Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-8

• 74 260
  • 766
  •   1
Отговори
# 570
Че то и при лекарите е така - отиваш на лекар, защото те боли корем, те те лекуват и оперират за това, а не ти правят пълни изследвания да видят дали са ти добре останалите органи.

Е как, правят ти, защото в човешкия организъм нещата са свързани. Точно че човешки организъм или сложна сделка не могат да се разделят на части, то не е да ти сменят свещите. Освен това един добър майстор - такива почти не останаха наистина - може да отидеш за свещи, но ще забележи и други проблеми, особено ако са фрапиращи, и ще ти предложи да реши и тях.

ИЗКЛЮЧИТЕЛНО МНОГО МРАЗЯ такъв подход - вие сте дошли за операция на ставата, ние сме сменили ставата, ама човекът умря, какво да направим и трябва да заплатите за ставата и за труда. Ей такива субекти с такъв подход, независимо дали са лекари, адвокати или монтьори, ми иде да ги #2gunfire fight bambam #2gunfire #2gunfire

# 571
Vayana, мисля, че ще се потретя. В обществен форум няма необходимост някой да ме пита каквото и да било.

Редакция: Кухнята няма много общо със стойността на недвижим имот. Хубава е да, а за потребителите на темата за кухните албума е и много полезен.

Темата си има модератор, моля ако нарушавам правилата да го информирате, останалото е просто излишно.

Последна редакция: чт, 28 апр 2016, 15:28 от Jolinar

# 572
  • София
Vayana, мисля, че ще се потретя. В обществен форум няма необходимост някой да ме пита каквото и да било.

В обществен форум просто не си позволявай да правиш подли номера.
П.П. щом смяташ,че кухнята няма особено значение за стойността на имота ясно колко разбираш от материята.
Приключих диалога си с теб.

Последна редакция: чт, 28 апр 2016, 15:36 от Vayana

# 573
  • София, Bulgaria
Да, то това добре, но Томева, останалите потребители, както и аз, се чудим как може да се избегне това
Вие как го открихте?

Как го открихме? С ревизия на всичко случващо се пасредните 10г. В момента, в който УВТ е при нас...вземаме всички документи по предходни сделки, вписани ипотеки, заличавяния....и т.н...В повечето случаи това е огромна документация, особенно защото най-често се проверява и строителната фирма...а там са стотици сделки...ипотеки...заличавания...И се започва обстоен преглед. Но ако си вземеш само УВТ и виждаж...да имало е ипотека, после е заличена...и купуваш, тогава може няма как да знаеш и да разбереш.

# 574
Според мен в ситуацията с адвоката го има проблемът, че хората винаги очакват или се надяват да получат услуги като подарък, за които не са платили. Случаят е ясен, платено е единствено да се погледне договора дали е ОК, а не за обследване на имота. Нима се очаква от адвоката да тръгне на добра воля да си губи времето и да ти следи минали сделки, тежести и тнт? Има и услуга за проследяване изцяло на сделката, която е доста повече от 50 лв.. Въобще не съм привърженик на принципа "аз ти плащам за външно измиване на колата, ама айде ти ми забърши малко и отвътре с парцала, нищо работа не е" (тъй като почнахте с аналогията с колите  Laughing)

# 575
  • София, Bulgaria
С Агенцията по вписване някак си по можеш да се оправиш и да уловиш грешки... но сгрешено Удостоверение за наследници....там вече...не знам. Миналата година се почнаха дела за една сграда в Младост, защото се появи наследник, на парцела, който не е фигурирал в удостоверението преди 8 години....Някак си се оправиха, не знам детайли, но най-вероятно инвеститорът го е обезщетил, защото сравнително бързо се вдигнаха възбраните от апартаментите. Ние 2 пъти сме попадали сгрешено Удостоверение, но знаехме примерно, че са 3-ма, а то излизат 2-ма и се разбра грешката. За това от тогава проверявам по 2 канала...официален и неофициален...
И тук е мястото да кажа, хора изповядвайте сделките си на реална цена, бъгове в системите стават, не се знае кой ще изтегли късата клечка. Понякога не нито до адвокат, брокер или най-голямото светило в Недвижимите имоти да е ...като има грешка може и да не излезе наяве в момента. Всички работят с документи и правят това, което показват документите с грешка или без...

