Национални туристически обекти - 5-та тема

• 114 568
  • 842
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте, Художествената галерия в София дали работи днес?

# 256
Здравейте!
Интересува ме обектите в Трявна и Боженци работят ли през зимата през почивните дни и празниците?
Вече се настройвам психически за трите почивни дни по 3-ти март...

# 257
На 3 март няма как да не работят, мисля аз  newsm78

# 258
На 3 март няма как да не работят, мисля аз  newsm78

Миналата година на 3 марта не работеха обектите, които бях набелязала.
Добре че в последния момент се сетих да ги проверя по телефона, та не се разхождахме напразно. В последния момент сменихме маршрута и изкарахме супер, но вече ми е обеца на ухото.
За тази година по данните в сайта на 100 НТО (не знам колко са достоверни) отново избрания обект не работи в празнични и почивни дни през зимния сезон. Вече имам два резервни маршрута, едниният от които е споменатия - Трявна - Боженци.

# 259
А кой е този обект? Аз имам предвид, че Трявна - Боженци са възрожденски места, предполага се да имат по-голяма посещаемост по това време и точно тогава да вземат да затворят  newsm78 Боженци има много хубав сайт, може и там да провериш  Peace

# 260
А кой е този обект? Аз имам предвид, че Трявна - Боженци са възрожденски места, предполага се да имат по-голяма посещаемост по това време и точно тогава да вземат да затворят  newsm78 Боженци има много хубав сайт, може и там да провериш  Peace

Музеят на мозайките в Девня не работи през зимния сезон нито в празничните, нито в почивните дни.
Историческият музей във Варна не работи миналата година на 3.03, но пък за сметка на това работи в почивните дни. Къщата на Алеко Константинов в Свищов също не работи в празнични и почивни дни в зимния период. Да не изброявам още.
За мен също е безумие някои от 100 НТО да не работят през празничните и почивни дни. Нали все пак човек има свободно време за посещения точно в такива дни...

# 261
И аз това не го разбирам. Явно искат специално да си вземем отпуска, че да посетим обектите.
Отдавна не сме слагали печати. Мисля като се постопли да поправим този пропуск Simple Smile

# 262
И ние бавно и методично, от ваканция на ваканция, събираме по 1-2-3 печатчета.
Не се борим за участие в томболата. Книжките ни са стари, няма пълно съответствие с обектите в новите книжки. Печатите на липсващите в нашите книжки номера слагаме отзад, на последната страница. Важното е да заведем и покажем на децата природните красоти, историческите забележителности и културните паметници в родината ни.

# 263
  • София
Днес се върнах от Етрополе, малко отбих минах през Чокотински и Гложенски манастир, от там Луковит и пещера Проходна.
В Етрополе кулата не работи, печата е в Историческия музей, не е голям но е интересно. В Етрополския манастир не ми хареса, една черква и толкова пътя е ужасен и тесен. В Пещера Проходна ми хареса нищо че бе кално.Макар, че лично аз ходя за 2-ри път, но пак ядохме в пещерния дом и се прибрахме.

# 264
  • при късмета
Тъкмо към Етрополе се бяхме засилили днес. Времето ни спря. В манастира няма ли печат, само в музея ли има? Искахме и водопада да видим, той някъде около манастира ли беше?
Иначе и Проходна беше в плановете, ама пусто време

# 265
  • София
В манастира има печат, нямат марки. Марки има в музея както и два печата на музея и на кулата. Входа е 2 лева в музея  Peace До водопада не съм ходила и вчера времето не бе хубаво. Пещера Проходна макар и кално имаше доста хора Peace Всъщонст ти трябва само 1 печат от единя обект, нямаш място за трите.

# 266
  • при късмета
Благодаря! С марките е по-големия проблем отколкото с печатите. А и музеи обичаме да гледаме, но като има водопад цял ден можем да стоим на него

# 267
Записвам се в темата. Тази година гоня златната значка. До пещерния дом нали може да се иде с кола?

Последна редакция: нд, 26 фев 2017, 18:19 от Анонимен

# 268
На нас ни остават само два обекта, от стоте. Козлодуй и хижа Алеко на Витоша. Но чакаме радост през април и едвали ще е тази година да вземем златна значка.

# 269
  • София
Записвам се в темата. Тази година гоня златната значка. До пещерния дом нали може да се иде с кола?

Да спирате горе има чакъл като :паркинг" е направен и слизате до пещерата. ПОсле се връщате и има една къщичка дето пише че е информация 100 м са от "паркинга" и има отбивка в ляво по нея и сте в пещерния дом.

Общи условия

Активация на акаунт