Национални туристически обекти - 5-та тема

• 114 183
  • 842
  •   1
Отговори
# 390
В Благоевград в историческия музей.

# 391
Ох, извинявайте! Питането ми беше за БОТЕВГРАД, а не Благоевград. Искаме да видим Часовниковата кула.

# 392
В Ботевград печатът е в музея.

# 393
Може би се повтарям, но Ботевград музея лично на нас много ни хареса. Голям, чист,любезен персонал!

# 394
Може би се повтарям, но Ботевград музея лично на нас много ни хареса. Голям, чист,любезен персонал!
да,музея е много хубав,скоро ходихме !! Най- много ме учуди символичната такса от 1 лев....

# 395
Траянови врата обект ли е вече?

# 396
Мили дами, споделете за обектите в Търговище - Исторически музей, Славейково училище и крепостта Мисионис.
На път за Варна мисля да се отбием там.

# 397
Мили дами, споделете за обектите в Търговище - Исторически музей, Славейково училище и крепостта Мисионис.
и аз питах същото малко по-напред,но не получих отговор... Ние също мислим да се отбием.Разбрах обаче,че печата не е в крепоста,а в хижа до нея...

# 398
и аз питах същото малко по-напред,но не получих отговор... Ние също мислим да се отбием.Разбрах обаче,че печата не е в крепоста,а в хижа до нея...

Здравейте! Започнах да пиша и от бурята спря тока. Всички обекти в Търговище са много близо един от друг - в радиус от 30-50 м- Исторически, археологически музей, Хаджиангелова къща, старата църква, Славейково училище. Само трябва да проверите дали има дежурен ако е почивен ден. Крепостта Мисионис е в дясно на пътя Сф-Вн малко преди Търговище ( 3 - 4 км ). Има заведение "Ловна среща" до него паркинг. Може да се паркира и нагоре по алеята на 100 м. на сянка. и от там започва пътека, в някои участъци римски път. Изкачване пеш - по табелите пишеше май 800 м. В повечето участъци е сянка. Ние го минаваме за около 30-40 мин с почивки.Ходили сме последно есента миналата година. Нямаше никой , няма такси, но се виждаше, че се работи по обектите. Имаше си табели и разяснения около разкопките. 

# 399
  • Пловдив
Някой може ли да даде рамо за обектите в София?
Пуснах търсачка във всички стари теми и нищо не ми излиза.

План по ред на посещение:
1 ден
Стадион Васил Левски
Ал. Невски
Природонаучен музей
Национална галерия
Национален политехнически музей
НДК

2 ден
Зоопарк
Исторически музей

3 ден
хижа Алеко

Първият ден е най-натоварен, мисля че най-дълго ще се задържим в Природонаучния и Галерията. "Големи" ли са за разглеждане Стадион "В. Левски" и Политехническият? Може би да изместя Стадиона във втори ден? А между Политехническия и Археологически кое да избера като по-интересно (с две деца 8, 14г. сме)?
Знам, че го има момента и някой от тях да не работи, но този риск винаги го има Simple Smile

И евентуално дали има някакъв общ билет за забележителностите/музеите в София?

Още нещо - паркинг до Стадиона? И после от НДК с какво да се върнем до Стадиона/паркинга, ако не ни държат краката вече  Grinning ?

# 400
  • при късмета
Ще ти отговоря доколкото мога. На стадиона няма какво да разглеждаш, поне аз си взех печата от охраната отпред. За марка ме пратиха в спортната палата отсреща. Хубавото е, че в подлеза на спортната палата е центъра на тур. съюз и можеш да си вземеш всички марки, които не си успяла от всички обекти.

С метрото от НДК до стадиона може да се придвижите. А на паркинга не винаги има място, там е проблемно паркирането непрекъснато. От другата страна при природононаучния също е близо, но ще трябва пеша да се върнете, няма транспорт.
Етнографския музей е в сградата на худ. галерия, печатите са различни, поне при мен.

Ако сте с деца в природонаучния най-много се разглежда.
В политехническия още не сме ходили.

Зоопарка също дълго се разглежда, а историческия музей е доста далеч, но сте с кола.

За Алеко не знам как стоят нещата, с години не съм се качвала.

Всеки музей и обект в София си е с билет за него. Няма общ

# 401
Лично за мен Музеят на спорта беше много интересен. Там може да се видят медали, уреди и трика на всички златни момичета.
Да се отчета с новите ми печати;
- Търговище Славейково училище. До Мисионис не можахме да стигнем, тъй като има около 40 мин. катерене, а ние сме с бебе.
- Добрич, Дом-паметник Й. Йовков.
- Балчик, там съм ходила много пъти, но никога с книжката, та се поправих.
- Мадара
- Плиска.
- Девня, Музей на мозайките.

В оставащите дни, живот и здраве, Шумен и Преслав.

# 402
Определено трябва да се разгледа музеят на стадион Васил Левски!!

# 403
  • при късмета
На мен изобщо не ми предложиха подобна опция. Само, че просто минавах през стадиона с детето и книжката, питах го как стоят нещата с печата и музея, той ми каза "Печата е у мен, че всички са отпуска", аз го взех и толкоз. Ще трябва да се върнем разгледаме и музея значи.
5 минути преди това в подлеза, в центъра на БТС също ми казаха, че и марките не мога да си взема, че всички са отпуска и може би и това повлия. Поне детето беше доволно, че имаме още 1 печат. Помисли, че самата сграда на стадиона е забележителност, а пък аз не се зачетох в самата книжка какво точно пише.

# 404
Това, че можеш да си вземеш марки от подлеза е много хубаво. Вие просто сте хванали кофти период. Ние наваксахме с марките като посетихме центъра на БТС.

Общи условия

Активация на акаунт