МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 61-ва ТЕМА

  • 123 134
  • 756
  •   1
Отговори
# 585
  • София
  • Мнения: 12 006
Afrodita, какъв модел е вашата машина?
Tази, но вече се продават под името тефал. Изглеждат по същия начин.

# 586
  • Пловдив
  • Мнения: 2 103
Точно нея успях да взема от Амазон. Още не е дошла, но се надявам да ми върши работа, че съм с много лош предишен опит от други марки.

# 587
  • София
  • Мнения: 12 006
Не си сбъркала. За мен е много добра машина.

# 588
  • Мнения: X
Да питам и аз за Панасоника  newsm78 Пускам от лидъл един черен хляб готова смес ,на свекър ми че е диабетик човека,не слагам нищо освен вода 300 мл ,брашно 500 гр. ,и малко мазнина на око ,олио.Не ми се надига много ,защо се чудя?На   програма за ръжен хляб 4 часа нищо не се надигна.Втория път на 3 часа ,пак така ,и днес на бърз хляб 2 часа ,същата работа?Къде бъркам? Капака на хляба ми е добре изпечен ,има си куполче ,ама нещо седи като отделен.
  А нашия хляб го правя със 300 мл вода , София мел бяло 400гр ,пшеничено -ръжено от Лидъл 50 гр и елда 50 гр.,плюс ленено семе  и се надига за 2 часа !Обаче капака и на него му е един неравномерен ,накъсан засукан  newsm78 ?
По принцип не ползвам готови смески и ми е трудно да ти отговоря, но според мен ръжен хляб трудно ще се наддигне ( ако за такъв говориш).
Иначе на мен ми се накъсва така хляба отгоре, ако го пусна на 3 часова програма. Последната година правя хляб с жива мая (1/5 кубче), 500 грама брашно ( Балван бяло, понякога добавям и типово), олио + масло, сол, захар и 300 мл.вода. Пускам го на 4 или 5 часова програма Става идеален.

# 589
  • Мнения: 2 996
Lady Stardust  благодаря за отговора!Да за ръжен говоря ,да разбирам ,че така си изглежда по принцип?!А за нашия хляб  ще пробвам със жив мая другия път и на 4 часа ,пък ще се похваля после  bouquet ако стане по добре!

# 590
  • Мнения: 2 400
И аз взех една готова смес на София мел ръжен...2 пъти пробвах...става по - плосък, като тухличка (аз правя 500гр)...
При мен вкусово не ми допадна...иначе на вид и изпичане изглеждаше добре, макар и по - плосък.

# 591
  • София
  • Мнения: 12 006
Ръжения хляб по принцип си е по-плосък, сбит и малко като тухла. Нормално е.

# 592
  • Мнения: 199
www.amazon.co.uk/dp/B004RTJWMC/ref=cm_sw_r_fm_apa_FOfoybHA7Z42D тази е с добри отзиви и доста изгодна в момента.
И аз съм с такава.  Simple Smile

# 593
  • Варна - Черна гора
  • Мнения: 728
Да питам и аз за Панасоника  newsm78 Пускам от лидъл един черен хляб готова смес ,на свекър ми че е диабетик човека,не слагам нищо освен вода 300 мл ,брашно 500 гр. ,и малко мазнина на око ,олио.Не ми се надига много ,защо се чудя?На   програма за ръжен хляб 4 часа нищо не се надигна.Втория път на 3 часа ,пак така ,и днес на бърз хляб 2 часа ,същата работа?Къде бъркам? Капака на хляба ми е добре изпечен ,има си куполче ,ама нещо седи като отделен.
  А нашия хляб го правя със 300 мл вода , София мел бяло 400гр ,пшеничено -ръжено от Лидъл 50 гр и елда 50 гр.,плюс ленено семе  и се надига за 2 часа !Обаче капака и на него му е един неравномерен ,накъсан засукан  newsm78 ?
ctefani, само веднъж съм ползвала готови смеси и не останах очарована.
Ръжен хляб правя по рецептата на Наталина
Скрит текст:
Ръжен хляб с кисело мляко

За 750г хляб

140 мл. вода
140 мл. к.мляко
2 ч.л сол
3 ч.л. мед
2 с. л олио
225г бяло брашно
225г ръжено брашно
1 1/2 ч.л суха мая

Тъй като в повечето случаи изкарвам киселото мляко от хладилника в последния момент, се оказа много полезно, като към него прибавя топла вода и разбъркам нещо като топъл айрян. Иначе продуктите се слагат по реда в който са написани. Програмата е за пълнозърнест хляб(моята е 3:40[h]). Средно препечена коричка.

Отдавна не бях яла толкова вкусен хляб!
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,283.msg1388.htm … 50eea7km2#msg1388
като аз ползвам жива мая (от кубче) и слагам 8-9 г.
Разгледай старите теми и мненията на  Alys, тя беше споделяла опита си относно ръжен хляб.
В рецептата на Наталина съотношението бяло/ръжено е 50/50, но на нас ни харесва.
Късмет  Peace

# 594
  • Мнения: 733
Сигурно е коментирано, за което се извинявам.
Как вадите хляба без да останат дупки от бъркалките?  Направо ми се прецаква половината хляб. newsm78

# 595
  • Мнения: 608
http://magprom.net/index.php?main_page=specials

От този сайта , някой нещо да е поръчвал гледам че ,има доста машини за хляб и се чудя коя ?  bouquet

# 596
  • София
  • Мнения: 12 006
Сигурно е коментирано, за което се извинявам.
Как вадите хляба без да останат дупки от бъркалките?  Направо ми се прецаква половината хляб. newsm78
Няма как да не останат дупки. Дори и да махаш бъркалките пак има дупки от оста. Аз бъркалки не махам, как пък няма да й седя и да й диверувам, кога й е последното премесване, че да вадя, да махам, току виж тестото припаднало от разликата в температура, не не. Пека си с тях. Като извадя хляба, поняога остават в него понякога не. И в двата случая имам една дупка от оста и една чертичка до нея от дължината на бъркалката. Ако са останали в хляба имам една метлна пръчица, с която  вадя бъркалките, тя си въви с машината, би трябвало всички да имат такава. Останала част от хляба си е съвсем цяла и непокътната. Вади се много лесно. Не знам как точно си чупиш половината хляб, но това не е нормално.

# 597
  • Мнения: 733
Беше ми зазимена машината, та от снощи пак е в употреба. Явно не правя нещо както трябва, ще видя на следващото зареждане. Благодаря.
Четох, че вадят тестото след последното премесване и махат бъркалките newsm78.
Чудех се и аз дали няма да спадне тестото?

# 598
  • София
  • Мнения: 12 006
За мен няма особена разлика, дали ще има 2 дупки или 2 дупки с четричка до тях.

# 599
  • Мнения: 1 381
След последното премесване гледам да ги махам, че после стават едни големи дупки. Не спада тестото. Много е коментирано, аз от форума го научих.

Общи условия

Активация на акаунт