# 576
С Агенцията по вписване някак си по можеш да се оправиш и да уловиш грешки... но сгрешено Удостоверение за наследници....там вече...не знам. Миналата година се почнаха дела за една сграда в Младост, защото се появи наследник, на парцела, който не е фигурирал в удостоверението преди 8 години....Някак си се оправиха, не знам детайли, но най-вероятно инвеститорът го е обезщетил, защото сравнително бързо се вдигнаха възбраните от апартаментите. Ние 2 пъти сме попадали сгрешено Удостоверение, но знаехме примерно, че са 3-ма, а то излизат 2-ма и се разбра грешката. За това от тогава проверявам по 2 канала...официален и неофициален...
И тук е мястото да кажа, хора изповядвайте сделките си на реална цена, бъгове в системите стават, не се знае кой ще изтегли късата клечка. Понякога не нито до адвокат, брокер или най-голямото светило в Недвижимите имоти да е ...като има грешка може и да не излезе наяве в момента. Всички работят с документи и правят това, което показват документите с грешка или без...

Това за реалната цена е много добър съвет - ако се наложи да си търсиш парите от продавача, поне ще е цялата сума.

А за удостоверението за наследници - там наистина могат да се случат ужасни неща. За пари брат брата е готов да прецака.
Особено тежка е ситуацията, ако наследниците не са по пряка линия или в брак.

Скрит текст:
Сега съм замесена в подобна история как изведнъж се появиха нови наследници.  Не ми се пише, че е дълго, но се оказа, че укритите данни са от хиляда и първата световна (буквално), т.е. почти 100 години. Много драматично, с различни сюжетни линии, направо си е за сапунка.

# 577
Нима се очаква от адвоката да тръгне на добра воля да си губи времето и да ти следи минали сделки, тежести и тнт? Има и услуга за проследяване изцяло на сделката, която е доста повече от 50 лв.. Въобще не съм привърженик на принципа "аз ти плащам за външно измиване на колата, ама айде ти ми забърши малко и отвътре с парцала, нищо работа не е" (тъй като почнахте с аналогията с колите  Laughing)
Колко конкретно е доста повече от 50 лв.и от какво зависи?След като за 50 лв. адвокатът не носи отговорност,длъжен е да изясни за колко носи и каква точно.Неговото време и воля не ме интересуват.
Отделно нотариусът наистина проверява имота и собственика за тежести и права,не за правописни грешки в представени му документи.Обикновено не обръща екрана с базата данни към нас,аз помолих за разпечатка и ми даде.И точно нотариусът хвана един скрит наследник,който не фигурираше изобщо в удостоверенията на роднините му.
А за изповядване на реална цена две мнения няма,особено,ако сте купувач.

Последна редакция: чт, 28 апр 2016, 18:01 от LilaC

# 578
Наистина не разбирам каква е драмата с тези 50 лв. Преглед на договор означава преглед на клаузите на самия договор, до колко защитават интересите на доверителя, срокове,, цена, начин на плащане, т.н. В самия договор може да са посочени 10000 документа – за собственост, за наследници и т.н. Проучването им не влиза в тази консултация и не мисля, че има адвокат, който няма да го каже на клиента си. Пак казвам, огромен брой хора идват и казват, че искат само да се погледне договора. Нищо повече.

# 579
Нотариусът извършва проверка на тежести само ако изрично поискаш тази отделна услуга. Не е длъжен да го прави.
Лила, по какво хвана проблема в удостоверението за наследници? Не се заяждам, а питам. Той няма достъп до системата на общините и до ЕСГРАОНА?
А аз не мога да си обясня този адвокат, за който говорите - при сделката за апартамента в Люлин . Ако както разбрах в удостоверението за тежести пише, че върху имота никога не са учредявани ипотеки, няма възбрани и т.н., как дори и най-съвестният адвокат ще провери и разбере че това не е така? Не може да обикаляш всички банки в страната и да питаш дали върху еди кой си имот има учредена ипотека

# 580
Нима се очаква от адвоката да тръгне на добра воля да си губи времето и да ти следи минали сделки, тежести и тнт? Има и услуга за проследяване изцяло на сделката, която е доста повече от 50 лв.. Въобще не съм привърженик на принципа "аз ти плащам за външно измиване на колата, ама айде ти ми забърши малко и отвътре с парцала, нищо работа не е" (тъй като почнахте с аналогията с колите  Laughing)
Колко конкретно е доста повече от 50 лв.и от какво зависи?След като за 50 лв. адвокатът не носи отговорност,длъжен е да изясни за колко носи и каква точно.Неговото време и воля не ме интересуват.

Ами когато мен ме интересуваше и бях питала, беше някакъв процент от материалния интерес, като със сигурност помня, че беше трицифрено число най-малкото. А това, че е възможно или адвоката да не е обяснил какви услуги се включват в тези 50 лв или клиентът е разбрал-недоразбрал, е съвсем отделен въпрос. Аз останах с впечатлението, че в случая клиентът е знаел, че наема адвоката само да прегледа договора, а не цялата сделка.

# 581
Vayana, Ти коя си, че да даваш мнение, кой какво да си позволява!?

Подъл номер наричаш моето включване с цитати от твоя профил, пак във същия обществен форум. Ясно е кой колко разбира от материята след като имаш обява без интерес от повече от година и половина. 10 линейни метра ПДЧ не помагат при продажба на имот с проблеми.
Думите нямат никаква стойност, бегъл поглед върху постовете ти трябва да средно интелигентен човек, за да му станеш ясна - обикаляш тема по тема, винаги нещо питаш, в един момент някой си "позволява" да каже нещо, което не ти харесва и започваш да всяваш отрицателни емоции и да си позволяваш ти да казваш кой къде и какво да пише.

Именно този твой терор след мнението ми за вз. Бояна ме провокира да те изложа преди време, затова и сега се включваш с подмятания каква ли ми била целта или характера.

Няма да мълча за да не ме помисли някой за злобна и създаваща интриги. Човек да го е страх да напише мнение, защото веднага ще му скочат и то с грозен тон.

И тогава ти спестих най-фрапиращите твои цитати касаещи имота ти, но нека аз не разбирам от материята имоти.

Това е мнението ми, определяй го като подло колкото си искаш. В темата за кухните съм помолила всички потребители споделили снимки на жилищата си за да помогна на останалите. Опитваш се да ме уязвиш по безумен начин или си втълпи, че ти завиждам за невижданата кухня.  Stop

Диалог никога не е имало, но си в правото си да го прекратиш  Mr. Green

Добавям: So Lucky*, няма подобно нещо, чак и граничещо с омраза. Както ти и Ваяна мислите, че аз имам материален интерес така и аз мисля, че в темата има профил, който се използва от повече от един човек. Явно все пак не съм само аз с подобно мнение Peace

Последна редакция: чт, 28 апр 2016, 20:36 от Jolinar

# 582

Естествено, че ще помага и ще гради репутация. Даже в рекламата на агенцията, в която работи се набляга на името Томева.  Peace

Няколко пъти се пита как е открита грешката - ясен и практически полезен отговор липсва.  Peace

Аз чета и пиша в тази тема над 3 години, комуникарала съм с Томева на лично, само с моя полза от което, и до сега не съм разбрала за коя фирма работи... Моля напиши тук името на тази фирма, ако действително го знаеш.
Не разбирам негативността ти граничеща  с омраза към тази потребителка. Засяга ти интереса ли, какво ли?

Отговорила е как са открили грешката. Недай Боже другиму такива перипетии... Rolling Eyes

# 583
Хора, някаква мода ли е в този форум хората да се нападат помежду си. Не спамете темата, аз съм си я сложила с включени известия и не ми е приятно да ви чета. Разбирам, че всеки човек избухва и т.н., но това е само един форум.
Интересно ми е да си чета за имоти, моля спрете се.

# 584
Нотариусът извършва проверка на тежести само ако изрично поискаш тази отделна услуга. Не е длъжен да го прави.
Лила, по какво хвана проблема в удостоверението за наследници? Не се заяждам, а питам. Той няма достъп до системата на общините и до ЕСГРАОНА?
А аз не мога да си обясня този адвокат, за който говорите - при сделката за апартамента в Люлин . Ако както разбрах в удостоверението за тежести пише, че върху имота никога не са учредявани ипотеки, няма възбрани и т.н., как дори и най-съвестният адвокат ще провери и разбере че това не е така? Не може да обикаляш всички банки в страната и да питаш дали върху еди кой си имот има учредена ипотека
За първото съм сигурна,че грешиш.Не само проверява,но и проверява още веднъж непосредствено преди сделката.
За второто:Купуваме парцел от сестри и брат,наследствен по линия на майка им,починала.Бащата също е починал,но е надживял съпругата си,след смъртта й се жени повторно и има син.Точно този син се явява наследник на бащата,който пък е сънаследник на първата си съпруга заедно с децата им от първия брак,въпреки,че въпросния имот е наследен от нея,не придобит съвместно през брака.Удостоверението за наследници на продавачите си изглеждаше съвсем нормално:починали родители,децата изброени и всичките пред мен като продавачи.Чакаме нотариуса за изповядване,той се бави в кабинета си.Влиза при нас и директно пита продавачите за брат им.Последва кратка сапунка,нотариусът отказа да изповяда сделката,продавачите звъннаха на брата,дето не го познаваха,братът писмено се отказа от полагащото му се наследство и сделката мина успешно в друг ден.Как точно е разбрал нотариусът- не съм го питала,вероятно е проследил всички линии,докато се е натъкнал на полу-брата.Не е сложно,ако разполагаш с база данни,но аз нямам достъп.Нотариусите проверяват,това им влиза в работата и цената.
За третото и аз мисля като теб.
Виж,за покупките на зелено,някъде между актовете и докато имота се води на строителя,може да станат чудни ипотеки и препродажби.Но не съм купувала така и нямам опит.

Общи условия

Активация на акаунт