Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-8

• 74 249
  • 766
  •   2
Отговори
# 585
Разбира се, че нотариуса проверява в деня на самата сделка. проверява всички документи, не само тежести. При мен имаше проблем с пълномощното на продавача, не беше качено в Доверие, или както там се води сайта на нотариусите. Веднага човек от кантората се обади на нотариуса направил пълномощното, и всичко беше наред.

# 586
Понеже се рових за тези въпроси тъкмо сега и ето на какво попаднах: http://pik.bg/%D0%BD%D0%BE%D1%82%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%B0%D0%BB%D … 6-news276096.html Изявлението е направено по повод извършена продажба на имот, който е бил с тежести и е взет от банката. Имайте го предвид. Не му влиза в задълженията. Това е допълнителна услуга, която трябва да заявиш

# 587
Нотариусите ИМАТ отдалечен достъп до ЕСГРАОН.

# 588
Не знам какъв нотариус трябва да си, да изповядаш  сделка, да прехвърлиш собственост за хиляди евро и да не провериш за тежести, ипотеки...честно не знам в каква държава живеем. Twisted Evil

# 589
Не знам какъв нотариус трябва да си, да изповядаш  сделка, да прехвърлиш собственост за хиляди евро и да не провериш за тежести, ипотеки...честно не знам в каква държава живеем. Twisted Evil

По принцип ипотеката не е пречка за продажбата. Да се продават апартаменти с ипотека е законно и не е необичайно. Според мен работа на нотариуса по подразбиране е да проверява за незаконни пречки пред продажбата, а не да прави пълен разбор на нещата.

# 590
Добре за ипотеките ще се съглася, може да се продаде ипотекиран имот. Но да прехвърли, и да си положи подписа/печата върху нотариален акт, без да е проверил за тежести прехвърления имот...само защото не е задължен. ooooh!

# 591
Добре за ипотеките ще се съглася, може да се продаде ипотекиран имот. Но да прехвърли, и да си положи подписа/печата върху нотариален акт, без да е проверил за тежести прехвърления имот...само защото не е задължен. ooooh!

Ма то и тежестите не пречат на продажбата по принцип, просто купувачът купува апартамент с тежести. Ипотеката също е вид тежест. И проверката трябва да е грижа на заинтересованата страна, а именно купувача.

Ей тук гледах нещо писано по въпроса:

http://www.pariteni.bg/index.phtml?tid=40&oid=89111

# 592
Така е, не казвам, че купувачът трябва да купува със затворени очи. Нотариусът обаче, който има компютърен достъп и може да направи проверка, отнемаща няколко минути, не би трябвало да си спестява труда.И без това взима една торба с пари.

# 593
  • Sofia
може ли съвет - кой/от къде издава удостоверен, че имота няма тежести, когато не се ползва брокер?

# 594
може ли съвет - кой/от къде издава удостоверен, че имота няма тежести, когато не се ползва брокер?

По-горе дадох един линк- там пише.

# 595
                                                                                                                                                                                                         Потърсете си адвокат,мили дами!преди да стартирате каквото и да е търсене на имот,бавно и внимателно изберете читав,доказал се във времето адвокат по недвижими имоти.Той е единственият,който ще защити вашите интереси (не брокера,нотариуса,банката,строителната фирма,държавата или продавача)                                           Адвокатът ще ви вземе 20 пъти по-малко от един брокер и ще защити точно вашите интереси,а не нечии чужди.Като имате адвокат-брокер не ви трябва.                                                                                                    Добрият адвокат и добрият личен лекар-живот спасяват! baduu

Последна редакция: нд, 01 май 2016, 13:47 от Angelina_1

# 596
Само не разбрах личния лекар какво общо има. Joy

# 597
Аз пък, не разбирам защо ми е брокер!? След като взима и от продавача 3% и от купувача 3% чии права защитава? Това, че ще ме заведе да видя имот, или ще ми доведе някой да ми види имота той и агенцията прибират 6%?
Ако искам да купя имот от частно лице - ангажирам адвокат с документите. Ако пък имота е представен от брокер - той ме води и за тази му добрина аз плащам 3%.
Сега очаквам срещу мен да гракнат пишещите тук брокери. Нищо лично, просто си задавам въпроси и не намерих отговори до сега.

# 598
Не може защото всички или 98% от обявите са налазени от брокери.
Да намериш от собственик и да стигнеш до сделка си е постижение. Laughing

# 599
Не може защото всички или 98% от обявите са налазени от брокери.
Да намериш от собственик и да стигнеш до сделка си е постижение. Laughing
exactly - първите позвънявания са от брокери.
и започват да клонират обявата и разбиват продавача.
Защитата е да сложиш форма за контакт на снимките за да не ги копират.

Общи условия

Активация на акаунт