Професионални серии за коса - тема 104

• 70 399
  • 757
  •   1
Отговори
# 435
При мен кенду спрея изсушава дължините, много неприятен спрей  Mr. Green само аромата ми допада.

Освен това не е икономичен, още малко ни остава и няма да повторя.

# 436
А къде ги има тези минитана Алтерна? Спомням си, че Арлен пуснаха, но сега не намирам.

http://www.arlen.bg/product/3281/udalzhavasht-eliksir-s-hayver-a … -elixir-25ml.html

Ето ги  bouquet
Много благодаря. Hug

# 437
  • Чукарландия
Rainboww_ ето това е прекрасен продукт http://www.arlen.bg/product/1624/termozashtiten-sprey-alterna-ba … -spray-125ml.html , освен приглаждане, предлага и стабилна термозащита. Кремообразна консистенция, не утежнява, свеж лек аромат, бамбуков. Аз нанасям първо на длани, после на косата.

Rainboww_, ако все още не си купила нищо, не бързай с този продукт. Ако има начин да го тестваш, преди да си го вземеш. При мен е абсолютно наопаки действието му. Утежнява (слагам минимално количество: 2-3 пръсвания на дланите), прави косата ми матирана, като замазана и мръсна. Колкото пъти и да му давам шанс, толкова пъти се излага. Като изсуша косата пък я втвърдява и клечкосва. Абсолютно непоносим и неносим за косата ми. Peace

# 438
Здравейте, аз само чета, но пиша рядко и сега реших да поискам съвет за моята коса. Имам нужда от нов шампоан и балсам, а не мога да реша какъв. Към момента ползвам хидратиращата серия на Joico и Дисциплиниращата на Керастаз (от която не съм впечатлена). Косата ми е средно дълга, не се боядисвам, имам остатъци от омбре, но заради тях не бих казала, че косата ми е изтощена. Не я боядисвам по друг начин, не ползвам преса, стилизанти, само сешоар и то за да подсуша косата си (не я изправям и с него). Един вид почти никаква вредна външна намеса. Основната ми грижа е насочена към борбата с косопада, и вследсвтие на това имам доста стърчащи новопораснали коси, които бих искала да укротя по някакъв начин. Като цяло искам нещо, която да поприглади косата, но не да я сплеска, да я хидратира (мисля, че нямам нужда от протеин) и ако може да придаде някакъв обем.  Като цяло се бях насочила към червената серия на CHI, защото съм ползвала преди и бях доволна. Тук някой беше искал вариант, който да направи косата „лигава“, е, аз това постигах с CHI Infra. После видях ревюто на Densi, за зелената серия на CHI и помислих за нея, но последните страници ме отказаха.
 Предложения приемам всякакви.

