Отговори
# 90
Копче, в Barcelona.
А иначе за празниците съм съгласна с теб. Аз уж се мъча да поддържам тук някакви традиции, но без почивни дни, цялото яйцемазане ми идва в повече. Тази година ще правя някакви изобретения, да видим как ще мине. От друга страна знам че на щерката ще и е интересно така че сте се постарая, но няма да има зайци и шоколад, със сигурност Simple Smile

# 91
Ето това предписа педи. Даваме й го от вторник, а трябва до събота. Кашлицата стана по-суха...
http://apteka.framar.bg/30002179/панцеф-сусп-100-мг-5-мл-60-мл-
В аптеката се зачудих между линекс и биобаланс. Взех биото, да видим...
Днес трябва да са имали театър в градината. Интересно ми е дали ще й хареса.
Успях да си боядисам косата на въпреки всичкия зор, малко и постригах, та заприличах пак на човек. Не бях ходила от 4 месеца на фризьор сигурно.
За Великден ще сме при майка ми, живот и здраве. Ще е голямо мацане с яйцата.Wink

# 92
Фрауст, пропуснах да ти кажа ,че си герой щом това е първият ви АБ. Панцев е също АБ, или поне и ние сме го пили (всъщност това е първият ни АБ и бяхме на 8-9мес.  възраст). Пили сме няколко пъти АБ и педиатъра винаги ме пита какво сме пили последно, за да даде друг, да не ги повтаря- чудно защо? Сега сме Амоксиклав и пробиотик бейбибаланс - и АБ и пробиотика имат приемлив вкус - аз тествам всичко преди да дам на децата. Например за мен Зинат не става за пиене, чудех се защо преди време Валето повръща от него, ама то и аз не мога да го преглътна! Фрауст, ама малката не е ли у дома? И уточнението на Копчето е много правилно 3-4 часа интервал между АБ и пробиотик! 

# 93
  • София
Фрауст май не сте за антибиотик.... даваш ли ериус или нещо подобно и правиш ли инхалации поне 3 пъти на ден. Не е желателно да ходи на ясла, а и след този антибиотик имай в напредвид, че ще е още по уязвима за вируси и бацили, трябва да видиш да си поседи в къщи и да я подсилиш малко.

За хомеопатията аз съм май най ЗА, но определено съм за хомеопатия изписана от кадърен лекар хомеопат и не от тези боарон , те са леки и не стават за по сериозните неща.
Аз лично редовно си оправям детето с хомеопатия и слава богу още не е пил антибиотик  и дано не го пие никога (мразя тези антибиотици  #2gunfire, имам си много лоши спомени и проблеми от тях и за това ги избягвам). Лошото е че тук в Бг ги изписват все едно са витамини и тотално скапват децата  Sad

Аз не съм по боядисването на яйца, не ме кефи да се мажа с тези бои , но виж съм първа писта по яденето  Laughing. Майка ще боядисва яйцата както всяка година, а аз съм по козунаците Simple Smile, виж това ми доставя голямо удоволствие да си меся и правя цял ден .

# 94
Гери не си ли давала АБ  Shocked. Как успя. Ние с Т по 5-6 дена и трите пъти, нямаше как просто  ooooh! Дори и сега когато, нямаше температура изписаха АБ, но този път не го взех. ooooh!
Аз давам Инфлуцид и Цинабсин, както ме посъветва. Много гадна тази задна хрема, кашля, но я пускам на ясла  Sad , инхалации правя само вечер. През колко часа да ги правя, освен физиологичен разтвор с друго става ли?

# 95
Малко лирично отклонение до Ели
Скрит текст:
бях за четири месеца в Барселона и съм си оставила част от сърцето там. Много ми хареса този град, макар и за толкова кратко време, наистина се почувствах там като у дома.

Гери, АБ, ако е необходим и е правилно назначен си е важен и не може да се пропусне. Друг е въпросът, че ги изписват за щяло и нещяло и без антибиограма.
Велина, вашата лекарка има логика в това, така няма да развият резистентност бактериите.

Днес водих диването на театър, не й хареса много, ама и представлението беше за по-големи, все пак издържа почти час Simple Smile

А при нас май назрява момента за махане на памперс, вече започва да се усеща и като пишка, даже навън иска да пишка на тревата, ама все се сеща преди да стигнем до нея  Joy друг е въпросът, че вече е зацепила, че като каже - пишкам и аз оставям всичко и тичам да я сложа на гърнето и понякога се възползва, само за да й обърна внимание. hahaha

А за Великден, аз исках да съм в София, ама баба ми взе че покани и свекърите и сега ще стане една интересна... ooooh!

# 96
  • София
аз имам чувството че това явление с тези задни сополи и при нас има една суха кашлица от време на време, едно закашляне е, но е рядко , та имам чувството малко че е от цъфтежите ли  newsm78.
Ние сопола го оправихме. Аз правя инхалации сутрин , обед и вечер. Но ние нали пихме и хомеопатия.
Ооо колко съм се разправяла с моята ЛЛ за тия антибиотици. Тя все ме бъзика, че само си ги изписва, а аз не ги и купувам даже , ма си е така. Та може ли детето ми търчи като изоглавено, яде като разпран и просто се дави от кашлица и сополи и тя да ми вика че е за антибиотик. Ми да си го пие тя. Отивам при частната и готово. Частната ми това й харесвам , че не го раздава ей така за няма нищо. Последния път ме проверяваше 3 дена кога и как дига температура и накрая каза - айде пак се разминахте с АД Simple Smile. Ми дига до 39, ама я сваля само от хомеопатия, та даже и само с компот от малини. Защо да му скапвам организма, след като той сам явно се бори.
Онзи ден четах една статия на една изпатила си майка, от много антибиотици детето й боледувало нон стоп. Спряла всичко и наблегнала на доброто хранене, закаляване и тн и да видиш как детето дръпнало и с времето спряло тотално да боледува.

