Кой какви сериали гледа? - Тема 15

• 71 314
  • 768
  •   1
Отговори
# 690
  • Вестерос
 Joy Joy

# 691
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Има нов сериал за мускетарите?

# 692
Има нов сериал за мускетарите?
Този от 2014 - "Мускетарите", английски, Ришельо беше Питър Капалди, докато не го избраха за ролята на Доктора в "Доктор Кой" (и съответно -  напусна). Хубав сериал е, макар и несериозен - три сезона, третият е последен и е завършен (с относително хепи енд). Не прилича много на книгите. http://www.imdb.com/title/tt2733252/

# 693
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Видях Атос и ми се отщя Stop
Мерси за информацията  bouquet

# 694
  • София
В средновековна Европа какви ли не странни неща са ставали Laughing А да не говорим, че в сериалите стават още по-странни, ето сега например
Скрит текст:
Арамис от "Мускетарите" стана пръв съветник и официален любовник на кралица Анна Австрийска - такова нещо няма нито в книгите за тримата мускетари, нито в историята

Това е нищо в сравнение с една филмова екранизация, в която изкараха Дартанян таен любовник на Анна Австрийска и истинският баща на Луи XIV (и съответно на неговия брат "близнак" Филип)! Това ме беше потресло тотално!  hahaha

# 695
Това не беше ли във филма с Леонард Ди Каприо? "Тримата мускетари" са класика, но в действителност са тогавашния еквивалент на тийн романите (или янг адълт, ако предпочитате Laughing ), затова сценаристите често си позволяват много големи волности при адаптирането им.
Този сериал е приятен, но и доста различен - създателите му са си позволили волности и с костюмите, не само със сценария, и всичко изглежда някак си по-модерно, отколкото трябва.
Лимонадената Джо, повечето хора роптаят срещу това, че Портос е "черен" (всъщност Дюма е бил от смесен произход и са го наричали "черният генерал", така че изборът на актьора един вид му отдава почит. Освен, че е и политически коректен, ест. Но, ако не се беше вдигнал шум около това, можеше и да не забележа, честно казано.) Всъщност Том Бърк изглежда по-добре от профилната си снимка в ИМДБ. По-странен е изборът на актриси, тъй като милейди Де Уинтър уж е най-красивата жена, а е някак груба в лицето, а Констанс е хубава, но изглежда, все едно че може да бъде майка на Дартанян (особено в трети сезон, в който е изключително войнствена) Laughing
Скрит текст:

# 696
  • BG
Някой знае ли защо пуснаха пилотния еп. на Van Helsing тези дни, а останалите са обявени за другия месец? За пръв път попадам на подобна комбинация, ако знаех, нямаше сега да го гледам.

# 697
  • София
Случва се, понякога пускат тестов епизод месеци по-рано. Възможно е да направят някои промени след този епизод за следващите... така например се сещам за Луцифер, първият беше няколко месеца преди другите и после пуснаха сериала с различен актьор за  полицаят (един от главните герои).

Аз пробвах Dead of summer - не е моят сериал, 4 пъти заспах на първата серия и не продължих, това което видях - банален, глуповат филм на ужасите... не ме грабна.

Сега си доглеждам последния сезон на троновете - разочароващ общо взето. Някакви локуми, някакво чудо, нищо кой знае какво не се случва вече 8 серии....

# 698
Някой знае ли защо пуснаха пилотния еп. на Van Helsing тези дни, а останалите са обявени за другия месец? За пръв път попадам на подобна комбинация, ако знаех, нямаше сега да го гледам.

Разработването на нов сериал има няколко етапа, финалният от които е правенето на т.н. Пилотна серия, след която се правят изследвания с фокус-групи и се взема окончателно решение дали да се поръча половин сезон или цял или да се откаже.

Има и изключения, когато се поръчва накуп често по финансови съображения, но е рядкост, а не правило.

# 699
Да, често съм попадала на ситуации, в които пускат пилотния епизод месеци преди остатъка от сезона. И със Светкавицата беше така, и с много други - понякога е нарочно, понякога официално се води "изтичане" (уж, че някой е "откраднал" епизода и го е пуснал в интернет - примерно някой от журналистите, на които ги изпращат за предварително гледане и реклама). В действителност и "изтичанията" в повечето случаи са планирани - от съответната телевизия следят реакциите из нета и си водят бележки (предполагам, че вече не разчитат най-много на ИМДБ, защото там са се събрали всички хейтъри и реакциите ВИНАГИ са негативни). Първоначалните реакции са показателни - например, показват дали ще има интерес и какво мислят зрителите за персонажите, но не са от огромно значение. Помня, че повечето зрители бяха съгласни за това, че пилота на Светкавицата не е лош, но е общо взето посредствен. Сериалът се превърна в хит - поне за стандартите на телевизията; освен това е по-успешен (като рейтинг и според критиците) от Стрелата, което пък беше съвсем неочаквано.

# 700
  • Вестерос
Със Светкавицата даже май края на юни го пускаха пилота

# 701
  • Разпиляна във въображението
Сериалът се превърна в хит - поне за стандартите на телевизията; освен това е по-успешен (като рейтинг и според критиците) от Стрелата, което пък беше съвсем неочаквано.

С Олисити се оляха. Превръщането в любовен сериал ми скапа настроението за сериала. А убийството на Канарчето съвсем Crossing Arms

Сега си доглеждам последния сезон на троновете - разочароващ общо взето. Някакви локуми, някакво чудо, нищо кой знае какво не се случва вече 8 серии....

Аз съм на втори сезон. С ММ от известно време обмисляме да го гледаме. Мисля, че е нормално с тези локуми и т.н. В крайна сметка няма върху какво масивно да стъпят, да орежат и да получат краен продукт.

# 702
  • София
Хъм, не знам... не съм чела книгите, не знам какво предлагат, не знам до колко вървят по тях.
Но дори да приемем, че се придържат поне в основни линии и че един сезон обхваща една книга, то доста неща от книгата трябва да са орязани, т.е. действието в 10 серии сезон, за мен трябва да е доста по-динамично.
И в първите сезони беше доста по-добре, 6-ти на мен ми е доста никакъв и протяжен.

# 703
  • Разпиляна във въображението
Хъм, не знам... не съм чела книгите, не знам какво предлагат, не знам до колко вървят по тях.
Но дори да приемем, че се придържат поне в основни линии и че един сезон обхваща една книга, то доста неща от книгата трябва да са орязани, т.е. действието в 10 серии сезон, за мен трябва да е доста по-динамично.
И в първите сезони беше доста по-добре, 6-ти на мен ми е доста никакъв и протяжен.

Последният сезон не стъпва върху книга. Още не е написана. Там сигурно са дадени някакви насоки от автора.

# 704
  • Вестерос
Последните 2 не вървят по книги, пред последния имаше материал, но промениха многооо неща.

Общи условия

Активация на акаунт