Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-8

• 74 229
  • 766
  •   1
Отговори
# 615
  • In the shadows of my mind
Aко родителите ви са собственици, значи всеки от тях притежава по 50% от имота. Вие с брат ви не притежавате нищо все още. Ако имотът е наследен от вас четиримата - тогава имате по 25%.
Ако родителите ви държат по 50% - за мен най-добре е чрез покупко-продажба да стане прехвърлянето. То трудно се оспорва и няма за какво да намесвате брат ти с декларации прочие.
Ако всеки един от вас държи по 25% - най-добре се консултирайте с адвокат. Мисля, че идеята ви е добре, но все пак може да направите консултация, за да е ок всяко едно действие.

Едит: Лъки е писала с мен Simple Smile

# 616
Много полезна тема,благодаря bouquet

# 617
  • Бургас
Наши приятели планират да си купят апартамент в Атина, който струва 12500Е Shocked
не можах да разпитам какъв е... но със сигурност е поне двустаен. Направо съм изумена.
Много са им паднали цените.

Последна редакция: нд, 08 май 2016, 10:37 от sunny91

# 618
Наши приятели планират да си купят апартамент в Атина, който струва 12500Е Shocked
не можах да разпитам какъв е... но със сигурност е поне двустаен. Направо съм изумена.

Не е лошо да разгледат района, където купуват. Цените в нормалните места в Атина са над 100 К евро, някъде и много повече. Но около Omonia и Metaksourgeo има местенца, където и пари да ми дават, няма да живея Wink

Ето оферти за Колонаки - 113 кв за 245 К евро, 45 кв за 125 К евро. Колонаки е хубаво място.

http://www.homegreekhome.com/en/search/results/residential/sale/r100/m2019m

# 619
Липсва една нула в цената.

# 620
 Имам следния проблем и не знам къде греша, за да го отстраня. Моля за вашето мнение. Ето как стоят нещата - преди време купих един имот (беше на по-ниска цена), пооправих го (не лукс, но спретничко, чистичко, приятничко го направих ) и го пуснах на пазара, защото парите ми трябват сега...Вече половин година чакам да се продаде (знам че може да се чака много повече, но притеснението ми идва оттам, че се обаждат доста хора, виждат го и никой не се обажда повторно). Знам че купуването на имот е много специфично, но ще ви споделя върху какво акцентувам - имота е етаж от къща със самостоятелен вход и стълбище (старо строителство) (т.е. не преминаваш през съседи); състои се от спалня, малък хол, кухня, баня и тоалетна, тераса, с ПВЦ дограми, с окачени тавани, с плочки и фаянс...над 80 кв. общо ; намира се в курортен морски град (няма да споменавам тук кой е) (не е в центъра, в края на града е, но е на 10 минути пеш от хубав плаж); и всичко това го продавам на цената на студио от 18 кв. ( подобни на моя апартамент ги продават на почти двойна цена, от това което ние искаме)....
Дали сме го на агенции, но и сами си го продаваме.
Явно някъде греша, но незнам къде....
Моля ви за съвет как се продава имот....

# 621
възможно е проблемът да е,  че е етаж от къща. аз като купувах пропусках такива обяви.

# 622
  • In the shadows of my mind
И според мен проблемът най-вероятно се корени в това.
Скрит текст:
Би ли споделила подробоности на лично  Wink

# 623
Прати ми линк към обява на лично.
 Благодаря. Peace

# 624
Според мен винаги проблемът е в цената. Ако имотът е правилно оценен, ще си се продаде нормално. Не може да се сравнява етаж от къща със самостоятелен апартамент - при равни други условия първото е по-малко привлекателно и следва да се оцени по-ниско.

# 625
Благодаря за отговорите Simple Smile
Съгласна съм с всичко, което сте ми отговорили....Но, пък аз когато го купувах, точно това че нямам много съседи, ме привлече....Но и вие сте прави....
Както и да е - трябва да го продам, защото спешно ми трябват парите... Praynig
И да, бих приела съвет за цената Simple Smile

# 626
Според мен винаги проблемът е в цената. Ако имотът е правилно оценен, ще си се продаде нормално. Не може да се сравнява етаж от къща със самостоятелен апартамент - при равни други условия първото е по-малко привлекателно и следва да се оцени по-ниско.
Ами от агенциите казват, че за тази цена и това състояние на имота било супер....Знам ли и аз какво да мисля....

# 627
  • София
pitan4ica, това, че агенциите казват, че цената е супер е добре Simple Smile но за съжаление купувачите не се съобразяват с казаното от брокерите, а пазарът диктува цените.
Според мен Stitch е прав/а. Цената е висока за етаж от къща. За апартамент може да е нормална.
Защо не опиташ да я намалиш малко, и да поддържаш обратна връзка с хората, дошли на оглед.
Тоест какво не им харесва и защо не искат да купят жилището? Simple Smile
Така точно ще разбереш кое точно пречи на продажбата Peace

# 628
pitan4ica, това, че агенциите казват, че цената е супер е добре Simple Smile но за съжаление купувачите не се съобразяват с казаното от брокерите, а пазарът диктува цените.
Според мен Stitch е прав/а. Цената е висока за етаж от къща. За апартамент може да е нормална.
Защо не опиташ да я намалиш малко, и да поддържаш обратна връзка с хората, дошли на оглед.
Тоест какво не им харесва и защо не искат да купят жилището? Simple Smile
Така точно ще разбереш кое точно пречи на продажбата Peace
Ами аз пробвах и с намаляне на цената - интерес имаше за кратко....
Това с обратната връзка е много добра идея - благодаря за нея Simple Smile

Последна редакция: пн, 09 май 2016, 18:33 от pitan4ica

# 629
Пусни обява в имот.бг. Peace Аз предимно там търсих.

Общи условия

Активация на акаунт