# 97
Мерси, Копче!  Hug
Фрау, как сте сега? Честита прическа!  Heart Eyes
Гери, делим явно първото място като любители на хомеопатията.  Hug И аз само до това прибягвам - и за детето, и за нас. Това сега от оня ден го пресякох само с Инфлуцид - по 1 таблетка на всеки час + шуслерова сол 8 - заедно с Инфлуцида. А Рали я спасих явно с комбинацията за имунитет - 3+6+7 + Имунокинд на Мама Натура. Ели, не бях чувала, че не се препоръчва за деца, нашата ЛЛ е хомеопат и само това изписва, единственото различно е Панадол/Нурофен, и то в случай че Т е много висока.
Еххх, момичета, от днес съм в 38-ма седмица, не остана време и май вече се вълнувам. Simple Smile Приготвих си една раница за родилното и само дрехи не съм си избрала. Simple Smile
Слънчев следобед на всички! Simple Smile

# 98
Аз бях в Барселона само за 4дни, толкова е хубаво там, точно така се почувствах и аз, а и като е до морето съвсем.
Ели разкажи как е да живее там, на мен ми е интересно  Blush

Гери точно така е с тази задна хрема, дави със сополи като кашля. Инхалациите само с физиологичен разтвор ли?

# 99
Мий, хубаво е Simple Smile Аз живея тук от 16 години, което дефакто е по голямата част от смисления ми живот.

Живея близо до морето и като повечето хора които живеещи близо до морето не стъпвам на градския плаж повече от 3 пъти на година:)
Не съм виждала сняг поне от 12 години, може и повече да са и хич не ми липсва Simple Smile
Вече не помня как е да си турист в Barcelona, и какви са първите впечатления, но винаги когато дойде някой познат които не е идвал остава с прекрасни впечатления:)
Обичам много града и тук наистина съм си вкъщи.

Сега ми е странно когато ходя в София, толкова много се е променило всичко. На два пъти се губех безнадеждно из Младостите, трябваше да си хвана такси за да се върна до някъде познато Simple Smile

# 100
Ели размечтах се.... Чувството като слязох на летището още беше невероятно, насреща ми палми, климата топъл, чисто, красиво, усмихнати хора. Искам и аз да живея в Барселонаааа .

# 101
  • NE
Фрау Панцеф съм давала два пъти и винаги ни е помагал. Вкусен е и лесно го давах. Дано и на вас помогне бързо.
Лили Леко раждане. Стискаме палци.

# 102
  • София
Фрейда да само с ФР правя инхалациите. Един път бяхме и с лекарство, но това го правя само ако лекар ми го изпише и ако е вече много зле положението.

За Испания съм много съгласна с вас. В Барселона не съм била, но се надявам да ида, но преди години ходихме до Коста дел сол и си наехме кола и обикаляхме градовете на около  и да ви кажа за първи път бях в държава от която не ми се тръгваше. За мен е уникална, хората са страхотни, а и говорят френски Simple Smile и ми беше направо супер. Все си мисля как и кога да ида пак там.
Много искрено ти завиждам Eli за това че живееш там Simple Smile

Лили стискам и аз палци всичко да е наред до края и сме с теб и чакаме с нетърпение хубавата новина  Hug

# 103
  • Бурса
Здравейте момичета  Hug

Надявам се новините за болнички деца вече да секват и с топлото време да не ни застигат много нови вируси. Аз да чукам на дърво ама от как сме почнали градината (два месеца) не е боледувала малката. Може би защото са само 12 деца в групата, или че е на половин ден, ама си е за радост де  Wink

Лили мислим те, приготвяй багажа и се наслаждавай на трепетното очакване.  Hug

Фрауст  Hug оздравявайте. И честита ти прическа, полага се полага се  Flutter

Ние сме добре. Малката ходи на градината, аз тренирам редовно и много добре ми се отразява. Още малко ни остава тук, до към края на май и вече ме тресе лятната треска. Но е по-скоро неприятно усещането. Тук сме се установили добре, имаме рутина, среда и тн. а като се приберем ми е някак хаотично, ама ще се нагодим де, няма начин.

Ели аз съм живяла в Испания 4 годни, но в различни градове. Това е и страната в която бих живяла за постоянно от всички в които сме били.И пак зависи точно в коя част си. Но ММ е много привързан към България и иска там да се живеем един ден като приключи със спорта. А мен към вкъщи ме връща само мама... Но съм сигурна че и на теб не ти е лесно. Каталунците са малко особени хора  Rolling Eyes

Лека вечер  Hug

# 104
Добро утро! Simple Smile

Непривичен час за ставане ми е днес, ама... шанс Simple Smile
Много благодаря на всички ви за положителните мисли, които ми изпращате!  Hug Засега малката бебка се чака около термин, но в деветия месец вече всеки ден си ми е на мисъл. Simple Smile

Скрит текст:
Аз нещо не съм очарована от Испания, девер ми живее в Барселона и сме пътували няколко пъти до там и до други части на Испания, но някак това не е моето място. Фамилиарниченето им ми идва в повече, поне от това, което съм видяла, дори в България сме по-уважителни към личното пространство на човека. Даже един път се шегувах, че от цялото пътуване до Испания любимата ми част е един 1/2 час, в който отскочихме до Франция. Grinning Но пък за разлика от много страни имат кухня и хубаво евтино вино, което понякога си е напълно достатъчно.  Heart Eyes

Бизи нещо ми липсва тези дни.  Hug

Прекрасен ден на всички!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт