НАМАЛЕН СЛУХ ПРИ ДЕЦА

• 1 638
  • 2
  •   1
Отговори
Здравей те, моето момиченце е на 6г, от 2 годишна има проблеми с ушите. Няколко парацентези й правиха, оперираха трета сливица, после й правиха пластика на тъпанчовата мембрана. Преди 1 месец отново паразентеза и изчистване отново на третата  сливица. Сега  е с намален слух казва, че й заглъхват ушите, пукат, чува си гласа в ухото. Моля дайте мнение за Проф. Венцислав Цветков  от ВМА ще ходим на  преглед при него. Благодаря

# 1
  • Пловдив
Виждам, че си се насочила към конкретен лекар, но да дам мнението си за човекът лекар според нашите патила. Ние 15 дни лежахме след появя на трети отит (но с бактерия, която не успяха да хванат навреме и да лекуват подходящо и я усложниха), през това време проучихме кой ли не - пирогов завеждащ, вма ходихме лично докато лежахме пак при завеждащия (без детето), лежахме в пловдив и сме от пловдив, но нещата бяха станали сериозни и се говореше за трепанация на двете уши., тъй като 7 парацентези не помогнаха и бяхме стигнали до двоен мастеодит или нещо такова, предменингитно. И като видяхме, че няма да ни оправи прословутият колега на майка ми, хвален и прехвален в нашия град (добре, че е пенсионер вече, че да не увреди някой), уредихме за 1 ден (което по принцип е твърде невъзможно, но с късмет и настойчивост) преглед в AKH Vienna, държавната им болница, при завеждащия, prof. d-r Wolfgang Gstöttner (Волфганг Гщтьотнер). Говори английски, изключителен специалист, с доста посещения от именно закъсали чужденци като вас, като нас...Там медицината е 50 години напред. Като ми го казаха за първи път си викам, няма начин. Да, но има.
На 1 час от софия със самолет, на 12 часа с кола, заслужава си на 100% заради слуха на детето ви.
За мен той е обезателно УНГ, който бих послушала. Премахна третата сливица (бяхме на 3), сложи tubes на ушичките (те си падат сами за около година), никакви антибиотици, нищо друго, нещата заспаха. Тук в България бяха едни мъки - та 6 мес да сме пили били антибиотици, да сме се пазели, до пролетта да заздравее сливицата и тогава да я вадят, чудо и прогнози! Искаха 23 дни да изкараме, не 15 на лечение в болница с малко дете, в австрия хората с трансплантации на органи седят по 7 дни, а тези като нас - 1 ден.
Сега сме на 5 и половина, проблем с уши нямаме оттогава, камо ли заглъхване/нечуване, сливица не е израстнала, въпреки 2-3 червени гърла и антибиотици, които се наложи да пием (единия всъщност венозно!)
Това е моят опит, ако имате интерес, ще му потърся контакти, пратих една друга майка при него, казаха, че вече само в частна клиника ходи (по принцип е еднаква цената за нас в държавна или частна).

# 2
Не знам нищо за горепосочения лекар, но съм чувала, че в ИСУЛ са най-добрите УНГ.

Общи условия

Активация на акаунт