# 439
  • София
Бубе, мисля, че трябва да ти споделя... Относно къдриците и чупките!  Simple Smile Ти и някои други дами, харесахте косата ми начупена, такава каквато е естествена, помниш ли?! Е успях някак с продукт да имам ефект- "лъвска грива". Обачеее, това доведе до нов прякор. Да, получих си го и аз, вероятно защото обрисувах някои от дамите тук.  Mr. Green  Laughing Моята половинка, като ме видя последният път силно къдрава и помисли, помисли и каза, че съм, като Мел Гибсън в "Смело сърце"  Shocked Обаче на мен не ми се нрави да ме сравнява с мръсен боен, мъж без долни гащи и с поличка, затова, нежно го остави само: "смело сърце", обръщението.  Wink
Мише, както ти обещах ще разкажа за двойната покупка на пре уоша на Керастаз, правя го, защото вярвам, ще е полезно и за другите дами.
 Поръчах го от Енцо. Когато пристигна, проверих кода с козметичен калкулатор. Изумлението ми беше голямо, когато той изчисли, че продукта е произведен 2013г.?! и е годен до май 2016г. Веднага позвъних на Енцо. Не зная, защо голям сайт като този, има един служител в колцентъра си. Поне за мен. Колкото пъти съм звъняла все една и съща жена ми отговаря. Неприятното при последният ми разговор с нея, беше, че не можех да взема думата. Наложи се да повиша тон. Тя си знае нейното, а аз съм клиент и очаквам да бъда изслушана и разбрана правилно. Мисля си, че неразбирането идва оттам, че българският език не е майчин за жената. Та каза ми, че козметика не се връщала. Моля?! Ако съм я ползвала. Целофана не е разкъсан, нито кутията е разпечатана. Върнах я. Днес, почти месец по-късно, получих известие от банката за върнатата сума. Но това ми коства, неприятни разговор, писане на мейли, за уточняване на детайлите и факта, че съм разочарована.
 Питам се как, онлайн магазин с голям склад, продава залежаващи продукти. И то при все, че 2 седмици чаках за наличност от съответният артикул. Т.е нямали са го, дръпнали са количество от някъде а то с изтекъл срок. Жената ми обяснява, че до май имало време, а аз на нея, че няма да го хапвам сутрин, обед и вечер намазан на филия, че да го изхабя!
 Отидох до Рибката и си го купих на по-висока цена. Момичето още в магазина провери онлайн кода и каза, че е годен още 12месеца. Да обаче, когато се прибрах, установих, че м/у кода на кутията и този на самата опаковка няма общо. В крайна сметка, срока на годност е до юли 2016г.
 В заключение, извода ми е: Керастаз не купувам от Енцо. Лореал си позволяват да "мамят" слагайки един код за годност на външната опаковка и друг на вътрешната. Не бих била толкова крайна, ако не ставаше въпрос за един и същ продукт, купен в един и същ времеви отрязък.
 Моля имайте го предвид, когато пазарувате.  Peace  Wink
Прилагам и известните ми калкулатори за козметика, за тези, които желаят да проверяват автентичността и годността на закупените от тях продукти:
http://checkcosmetic.net/
http://www.checkfresh.com/

Beautyholicа, продуктите на Малибу, продават ли се свободно в САЩ? Зная, че ги има онлайн,  в ибей, но не желая от физическо лице да купувам. Благодаря ти!  Simple Smile
 Щях да забравя... относно, впечатлителен продукт... Купих наскоро на Алфапарф от белите хидратиращи ампули. Без никакви очаквания. Е, да ама те ме опровергаха. Много ми харесаха. За моята плътна, непокорна суха в дължините си коса са чудесни! Повече ми харесаха, от маски и балсами, които имам. Аромата е дискретен и бързо си отива... Хидратацията е на ниво, изплакват се лесно, не се престоява, всичко което ми е важно. Единствен минус давам на цената и трудното вадене на продукта от шишенцето му.  Peace  Simple Smile

Последна редакция: пт, 15 апр 2016, 15:24 от Denisha

# 440
Goldfinch, дори да не третираш косата външната среда също малко или много я изтощава, ресането, триенето в дрехите...искам да кажа, че е добре да имаш една лека протеинова серия или балансирана за ползване през няколко хидратации, като кератина на Наши, Вела лукс ойл, има и други. Иначе хидратиращи за каквито питаш добри и харесвани в темата са на Филип Кингсли различните серии, Аргана на Наши, Орофлуидо, Интенз рипеър на Лореал, Митик ойл, Мароканойл, Нутритив на Керастаз....много сполучливи са на Макадамия новите серии, има за тънка, нормална и плътна коса, предимно хидратиращи са, но имат и малко протеинче, което подхранва и действат страхотно. Peace

# 441
Дениша, стана ми интересно за пре- уоша на Керастасе, та реших  и аз да проверЯ срока на годност, понеже от Енцо го поръчах, излиза: Date of manufacture: August 2014
 Valid at least for the next 16 months, тоест при мен се оказва че е ок продукта за късмет Laughing Laughing Laughing

# 442
  • София
Дениша, стана ми интересно за пре- уоша на Керастасе, та реших  и аз да проверЯ срока на годност, понеже от Енцо го поръчах, излиза: Date of manufacture: August 2014
 Valid at least for the next 16 months, тоест при мен се оказва че е ок продукта за късмет Laughing Laughing Laughing
Супер! Simple Smile  Дели, аз говоря за http://www.zlatnaribka.com/kerastase/nutritive--dalboko-podhranv … ve-irisome-200-ml, купен от два, различни търговеца, но с еднакъв проблем.

