Право в Пловдивския университет

• 7 204
  • 29
  •   1
Отговори
Heeeeello : ))))))))
Абе хора не знам къде да пиша вече, никой никъде не отговаря. Кажете как стоят нещата с Правото в Пловдивския университет последните 2-3 години? Знаете ли с какви оценки по български ез. и история горе-долу приемат? newsm78 До колкото разбрах, положението е допряло до само 300 кандидат-студента всяка година и приема не бил труден. Някой запознат да пише моля?  Praynig

# 1
Ехооо, моля ви, отговаряйте  Rolling Eyes

# 2
  • София
Привет.
Аз кандидатствах право в ПУ 2010г, оценките, с които ме приеха бяха 5.90 на изпита по БГ, 5.20 по история, 5.71 на матурата по литература и 6 от дипломата по история.
И на трето класиране момичетата останаха с бал над 30. За следващите 2 випуска също беше г/д така положението. Сега не знам какво е. Напливът си е голям по традиция, сега випуските са по-малки и е по-леко предполагам, но не знам колко места за прием има. 2010 бяха 50 момичета и 50 момчета квотите.
Относно качеството на образованието - ами преместих се след 3тата година в София в НБУ. По-скъпо е, но е хиляда пъти по-добре. /не само това ми беше причина за преместването/
Както във всеки държавен ВУЗ и в ПУ си те късат, бъзикат се с теб....обяснение и причина никаква. Сега може да са се променили нещата, но малко ме съмнява...

В извод - във всеки един ВУЗ с право можеш да станеш добър юрист ако полагаш нужните усилия, въпросът е до каква степен си готова да се съгласяваш с простотиите.

# 3
Благодаря за отговора : )
Определено нещата са се променили доста от 2010г.
Някой друг запознат???

# 4
Някой друг запознат???
Накратко, с прилична диплома и две 3ки си вътре Simple Smile

# 5
Някой друг запознат???
Накратко, с прилична диплома и две 3ки си вътре Simple Smile

Сериозно ли? Shocked Кандидатствал/а ли си там? Дипломата ми е над 5,50. Онзи ден бях на изпити за Право в ПУ и от това, което написах поне по моя преценка 3-ката със сигурност я имам. А кандидатите бяхме малко, около 210, но все пак това са предварителни. После отивам на редовни след месец. Може да има повече тогава. Та от къде имаш такава информация за приема? Дай още инфо  Laughing

# 6
  • София
ами виж минималните балове от миналата година, пресметни си оценките от дипломата и калкулирай колко г/д ти трябва да изкараш на изпитите Simple Smile
Между другото съм разочарована от ПУ, критериите по БГ са меко казано смекчени спрямо 2010  Shocked би следвало много лесно да се вади 5-ца

# 7
Знам, защото влезнах преди 3 години и балът беше смешно нисък. Но да извадиш 3 по история не е лесно на този изпит Simple Smile Освен ако не си чел/а достатъчно ..

# 8
Знам, защото влезнах преди 3 години и балът беше смешно нисък. Но да извадиш 3 по история не е лесно на този изпит Simple Smile Освен ако не си чел/а достатъчно ..

Минималният бал миналата година за Право е бил 27.15, но то просто има толкова голям недостиг на кандидати, че явно бала не играе последните години щом приемат с 3ки. А до колкото разбрах от един професор, ако се решат вярно двата модула без последния, който е темата, максимално може да се изкара 4ка.

# 9
  • София
какви 2 модула по история?
Ако не си ходила на уроци при някой от комисията /те си разпознават работите по уводите и структурата на текста / те режат. А 3-ка си се вади, аз на предварителния хич не помня коя тема се падна, ама не я знаех, само я бях чела преди някой друг месец. Е, големи свободни съчинения паднаха и имах 3.30  Mr. Green

# 10
Сега модулите са 3 - средновековие, възраждане, нова история. 2 модула тест + 1 модул тема.

# 11
какви 2 модула по история?
Ако не си ходила на уроци при някой от комисията /те си разпознават работите по уводите и структурата на текста / те режат. А 3-ка си се вади, аз на предварителния хич не помня коя тема се падна, ама не я знаех, само я бях чела преди някой друг месец. Е, големи свободни съчинения паднаха и имах 3.30  Mr. Green
На модули е. 1-вият модул е примерно от Възраждане и е 15 въпроса, 5 заграждане и 10 за попълване. 2-рият модул е да от Нова история по примера на 1-вия и следователно 3-ти модул е темата, която следва да е от Средновековие. Друга година пък за размесени, 1ви модул Средновековие и т.н

# 12
  • София
хаха, яко, така по ми харесва :}

# 13
Сега модулите са 3 - средновековие, възраждане, нова история. 2 модула тест + 1 модул тема.
Абе разбрах, че имало от миналата година и платено Право в ПУ-то. 800 лв на семестър. Там как е с приема? Знаеш ли нещо?

# 14
  • София
ако ще ръсиш толкоз пари....по-добре иди в НБУ Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт