Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-8

• 74 385
  • 766
  •   1
Отговори
# 375
Още нещо забравих да питам :

Какво е мнението ви за взимане на апартамент на последен етаж.

Аз виждам един плюс: Можеш да имаш по голяма терата - панорамна.

Но тези скосявания на покрива, като цяло за мухала, дали трябва допълнително да се изолира за да е по топло за да не влиза вода. А и все пак самият покрив е на цялата сграда така че ако стане нещо би следвало всички да се включат в поправката му.

Моля дайте съвети тъй като все пак обяви за последен етаж има много а и заради това че е последен цените са по ниски.

Това е един от най-предпочитаните етажи за гъзарски огромни апартамени на запад, но си има и минуси.

Плюс е, че ако ти е оправен покрива, вероятността да тече на тези отдолу, е много по-голям, отколкото на теб  Laughing Но ако съседите си от типа: "Аз съм на първия етаж, оправайте се" #2gunfire, ще имаш проблеми. Една от причините да си купя все пак апартамент на последния етаж беше седем годишната гаранция на покрива.

Също така, никой не ти тропа на главата, гледката е разкошна, но се приготви да си купиш задължително климатик, защото лятото е канска жега  Rage

И обърни внимание на изложението - според мен изток е удачно изложение за последен етаж, нагрява до към 11 часа.

Последна редакция: чт, 21 апр 2016, 15:43 от Petruna

# 376
да живееш в апартамент купен с кредит на 10%, предоговорен (рефинансиран) три пъти с таксите и да вярваш, че си спечелил, без да си направиш елементарната сметка колко пари си взел тогава, колко ще върнеш с лихвите след Н години и какво си могъл /ще можеш да купиш с тези пари в двата момента, е това е не липса на култура, то си е архиглупост...

Абсолютно!

А за борда да им се чуди човек. Всъщност реално левът в момента е подценен, реалната му стойност е по-голяма от 1,95583 лева за евро.

# 377
Преди да тръгна да търся апартамент, получих съвет от няколко мои приятели (съвсем независимо един от друг) изобщо да не си помислям да се занимавам с Адрес, тогава се почудих, но сега разбирам, че явно е имало защо да предупредят.

# 378
Адрес открай време работят некоректно, и спрямо клиенти, и спрямо колеги. Не знам дали съвсем горе по етажите са наясно, но с управител на клон съм имала проблем, затова подозирам, че е просто въпрос на политика.
Вероятно си права. Но в конкретния случай по-скоро е незнание и глупост. Много агенции са така, ако сделката е извън масовката, не са наясно какво да правят и по-лошото, не полагат усилия да разберат.
Аз дето съм брокер-любител (шегичка, реално помня интересни казуси и съветвам приятели, най-вече питай адвокат).
Точно за Адрес важи, хитрата сврака с двата крака. Какво постигат - губят пари. Няма сделка, няма комисиона. Явно брокерът не разбира тази материя и вероятно е искал да свали още пари за клиента (заради разликата от 148 до 170 х.е) , а шефката на клон не е създала организация.
Иначе е имало начин да се постигне баланс на интересите. Примерно ако банката е искала само 8 000 евро повече да се предложи на продавача и купувача тези 8 000 евро да се оформят по друг начин - като заем или някакъв бонус при продажба. Само идеи, те детайлите са важни в случая.  Peace

Допълвам се: не защитавам Адрес, точно обратното. Да загубиш готовоа сделка от глупост е престъпления.

Последна редакция: чт, 21 апр 2016, 13:47 от biborana

# 379
  • Варна
.

Последна редакция: чт, 21 апр 2016, 14:33 от fani34

# 380
Moят апартамент е на последен етаж, както казах. Когато го взимах, беше останал последен, единствен и беше малко риск, защото блока тогава беше на акт 14 съвсем груб строеж. Малко илюзорно си представяхме нещата. Иначе двете спални са с Велукс прозорци, а хола е с 2м.въздушна възглавница и покрив отгоре, така че проблеми досега, слава Богу не сме имали никакви, но наистина сигурно е важно строителството, защото при един теч..не ми се мисли.
Но пък имам такива гледки  Heart Eyes:

Скрит текст:

Скрит текст:

За Бели брези си мисля, че приемлива цена за тристайна тухла, не държа на ново строителство, но поне на добре поддържано старо, апартамент за освежаване или ремонт би била 80-85 000 евро, но като гледам обявите.. доста трудно ще стане да се намери. На мен ми хареса частта, която е от Бул. България посока Красо село, зад бул. Гоце Делчев и Ла кубанита.

# 381
...И как да варвам на брокери?
Както вярваш на всички останали. Това, че един лекар е направил грешка при мен, не значи, че няма да ходя на лекар. Или един учител ме е разочаровал, или човек от друга област.
Във всяка сфера има шарено, като ти се наложи, избираш по препоръки от близки, когато е възможно и работиш само с тях Peace

# 382

И брокера си пробва, ако мине номера, то в мътна вода... А напоследък нещо си помътнява, учудващо къса памет има българина, за липсата на финансова култура е ясно, то вече никаква почти не остана, но да живееш в апартамент купен с кредит на 10%, предоговорен (рефинансиран) три пъти с таксите и да вярваш, че си спечелил, без да си направиш елементарната сметка колко пари си взел тогава, колко ще върнеш с лихвите след Н години и какво си могъл /ще можеш да купиш с тези пари в двата момента, е това е не липса на култура, то си е архиглупост...

Или иначе казано как се променя стойността на парите във времето ли... Истината е че винаги си на загуба, освен ако не играеш скалпьорската, купуваш-продаваш веднага и да играеш с големи обеми.

Гатанка: Усвоявате кредит на стойност 90 к, срок 30 год, фиксирана лихва, ГПР 5 %, анюитетни вноски. Въпросите на деня са:

- Кажете сега дали след 30 год когато изплатите и последната вноска-тарикати или прецакани ще бъдете?
- Колко ще е тотатъл на всички плащания по кредита след като се изплати след 30 год, колко ще ви е струвал номинално?
- 180 к след 30 г каква стойност имат днес и обратния въпрос 90 к след 30 год на колко ще се равняват тогава. Laughing
- Какво предпочитате да получите, 1 млн днес или 8 млн след 20 год. Кое е повече  Laughing

Всичко е вяра, надежда и да се сме живи и здрави

Последна редакция: чт, 21 апр 2016, 14:40 от potrebitel7777

# 383
Е, то зависи с какво сравняваш. Ако мама и тати ти подарят имотче е лесно. Но ако алтернативата е наем въпросът на деня е след  30 г. познай кой ще си е изплатил апартамента, и познай кой ще продължава да плаща.

# 384
И как да варвам на брокери?

То много ясно, че не трябва да им вярваш, но човек, за когото не е проблем да ръсне 148 К евро, би трябвало да дава съвети по форумите, а не да търси такива Laughing Щом имаш такава сума в наличност, сигурно акълът ти е повече от този на много от пишещите във форуми, които такива пари и на картинка не са виждали. Така че търси съвети от по-богати от теб, никога от по-бедни:)

# 385
  • Варна
Татко Мецан , доста грубо.  Форума е за споделяне и мнения.

# 386
  • In the shadows of my mind
Не му обръщай внимание, той е специален потребител  Laughing

# 387
Че аз не съм визирал този форум, а съм писал "форумИ", т.е. най-общо казано и за присъстващите не се отнася. Що да е грубо:) E, сега, ако някой се е разпознал и вече се е обадил, аз какво да направя;)))

# 388
И как да варвам на брокери?

То много ясно, че не трябва да им вярваш,
Съгласна съм.
Не можеш на вярваш на съвършено непознат който в твоите очи вижда 3% и дял от него...

# 389
  • на последния етаж
Захир, красота!

Липсва ми апартаментът ни на последния етаж...

Общи условия

Активация на акаунт