Национални туристически обекти - 5-та тема

• 114 175
  • 842
  •   1
Отговори
# 405
  • у дома
Някой може ли да даде рамо за обектите в София?
Пуснах търсачка във всички стари теми и нищо не ми излиза.

Нашата книжка явно е по-стара и печатите от София-град са общо 17  #Crazy - имаме само 7 от тях,не сме от столицата...
Национален исторически музей
Храм-паметник Александър Невски
Национален църковен и културно-археологически музей  при Светия Синод
Национален дворец на културата
Национална художествена галерия
Етнографски институт с музей при БАН

Национален музей Земята и хората
Национален природонаучен музей при БАН
Музея на историята на физическата култура и спорта при националния стадион Васил Левски
Национална галерия за чуждестранно изкуство

Археологически институт с музей при БАН
Зоологическа градина
Национален музей Боянска черква
Храм Света София
Софийска синагога и исторически музей към нея
Национален политехнически музей
Витоша-Черни връх

Тези в червено ги нямаме...Всъщност посещавали сме и Етнографския музей и Националната художествена галерия,но си бяхме забравили книжките,така че ще трябва пак да ги посетим за печати.
За археологическия съм сигурна,че имаше семеен билет,както и че има и комбиниран за НИМ и Боянската черква,-на нас са ни в плановете за есента,в нашите книжки са си и два отделни печата.Покрай тези двете какво друго може да разгледаме от тези,които съм отбелязала в червено-в смисъл да не е далеч от тях,въпреки че ще бъдем с кола.
Иначе от миналата седмица си имаме печат от Батак.За съжаление бързахме и оставихме пещерата Снежанка за друг път.

# 406
  • ГОре на черешата...
Здравейте Flowers Hibiscus !  Не съм писала отдавна, но тази година решихме да съкратим малко морето за сметка на обиколка на южната част на страната и естествено лов на малкото останали ни печати. Та другата седмица от Поморие потегляме на юг. Търся отзиви как са пътищата. Планът е ден първи - Малко Търново - Ивайловград - Златоград. Оттам към пещерата Ухловица, гледах на картата, че има преки пътища, не е нужно да се минава през Смолян май. Следват Дяволското гърло, Ягодинска пещера, Орлово око. После през Гоце Делчев към Банско. Ако имаме време маршрутът ще мине през Мелник и Роженски манастир, ако не - се прибираме през Велинград,  Пловдив и т.н. Всякакви отзиви относно пътища и места за нощуване са ми от полза. Не държим на лукс, просто пренощуване, така че хижи, къщи за гости, туристически спални с изгодни цени за 4-членно семейство са ни опция. В Родопите сме били много пъти, но е време и децата да ги видят.

# 407
  • с трима мъже :)
Здравейте,  Hug
силно подозирам, че ще бъда милион и първият човек, който задава този въпрос, но ровейки назад, не намирам отговора, който търся:

откъде мога да си закупя книжката за 100те нац.обекта, в която се поставят печатите?

Предпочитам да е от книжарница, да не е от обект. Или пък бензиностанции...?

Иначе, първият, който ще посетим, ще бъде Троянският манастир.
Ако се стигне дотам, да купуваме книжките от Тр.манастир, се надявам поне там да ги има..?

# 408
  • Бургас / UK
Книжките ги има и в Била.

# 409
Супер! Мерси, Чефи!

# 410
  • Бургас / UK

thumbsup

# 411
Днес си взех печат от Девня, музея на мозайката,много интересно място.Исках и печат от Търговище, но обекта не работи в неделя Sad

# 412
Днес си взех печат от Девня, музея на мозайката,много интересно място.Исках и печат от Търговище, но обекта не работи в неделя Sad

Е това е гадно!
Как може да не работят през уикенда?
Вероятността да се пътува тогава е по-голяма.

Чефи, много благодаря. Още вечерта ги купих оня ден, като ми писа Simple Smile

# 413
  • Бургас / UK
galaBG,радвам се,че съм помогнала  Grinning и сега приятно запълване на книжките с печати  Peace

# 414

Е това е гадно!
Как може да не работят през уикенда?
Вероятността да се пътува тогава е по-голяма.

Повечето обекти наистина работят в неделя,но тези не... Даже се случи две поредни недели да минавам през Търговище,умрях от яд... Няма да мога скоро да взема печат от там !!

# 415
В неделя в Търговище работи само крепостта, но както бях писала по-горе, има 40 минутно катерене.

# 416
В неделя в Търговище работи само крепостта, но както бях писала по-горе, има 40 минутно катерене.
Да,знам за нея,но печат не е много сигурно,че има там...Бил в някаква хижа наблизо...

# 417
Хижата въобще не е близо ако тръгнете да се изкачвате . Аз бях писала на по предната страница, че трябва да се провери дали работят в неделя в Търговище.Ако им дадете "заявка" за посещение,сигурно ще има дежурен, който да ви отвори обектите.

# 418
Печатът от крепостта "Мисионис" може да се вземе от заведението "Ловна среща" или нещо такова, което се намира на пътя София-Варна. Точно на отбивката за крепостта се намира.

# 419
Дежурен може да отвори ,ако е групово посещение,ама за 1-2 човека едва ли... При следващо евентуално ходене и ако пак се падне в неделя ще потърся въпросното заведение... Аз също съм с дете и това 40 мин изкачване /пък и след дълъг път/ не ми е по вкуса...

Общи условия

Активация на акаунт