза че Мая  се чувства силна единствено ако може от дадените продукти да направи сладкиш.И както виждаме досега не е и блеснала с нещо друго

# 441
  • София
  • Мнения: 6 062
Подробно за утре вечер. Който изказа предположение за живи раци в кутията, е познал!  Laughing
Ще бъде интересно.

http://masterchef.btv.bg/article/news/masterchef-prigotvja-ljubi … machine-head.html

# 442
  • Испания
  • Мнения: 37 503
Подробно за утре вечер. Който изказа предположение за живи раци в кутията, е познал!  Laughing
Ще бъде интересно.

http://masterchef.btv.bg/article/news/masterchef-prigotvja-ljubi … machine-head.html

Вече го има в темата  Wink:



MasterChef приготвя любимите ястия на Пиърс Броснън, Ангела Меркел и Machine Head

http://masterchef.btv.bg/article/news/masterchef-prigotvja-ljubi … machine-head.html


# 443
  • Варна
  • Мнения: 4 977
Аз не споделям вашето мнение. Щом продава, т.е. получава пари за правените от нея торти, то това приготвянето на сладкиши от нея в професия. Съжалявам.
Същото се отнася и до други подобни, които уж само помагали в професионални кухни, но знае ли човек.

А в България коя е кулинарната академия, че да се въвежда изискване за липса на диплома? Защото освен професионални гимназии, за друго не се сещам, а те според мен са далеч от нивото на подобна институция.

Има академия за професионални готвачи в Пловдив.

# 444
  • Испания
  • Мнения: 37 503
На 14. 03. при Слави гост ще е Андрé



Гост в предаването ще бъде Chef Андре Токев, който е част от журито на MasterChef България!

Андре Токев е единственият носител на Global Masterchef Degree за Източна Европа. Той е основател на Българската асоциация на професионалните готвачи (БАПГ) и официално жури на най-престижния конкурс за професионални готвачи в Европа Bocuse d’Or.

Андре Токев е на 46 години, роден е в Лайпциг в семейство на българин и германка. Кариерата му минава през големи хотелски вериги в цял свят, две от които са носители на звезди Michelin. От 2000 г. е главен готвач в Hilton във Франция, Австрия и България. Готвил е за известни личности Бил Клинтън, Ангела Меркел, Вал Килмър, Джон Кери, Faithless, Дъстин Хофман, Шарън Стоун, Жан Клод Ван Дам и много други.

# 445
  • София
  • Мнения: 20 217
Аз не споделям вашето мнение. Щом продава, т.е. получава пари за правените от нея торти, то това приготвянето на сладкиши от нея в професия. Съжалявам.
Същото се отнася и до други подобни, които уж само помагали в професионални кухни, но знае ли човек.

А в България коя е кулинарната академия, че да се въвежда изискване за липса на диплома? Защото освен професионални гимназии, за друго не се сещам, а те според мен са далеч от нивото на подобна институция.

Има академия за професионални готвачи в Пловдив.

И в София има, но е частна.  Peace

# 446
  • Мнения: 31 399
Михалчев по БТВ показва ножа си, с който транжира огромните риби по над 200 кг. Дошъл е с мотор и е с дрехи и каската пред него.

# 447
  • Испания
  • Мнения: 37 503
Михалчев по БТВ показва ножа си, с който транжира огромните риби по над 200 кг. Дошъл е с мотор и е с дрехи и каската пред него.

http://www.btv.bg/video/shows/120-minuti/v-glavnata-rolia/petar- … v-120-minuti.html

# 448
  • Майничка
  • Мнения: 12 696
Скрит текст:
Аз не споделям вашето мнение. Щом продава, т.е. получава пари за правените от нея торти, то това приготвянето на сладкиши от нея в професия. Съжалявам.
Същото се отнася и до други подобни, които уж само помагали в професионални кухни, но знае ли човек.

А в България коя е кулинарната академия, че да се въвежда изискване за липса на диплома? Защото освен професионални гимназии, за друго не се сещам, а те според мен са далеч от нивото на подобна институция.

Има академия за професионални готвачи в Пловдив.

И в София има, но е частна.  Peace

В София има даже няколко, в Добрич също има, всичките са частни, евентуално работят по проекти за преквалификация или професионално обучение към БТ.
Условието за диплома също е много разтегливо понятие, при моето поколение едногодишното УПК в ТОХ-а беше с висок рейтинг сред езиковите гимназии, много сме с тапии за сладкари или готвачи оттам. Ама колко сме го работили е друг въпрос... Laughing

# 449
  • España (Плевен)
  • Мнения: 862
Добро утро!  Coffee Coffee Coffee   Новата тема   Peace

След малко ще пусна и анкета.  Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт