Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-8

• 74 208
  • 766
  •   1
Отговори
# 45
Невъзможно е да си харесам и купя апартамент в срок от 1 месец. Предният път когато купувах точно така бързах и затова се нахендрих на пачи яйца.

Разбира се; аз го писах в случай, че апартаментът е вече избран; а ако тепърва ще се търсииииии никой не може да каже кога изобщо ще го намериш.

Иначе аз нали си рупам в младост оферите да ви шокирам за квадратният метър гледам, че си говорхте за гарсионера, повтарям гарсионера, преустроена в двустаен, без балкон с цена от 55 000 евро, демек квадратен 1200 евро  Grinning Честито на печелившите. Ето за това говоря, какво се случва в Младост -  http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b145975947421363 … k=26wjxn&f1=1
И то за панел, представяш ли си! Ми радвай се, че си собственик поне на панел в Младост Laughing че то както се очертава, пред Младостите и Клондайк пасти да яде Joy

# 46
Не е задължително да е цяла година. От идеята за покупка на жилище до края на основният ремонт при мен минаха 7 месеца.

# 47

Иначе аз нали си рупам в младост оферите да ви шокирам за квадратният метър гледам, че си говорхте за гарсионера, повтарям гарсионера, преустроена в двустаен, без балкон с цена от 55 000 евро, демек квадратен 1200 евро  Grinning Честито на печелившите. Ето за това говоря, какво се случва в Младост -  http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b145975947421363 … k=26wjxn&f1=1
И то за панел, представяш ли си! Ми радвай се, че си собственик поне на панел в Младост Laughing че то както се очертава, пред Младостите и Клондайк пасти да яде Joy

Хаха, абсолютно  Peace То моето ново строителство направо на далавера ще излезне с 860 на квадратен и с балкон представяте ли си хаха

Кога ли ще се спася от това безумие...

# 48
  • София
сигме, въпрос на късмет е.
Можеш да намериш и за 10 дни, може и да намериш след година.
Апартаментът, който продавам в момента, е в град, който е много зле (Видин). Всички се подсмихваха с насмешка, един вид - кой знае кога и дали ще го продадете. Пък се намери купувач точно за 1 месец.  Grinning Така че тук си е и въпрос на късмет.

# 49
Тонка, бих те посъветвала следното.
1 Продаваш апартамента в провинцията и вече имаш готови пари за капаро на ново жилище в София. Щом ще е другата седмица, вече можеш да звъниш за огледи, да ти търсят каквото искаш, също и да си гледаш ново строителство , каквото трябва да си предприемеш. Парите няма да те притискат за капаро , ако ти хареса нещо.
2 Проблемът е с настоящото ти жилище , което също искаш да продадеш и съчетаеш като сума за по-голямо. Въпросът е кога ще го продадеш и колко време ще отнеме, защото с капарото ако си харесала можеш да увиснеш. По-добре намери първо купувач за него и тогава капарирай което си харесала . Ще минат поне няколко месеца.
3. Кога ще освободиш жилището май те най-притеснява. Има вариант обаче. Първо не казваш ,че имаш готови пари. Второ съобщаваш , че ще трябва да намериш и да капарираш след като изповядаш сделката с твоя. Така ще мине повече от месец . Вярно е , че е прието 1 м. след закупуването да освободиш жилището, но можеш да се договориш за условие до 4 месеца да си останете примерно или да имате право не повече от 4 месеца и да се запише в предварителния договор. Ще обясните , че ви трябва време да намерите, да направите ремонт и да се пренесете. Хората , които са харесали жилището ви , не вярвам да направят проблем за 3-4 месеца. Аз лично така направих преди, като им предложих 1 месец след изповядването на сделката , да си остана в жилището и да им плащам наем но да е до 4 месеца след това. Май неясно стана , но ти се събират така 5 месеца, предостатъчно да огледаш всичко , което в момента е на пазара и ти отговаря. Наем вместо да изнасяш мебели , да търсиш и да се разправяш просто си оставаш , плащаш нещо и си търсиш спокойно. Но не капарирай преди да си намерила купувач и за второто си жилище и да си се договорила .

# 50
  • In the shadows of my mind
jalana, адвокат както са ти написали преди, и както ти писах и аз, е задължителен, ОСОБЕНО, ако има притеснителни моменти в сделката. Само адвокатът ще пази твоя интерес, всички останали в стаята ще искат сделка Simple Smile Хонорара на адвоката се договаря (дали ще движи всичко, или само ще гледа документи, или пък ще го ангажираш и с други дейности), но не е % от сделката. Когато водиш друг вид дела може да имаш договорка с адвоката при печелене на делото част от спечеленото напр. обезщетение да е за него.

Още нещо - в Младост цените се надуха още миналата година, а след пускането на метрото се изравниха с обикновено по-скъпите квартали като Лозенец напр. Когато ние се оглеждахме дали да не сменим квартала се замислихме за бъдещите години, а не само факта, че в момента и сега Младост ни е удобен. И така променихме района на търсене. jalana, ти сигурна ли си, че след 10 години отново ще искаш да живееш точно в тази част на Младост, че детето ти ще е добре там, ще еди-си какво... Помисли и може да разшириш търсенето и да откриеш правилното Simple Smile
В компелкс Гардения гледа ли, там май имаше свободни още апартаменти?

# 51
Josellyn, абсолютно съм сигурна за Младост, обяснявах в предишни постове защо, но решението ми е твърдо. Иначе съм съгласна за адвоката, само питах как се формира хонорара му защото не знаех каква е практиката...  Peace Мерси за отговора.

Гарденията ми беше всъщност мечтаният апартамент, който изпуснах по независещи от мен обстоятелства преди време, от много отдавна там няма свободни, с изключение на един двустаен за 77, с колона, която минава посредата на хола и 30кв, тераса  Mr. Green

Там много хора взеха апартаменти като инвестиция и гледам на първите етажи никой не живее, ( не, че ги следя, но живея до Гарденията  Laughing) а в имоти постоянно гледам да се дават апартаменти под наем там и все се моля, на някой да му писне и никой да не им ги взима под наем за 800лв. и да почнат да продават  Mr. Green

# 52
Ние гледахме апартамент в сграда Фамилия, която е точно до Гардения. Когато ние гледахме, в Гардения тъкмо довършваха градинката около блока и параклиса във втрешното дворче (даже не съм сигурна, че е параклисче). Тогава (преди около 10 месеца) имаше още жилища и трансперант с "Продава се" стоеше с месеци.

# 53
да, преди една година имаше, тогава изпуснах. Сега няма нищо  Rolling Eyes

# 54
И аз се записвам да ви следя, понаучавам доста полезни неща от темата.
А както някой по-назад беше предложил - заглавието си има нужда от допълване, че само София се коментира  Wink

# 55
И аз се записвам да ви следя, понаучавам доста полезни неща от темата.
А както някой по-назад беше предложил - заглавието си има нужда от допълване, че само София се коментира  Wink

Е, да(с изключение на цените), обаче има меродавни принципи, които са валидни навсякъде.

# 56
  • София
Слънчев лъч, точно вариант 3 ми се струва най-разумен и по-малко трудоемък.  Peace

# 57
Да се позиционирам и аз в темата, четах от последната тема края, че си говорите колко малко хора вече взимали кредити, сигурно една голяма част наистина са така, но в моя си свят  Laughing всичко живо е теглило кредити, тегли и дори онзи ден като говорехме за една сграда, инвеститорите казаха, че половината апартаменти са им ги купили с кредити от банки. Ще видим де, дано се нормализират малко цените, въпреки че ми се струва това ще е един много дълъг процес.

Някой спомена блока с/у Кауфланд на една испанска фирма, че вървял над 1000 евро квадрат, някой ходил ли е там, за да даде по-точна информация? Просто от любопитство питам, защото там само на лична среща ти казват цените  Mr. Green

Преди около 2 седмици ходих в офиса на фирмата, който се намира до комплекса. Продаваха се апартаменти в новата част, която е някъде 4-5 етаж. Ситуацията е следната: Всички апартаменти, които се продават са с мазе и парко-места, което според мен е най добрият вариант и така трябва да се прави. Доколкото разбрах очакваният АКТ 16 е планиран за февруари 2017 г., което ако не бързате не е такъв проблем. Разпределенията, които успях да видя за двустайни апартаменти ми харесаха с големи и хубави спални по 15-17 кв.м. Дотук добре, но когато стигнахме момента до цените ми се подкосиха краката. Цените варират в зависимост от етажа и изложенията, които са в диапазон от 1100-1200 EUR на кв. м., което за мен е много за квартал като Младост независимо, че ми е скъп тъй като съм израснал и в момента живея тук.

П.С. Понеже търся двустаен ми предложиха последният свободен в готовата сграда а АКТ 16, който ми допадна, но без мазе и балкон на цена 67000 хил. Днес ми пуснаха SMS за последни бройки на апартаменти в готова сграда, като предполагам, че става въпрос на големи апартаменти.

# 58
Аз не знам как хората се навиват да купуват там, при положение, до Кауфланд се приготвя огромен строеж (което значи миним 2 години шумове и мърсотия, и още какво ли не). И гледки не знам какви ще има... дори на високите етажи, от всякъде там има блокове, а отзад - панелни при това.
Да, метрото е на 3 минути и имаш всичко на една ръка разстояние, ама и на тези цени  Crazy #Crazy newsm78

# 59
  • Sofia
Тази година явно цените ще са над 1000Е навсякъде.

Общи условия

Активация на акаунт