Национални туристически обекти - 5-та тема

• 114 159
  • 842
  •   1
Отговори
# 435
  • при късмета
Бях в Арбанаси за няколко дни и си взехме печата от Търново.
Не бях ходила повече от 15 години в този град и определено Царевец е много по-поддържан от тогава.
В църквата се плаща отделна такса за асансьора да те качи до горе, по 2 лв. на човек и си заслужава. Не ни стигна час и половина да го обиколим целия.
Църквата с гроба на Калоян също си заслужава.
Има и нов доколкото разбрах музей, не е в печатите. Има восъчни фигури на сцени като например коронясването на Калоян. Цар Иван Асен и царицата, зидари, книжовници, болярско семейство и т.н. Не е много голяма, но е интересна. Входа обаче е 10 лв. на възрастен, а ако искаш да снимаш се плаща 5 лв. на устройство. Много е близо до Царевец, около 50 метра са.
И от самия град бях много очарована, все едно никога не съм ходила там. Всичко беше много различно

# 436
  • при късмета
Съжалявам за двойния пост, не ми дава вече да редактирам.
Някой знае ли в Благоевград в неделя дали работят и до колко часа обектите? Ако трябва да избираме предпочитам възрожденския комплекс да видим, но работното време и на двете ми трябва. Не го пише в книжката

# 437
  • София
Утре заминавам за Банско и ми се ще на връщане да разгледам някъде ,нещо по път Та моля за препоръки.Какво може да се посети от Банско до София?

# 438
Ако не сте влизали в църквата в Добърско- задължително

# 439
Районът е просто благодат...
Над Банско Байкушевата мура, бъндеришка поляна...
А в Банско...
село Баня - Турската и Римската баня (срещу турската е екскурзоводката за 5 лв на човек ще ви пусне в двата обекта, иначе ги гледате отвън), Църква „Св. Великомъченик Георги Победоносец”,
Разлог - Местност „Голак“, има 12 метрова кула, Древен слънчев календар в парка, Църква „Св. Благовещение“ - страхотни иконописи...
Благоевград -Архитектурен комплекс Вароша, Църква Въведение Богородично, Историческия музей, часовниковата кула, центъра...
Рилски манастир...

# 440
  • София
Взехме от Русе-Пантеона, Свищов-домът на Алеко и Панорамата в Плевен. Последният обект е най-впечатляващ, но вие сигурно си го знаете. Печати в книжката 99...остана ни вр.Ботев. Flutter

# 441
  • у дома
Районът е просто благодат...

Рилски манастир...

Преди него добавям и с-Стоб със Стобските пирамиди...

# 442
И аз да се отчета и да дам пояснения за обектите, за които писах по-горе.
Северното черноморие, без Варна.
Балчик - Университетската ботаническа градина и Двореца на кралица Мария.
Двата обекта са заедно, имат общ вход (портал). На две каси преди входа се събират две такси. На входа те пускат само с платени такси за двата обекта. На касата на Двореца има намаление за семейства (семеен билет 2+2 =11 лв.), на касата на градината - не (2+2=22лв.) След входа ни посрещнаха два момчета, студенти в СУ, които са доброволци и придружават гостите из градините, изнасят беседа за историята, ботаническите видове, външните обекти, канят в двете винарни, където дегустациите са безплатни. В Двореца има експозиция, не ме впечатли. Марката и печата са в Двореца.
Каварна - Музеят е на много забито място, има само служебен паркинг. Уцелихме обедната почивка, та се наложи да почакаме половин час. Музеят е хубав, но много малък. Има някаква отделна част с отделна входна такса в бивша турска баня стотина метра по-нагоре по улицата. Вътре било пресъздадено морско дъно или нещо подобно, не разбрах много добре, но ние решихме, че няма да го посетим. Марка и печат.
н. Калиакра - много хареса на децата, макар че беше страшно ветровито. Симпатично малко музейче в едната от пещеричките. Имаше свръх много народ, наложи се да паркираме почти веднага след пункта за събиране на таксата и да вървим до паркинга и нататък.

# 443
Калиакра е страхотно място !!

# 444
  • с трима мъже :)
В Несебър скъпичко ми се видя нещо  newsm78
Двама възрастни и три деца - навсякъде влизахме с family ticket на стойност 10 лв
В Несебър платихме 35 лв за музея и църквата Св.Стефан.

# 445
Здравейте! Миналата година с приятеля ми започнахме да обикаляме обектите и да събираме печати. Днес решихме да отидем до Ботевград и с. Скравена. За съжаление не успяхме да вземем печат от Скравена. Костницата се води,че работи до 18ч., но отивайки там - беше мръсно и в ремонт. На земята видяхме хвърчащи листове, сочещи за информация в информационния център, който пък не работеше. Местните хора от кафето до костницата ни насочиха към жената, която има ключ за костницата, която като разбра започна да крещи, че няма само за нас да отвори, да не би да сме специални, да си вървим и т.н. - много грубо отношение.... Исках да попитам някой дали е посещавал скоро костницата и дали знаете как да си вземем печата? Има ли начин да се оплачем някъде и къде?
И тъй като вече минахме тридесет печата, мислим да си вземем бронзовата значка, някой знае ли дали се получава лично или мога да отида и да взема както моята, така и на приятеля ми?
Благодаря предварително!

# 446
Ние скоро бяхме в Скравена,но отношението беше любезно.Жената ни даде печат,отвори и изнесе кратка беседа.Значки може да получите в туристическото дружество на Вашия град Simple Smile

# 447
От уредничката в Скравена и аз съм с много добри спомени, но явно всеки си има кофти дни...
Препоръчайте нещо извън обектите в Созопол и района.

# 448
  • у дома
Ние скоро бяхме в Скравена,но отношението беше любезно.Жената ни даде печат,отвори и изнесе кратка беседа.Значки може да получите в туристическото дружество на Вашия град Simple Smile
Потвърждавам-миналата година посетихме,много любезно отношение,изнесе ни безплатна беседа,отговори на всички въпроси на децата-бяхме 2 възрастни и две деца...

Несебър поне има какво наистина да се види...За мен шокът беше Созопол преди 2 години-музеят не е нищо особено,а за двама възрастни и две деца си платихме доста-нямаше семеен билет,специално попитах...

На връщане от морето минахме през Жеравна,Котел,Сините камъни и хижа Карандила-стана късно и Сливен го оставихме за друг път....

# 449
Явно не сме оцелели подходящ момент, нагодина ще пробваме отново тъй като скоро път натам нямаме Wink
Взехме бронзовите значки тази седмица и сега сме още по - мотивирани Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт