Пазаруване от Aliexpress.com 49

• 107 903
  • 725
  •   1
Отговори
# 405
2 седмици откакто си получих поръчката, а все още се извършва плащането на продавача и не е завършена.

# 406
 Здравейте, в сайта за проследяване на пратки, при една ми свети в жълто и пише тревога. Досега не ми се е случвало. Дали има нещо притеснително. Дава ми някакъв статус в Китай, хуаджоу, обемиста пратка, но пратката е мъничкаю

# 407
2 седмици откакто си получих поръчката, а все още се извършва плащането на продавача и не е завършена.

Явно не си потвърдила в сайта получаването.

# 408
  • Варна

Явно не си потвърдила в сайта получаването.

Не е в това причината. Аз имам две такива приключени, но търговецът все още не си е получил парите. Не знам защо? Може би проблеми с междубанкови трансфери...

# 409
  • София
Привет, дами!
Искам да споделя с вас една нова услуга на БГ пощи, в сила от 01 юли 2016 г. - "Митническо представяне".
Вижте повече информация тук - http://www.bgpost.bg/bg/news/1076
Задържаха ми едни обувки на митницата и поискаха да декларирам реално платената сума за тях и да заплатя ДДС. По този повод от БГ пощи ми съдействаха с попълването на документите срещу такса от 12 лв. Не е голяма сумата, понеже ми спестиха един ден разправия и обикаляне в митницата и пътуване из София. Пратката дойде след два дни в моята станция и си платих дължимото ДДС и такси.
* * *
Но и да се оплача... Към обувките имах подарък чорапи, които не открих в кутията! Егати и митничарите, чорапите ми са откраднали...  Joy hahaha
Ето снимка с подаръка от друг клиент:
Скрит текст:
Останах със смесени чувства от цялата процедура...  newsm78

# 410
Привет, дами!
Искам да споделя с вас една нова услуга на БГ пощи, в сила от 01 юли 2016 г. - "Митническо представяне".
Вижте повече информация тук - http://www.bgpost.bg/bg/news/1076
Задържаха ми едни обувки на митницата и поискаха да декларирам реално платената сума за тях и да заплатя ДДС. По този повод от БГ пощи ми съдействаха с попълването на документите срещу такса от 12 лв. Не е голяма сумата, понеже ми спестиха един ден разправия и обикаляне в митницата и пътуване из София. Пратката дойде след два дни в моята станция и си платих дължимото ДДС и такси.
* * *
Но и да се оплача... Към обувките имах подарък чорапи, които не открих в кутията! Егати и митничарите, чорапите ми са откраднали...  Joy hahaha
Ето снимка с подаръка от друг клиент:
Скрит текст:
Останах със смесени чувства от цялата процедура...  newsm78

Имаш ли представа каква е сумата, под която не се начисляват митнически такси? В твоя случай колко струваше цялото удоволствие?  Laughing

# 411
Аз единственият път, като ми спряха един панталон за 16 лв (тежко пакетче), в митницата платих 3.50 лв митнически такси.  За какво са тези 12 лв? Вярно, че съм в провинцията, ама тогава имаше 10 човека, а си взех пакетчето за 15 минути, като минах през две стаи....

# 412
Здравейте! Харесала съм някакви дребилийки, всяка по 3-4$, но общо всичко около 30$. За да не се занимавам с митница и т.н., мога ли да ги пусна на 2 или 3 отделни поръчки за по 10$, например? Така или иначе всички неща са с безплатна доставка.

# 413
Здравейте! Харесала съм някакви дребилийки, всяка по 3-4$, но общо всичко около 30$. За да не се занимавам с митница и т.н., мога ли да ги пусна на 2 или 3 отделни поръчки за по 10$, например? Така или иначе всички неща са с безплатна доставка.
Можеш, ако са от един продавач и направи поръчките примерно с един ден разлика всяка. Ако са от различни продавачи, тогава не е нужно да правиш тази гимнастика и поръчваш всичко наведнъж.

# 414
  • София
Имаш ли представа каква е сумата, под която не се начисляват митнически такси? В твоя случай колко струваше цялото удоволствие?
Лимитът за получени пратки извън ЕС без облагане с ДДС е 30 лв (около 15-16 долара). А за стоки над 150 евро се начисляват и допълнителни митнически такси.
Обувките бяха 23 долара (40 лв), а всички разноски за освобождаването на пратката ми излязоха допълнително 23,50 лв. В тази сума се включва 12 лв за митническото обслужване, 8 лв за ДДС и някакви 3,50 лв за пощата (на касовата ми бележка пишеше: "Случайни приходи").  hahaha

# 415
"Случайни приходи"  Joy Joy

Аз с едно въпросче. Поръчах рокля вчера и днес имам съобщение, че всъщност тази рокля от 2 месеца не е налична  Shocked и молба от продавача да откажа поръчка, но с една от следните причини:
Please cancel the order,we will refund your money immediately.
2 . Select these reasons for cancellation : the order processing time is too long,or you do not want to buy.
    Note: It must be these reason for cancellation,Otherwise we can not refund.

От къде на къде ще избирам причина, която не отговаря на истината, при положение, че си има причина "out of stock"?  Thinking Рейтинга ли ще му смъкна?
И предполагам, че това: It must be these reason for cancellation,Otherwise we can not refund
не е вярно.

# 416
Стоката, която предлагат в Aliexpress трябва да е винаги налична щом е отбелязана като налична. Възможно е да не се е усетил и да не е махнал обявата на време, но малко вероятно. Иска да е такава причината, защото получава черна точка от Aliexpress, че не спазва правилата.
Ти му пиши, че ще го докладваш на Aliexpress, ако не приеме истинската причина отмяна. Рано или късно ще си получиш парите по един или друг начин. В най-лошия случай ще "изпрати" стоката и после с диспут ще си ги върнеш.

# 417
Мда, и аз така предположих.  Peace Не е редно, ако една стока не е налична, да стои като такава, съответно да ме подвежда да закупя. Naughty
Все пак реших да се допитам, че не бях изпадала в подобна ситуация.
Благодаря!  Peace

# 418
  • Пловдив
 PraynigМомичета моля за помощ за намиране на тези рамки  Praynig

https://www.google.bg/search?hl=bg&q=specs+frame+for+men& … d7UeMHwNe29v5M%3A
Много искам същите .Имам ги ,но от продавача който съм ги взимала вече няма .
Надявам се за по запознатите със сайта да помогнат  Praynig

# 419
Здравейте! Вече повече от седмица ми пише статус fund processing на поръчка която вече съм потвърдил. До колкото разбрах това означава че се обработват средствата (парите). 

Трябва ли да се притеснявам за нещо или просто има забавяне при плащането  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт