Професионални серии за коса - тема 104

• 70 327
  • 757
  •   1
Отговори
# 630
  • Чукарландия
Аз използвам двойния серум Липидиум от доста време, но не виждам да е намалял цъфтежа. Още имам надежди да подейства и при мен.

И аз съм ползвала серум Липидум, но при мен не спря накъсването. Цъфтеж нямам. От цялата коса съм забелязала 3-4 косъма с цъфтеж. Тогава все още ползвах старата преса за коса и стария сешоар, дали от това , но ефект не видях. Мисля, че Kerastase Serum Thérapiste ще е по-добър от Липидум-а. Следващ ми е в списъка. Peace

В момента ползвам Alterna Caviar Split Ends. Не виждам кой знае какъв резултат. Накъсване имам, не се повлиява от тези серуми. Изглежда всички тези изброени серуми са против цъфтеж, но не и против накъсване. Rolling Eyes

# 631
Здравейте момичета, отдавна не съм писала, но бях в дълга ваканция и на пътешествие...  Сега влизам да споделя експеримента, който направих с косата си през това пътуване... Понеже багажа ми бе ограничен заради пътувания със самолет, дълго се двоумях какви продукти да взема за косата си.. От многото, които съм събрала, реших да взема само:
- двете хайверени серии на Алтерна - ш+б
- ампули Денсифик за скалпа
- сатенения финиш на Shu Uemura (отливка)
- термото Нектар Термик на Керастаз (отливка)
- олио на Наши (отливка)
- Л2 (отливка)
На сутринта преди да дойде таксито до летището се разколебах за шампоаните, че вземам само безсулфатни, а те не ми понасят особено на скалпа макар косата ми да е боядисана... В последния момент направих отливка на шампоана Терапист на Керастаз за всеки случай... И добре че го направих, защото при две поредни измивания с шампоаните на Алтерна, ми се появи нещо като пърхот... Но положението се оправи с редуването с шампоана на Керастаз... В крайна сметка за повече от 3 седмици само с тези продукти косата ми остана жива, без заплитания и сухота в краищата. За мен това е голямо постижение и го отдавам главно на балсамите на Алтерна, които ми действат много по-добре от повечето маски от други серии... За ампулите Денсифик не видях особен ефект, ползвах по половин на всяко миене, но като че ли нямах това уплътняване на косата както в началото когато ги започнах и когато ги ползвах след серии на Керастаз... Да спомена косата ми е боядисана, суха в краищата, склонна към заплитане, права и дълга до средата на гърба някъде, тънък косъм, мия я на всеки втори ден... Сега започвам отново с маслените маски и пре-уош терапиите, които позабравих на ваканцията... Peace
Да се запиша и с въпросите по темата:
- за лятото нищо особено не съм ползвала, миналото лято взех слънцезащитния спрей на Орофлуидо, но не съм доволна, доста омазнява косата, а и ефект от предпазване не видях...
- впечатлена съм от хайверените балсами на Алтерна, както писах по-горе...
- сух шампоан ползвам и най-доволна съм от Schwarzkopf Fresh....

Последна редакция: вт, 19 апр 2016, 16:43 от lunna pateka

# 632
  • USA
Имам и Сплит Ендс на Алтерната и двойният Липидиум.
Предпочитам второто,не защото и двата ми предпазват косата от цъфтене,а защото вторият е мазнеещ и предпазва върховете ми от пресушаване.
След като ги свърша,съм се насочила към Redken Extreme Length Sealer Split End Treatment,което е пак за връхчета и от протеинова серия,която ми е мега любима.

Апропо,вчера ползвах Bamboo Smooth Anti-Breakage Thermal Protectant Spray,което Сетони много ни захвали.Наистина е хубав,но сложих в корените и ми я сплеска там.

# 633
  • Чукарландия
Lakme Bio Argan Oil също го препоръчват при цъфнали краища. Не зная обаче колко и дали ще е ефикасно. Hug

# 634
Lakme Bio Argan Oil също го препоръчват при цъфнали краища. Не зная обаче колко и дали ще е ефикасно. Hug

Според мен, за да има ефект трябва да се комбинира с шампоана и маската. Тях също ги дават против накъсване и цъфтеж.

# 635
СТАСИ,ще чакам да споделиш мнението си за серията Био Арган на Лакме  Peace Дано е по-скоро че нямам търпение още от първия анонс за серията от Рибката bouquet

# 636
Докога е намалението -10% на всичко в Арлен? 20 и някой ми е върти в главата, но не мога да намеря публикацията нещо...

# 637
В неделя правих терапията Керастаз Дисциплин Протокол, която имам за проба благодарение на Магнолия  bouquet. Аз няма да правя ревю, Магнолийка има прекрасно такова в 94 тема на 14 страничка, според което правих терапията. Аз обаче минах втора стъпка с пресата на 150 градуса вместо на 180, понеже пресата ми не се настройва на градуси, а на степени и това бе най-ниската степен, но мисля, че не е фатално. След като завърших терапията трябваше да изправя косата със сешоар и четка. Усетих косата доста плътна и гладка като стъкло. Не харесах обаче най-горния слой на косата как стои изправен с четка и сешоар. Първо, аз нямах никакъв опит с този тип изправяне  Laughing и беше голяма борба, и да речем, че не съм го направила добре, но и най-горния слой ми е най-изтощен от кичурите, изтънял и фризи по принцип и очаквах след терапията да стои по-пригладен и прибран, но не се получи. Може би косата се е пресушила, понеже предната седмица правих протеина на Афоджий в две стъпки. Косъма ми се къса веднага без да се разтегля изобщо... Shocked Сега продължително време ще хидратирам. Днес обаче, когато измих косата, не изправях, оставих я да изсъхне сама, без сешоар, поначупи се по-малко от обикновено, но сега изглежда и се усеща много по-добре отколкото изправена с четка и сешоар. В заключение харесва ми терапията, понеже усещам косата по-плътна и пригладена, но без да изправям накрая. Следващата терапия, която искам да опитам е Наши, така че и мене ме бройте;-) И да попитам нещо, винаги ли олио финиша е последен като изключим термозащитата?

# 638
kremy80, не знам дали е правилно, но аз и след термото слагам олио. Усещам, че само на мокра коса не ми е достатъчно. Т.е. олио, термо, духвам корените и пак олио.

Последна редакция: вт, 19 апр 2016, 21:59 от Did-ko

# 639
Олио слагам и преди и след изсушаване на косата.
Серията за обем на Марокан направи косата ми перфектна. Цялото ми семейство отбеляза красотата и аз съм вече убедена, че Марокан е марката с главно М за моята коса.

# 640
Олио слагам и преди и след изсушаване на косата.
Серията за обем на Марокан направи косата ми перфектна. Цялото ми семейство отбеляза красотата и аз съм вече убедена, че Марокан е марката с главно М за моята коса.
Ех, много ме зарадва Hug Шампоан с балсам ли ползва заедно? Аз се притеснявах да не е слаб балсама и си взех мини шампоан за обем само и мисля да съчетая с някоя от маските Thinking

При мен олио на мокра коса действа по-силно отколкото само на суха. Обикновено слагам на влажна под термо крема и после съвсем леко на суха.

# 641
Лунна, добре завърнала се! Много хубаво си описала и чудесни продукти си избрала да вземеш bouquet.Кажи, моля те кой е този сатенен финиш на Шу? Как ти се отразява, може ли линк?Първо си почини, разбира се  Grinning .
Денси, супер!

# 642
Шампоан с балсам за обем. Приглаждащия крем и олио за плътни коси Марокан за финиши преди сешоар. Косата ми е чуплива, страшно обемна, но без фриз и ухаеща божествено. Heart Eyes
Ще поръчам и олито лайт версия, както и неща от Рипеър серията.

# 643
Аз след проби и ка двете олиа определено съм за по-силното. Мм така, ще взимам и балсама значи Crazy
А някаква съществена разлика между изглаждащия и хидратиращия крем има ли?

# 644
Не съм пробвала Лекото. Никога нищо леко не ща аз, обаче сега харесах тук отзива и се замислих.
Балсама за обем омекоти и разлигави моята коса, която шампоана беше доста позаплел. Всички знаем, че шампоана за обем на Марокан е силно заплитащ. Балсама обаче оправя нещата веднага и мирише доста по-силно от шампоана с характерния за марката аромат. Той всъщност мирише най-наситено от абсолютно всички продукти, които съм пробвала аз.
Искам абсолютно всичко на Марокан! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Страшно ми допада тази марка.

Общи условия

Активация на акаунт