# 443
Продуктът е бил намален най-вероятно поради близко изтичащия срок. И все пак, месец, два да остават - няма нарушение, не е извън срока, не е развален. В крайна сметка, купувайки от Рибката, Denisha се е "прецакала" повече, защото хем е дала повече пари, хем само два месеца повече е "спечелила".

# 444
Denisha,разсмя ме  Laughing bouquet

След малко се бухвам в банята с червените Про файбъри  Mr. Green Вече имам цялата серия.Днес си взех и балсама  Laughing  Мисля скоро да си направя и отключващата терапия в салон...Малко отзад напред я карам  hahaha

# 445
В крайна сметка, купувайки от Рибката, Denisha се е "прецакала" повече, защото хем е дала повече пари, хем само два месеца повече е "спечелила".
Същото си помислих и аз... Peace

# 446
  • София
Продуктът е бил намален най-вероятно поради близко изтичащия срок. И все пак, месец, два да остават - няма нарушение, не е извън срока, не е развален. В крайна сметка, купувайки от Рибката, Denisha се е "прецакала" повече, защото хем е дала повече пари, хем само два месеца повече е "спечелила".
Изобщо не е бил намален. В Енцо и в Рибката цената винаги е била различна и то по други причини. И да, знам, че два месеца са си в срок. Не съм се "прецакала" аз, а търговците, защото от мен няма да видят покупки на съответната стока. Освен това, не съм за 7лв разлика. И не това беше важната причина да Ви споделя. Peace Има кой да го използва преди края на срока.  Peace Недопустима е разликата в кода на кутията и този на тубата с продукта! Благодаря Ви!  Laughing

# 447
Вчера разговарях с познат химик, вещ в козметиката, който ми каза, че вманиачаването в сроковете на годност е излишно; изписаният срок е препоръчителен, но това не означава, че няколко месеца след него продуктът е развален. Ако няма признаци на разваляне, ако се съхранява правилно, би могъл и след срока да се ползва. Питах го, тъй като в темата за козметиката пак се постави въпросът по отношение на кремовете. Така че по-спокойно. Сроковете са препоръчителни дори за лекарствата - в това пък ме увери аптекар. Не призовавам да се ползват залежали продукти, не ме разбирайте криво Simple Smile, просто казвам, че нищо няма да им има и малко сред определения срок.

Дениша, ако става дума за пре-уош терапията на Керастаз, онази от серията Еликсир ултим, тя беше на промоция в енцо - специално я гледах и даже исках да поръчам. Но и друга да е била, ти сама казваш, че е била по-евтина, отколкото в рибката. Във всички случаи - продуктът може да е бил с близко изтичащ срок, но не и с изтекъл - наистина има още 2 месеца.
А за разликите в кода на тубата и на опаковката от страна на Лореал, тук си права, не бива да има.

# 448
  • София
По горе дадох линк към продукта. Не, не бил в промоция нито е имало бележка за наближаващ край на срока... След като на външната опаковка срока беше май тази година, съм сигурна, че вътре, на самият продукт срока е бил минал. Радвам се, че не го отворих и върнах. С оглед, на това, което установих след това на закупеният от Рибката. Където разликата е от 12месеца, до оставащи всъщност 4 месеца?!
 Да прави си. Но винаги има и изключения. Има и продукти в срок, които са вече развалени. Но няма да Ви занимавам повече.  Peace  Wink

# 449
  • София
А колко струва този продукт в Рибката и Арлен? Аз помня разлика от близо 20 лева, а не няколко лева.
В крайна сметка и двата продукта са в срок, така ли?
Малко се обърках. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт