Любители на котки – Тема 104

• 49 806
  • 745
  •   1
Отговори
# 150
Милата Мила  Hug  Heart Eyes Hug

Много ми е мъчително да водя животинка на доктор като не и е добре  Cry  За тях си е стрес , за мен още повече .... винаги карам синът ми да ги води , аз през това време рева в къщи ... ooooh!
Може би защото  досега не съм срещала  / в Плевен / ветеринар , на който  да  имам доверие ...

# 151
А, ние във Варна имахме супер вет,  при който водехме котките без грам притеснение. Той е единият от хората, които ще отида да видя сега с голямо удоволствие.

# 152
А, ние във Варна имахме супер вет,  при който водехме котките без грам притеснение. Той е единият от хората, които ще отида да видя сега с голямо удоволствие.

Ееее това е супер ! Сигурна съм ,че наистина има читави и отговорни ветеринари ... аз тук не съм имала щастието да срещна такъв ... Доктор и учител според мен трябва да си по призвание , някак с учене и практика без сърце за това .....Нашите са такива    учили са , практикували са ,но го работят само заради парите , не им дреме за животинките ....

# 153
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Стейси, пиши утре как е Милканчето, че ви мисля  Confused

newsm78 Абе  newsm78 синеоката красота от по-предната страница не е ли рагдол? Thinking antea ??

# 154
Как е Мила днес? Confused
Аз дано не ми се налага да ги водя на ветеринар,че настава ад с пътуването.
Иначе си лудеят по двора и понякога прекаляват.От толкова място все са в китките и като тичат  не виждат та правят и бели.Малките много обичат водата,вчера съседката мие в тях и понеже наклона е към нас се стича  ,обаче този път не прекали и моите калпазанки през оградата отидоха в тях и веднага във водата се намокриха. hahaha После малко зор видях,че ги е страх от хора и през мрежата се катериха-да ама дупките са големи и едната увисна. Joy Мама Тони вече свиква с тях и лежат на доста близко разстояние една от друга,опитва се да играе с тях .Много е смешна като я прехванат лудите и се разтича от дърво на дърво. hahaha
И имам един въпрос -защо реагира така организма,все едно пак се разгонват като са кастрирани или поне държанието им е такова.Вярно при нас е още рано мина месец и половина.

# 155
Чек може ли кординатите на вета имам кучета,но си търся добър ветеринар Peace

# 156
  • Варна
Мила днес е умърлушена. Повече лежи. Разхожда се по малко и не ѝ се чува гласа. Сутринта хапна малко.
Аз минах през нашата клиника да покажа снимката, без Мила. Уж няма нищо обезпокоително засега, не видяха запушване, но ми казаха ако се влоши да я заведа при тях. Дадоха лаксатив за днес.

# 157
  • София
Стейси, как е Мила Heart Eyes след лаксатива?

# 158
Благодаря момичета Simple Smile! О, antea с вас имаме съвпадение на пола и на породата с около 5 месеца разлика ще са някъде госпожиците, дано и нашата се окаже толкова адаптивна...На колко седмици беше вашата, като я взехте? На нас ни я дават на 8 и мисля да я вземем тогава.

Ragdoll-че ли е, че такава бебешка не можах да я различа? Simple Smile нашата поне отговаря на всички характеристики на породата, страшно любезно, любвеобвилно и привързано коте, сутрин ме облизва деликатно и гъделичка с мустаците в носа ми, за да ме разсъни
взехме я на 14 навършени седмици, за да имаше сложени нужните ваксини и научени хигиенни навици, мисля, че по-мънички от това по-рядко ги дават

сви ми се душата като прочетох за болното коте на Стейси Грей  Sad много се надявам и желая скорошно подобрение

синеоката красота от по-предната страница не е ли рагдол? Thinking antea ??

точно такава е, да  Simple Smile

Последна редакция: вт, 19 апр 2016, 15:46 от antea

# 159
  • Варна
Благодаря ви, че ни мислите!  Hug

Стейси, как е Мила Heart Eyes след лаксатива?
Няма резултат още. Наобяд и дадох доза, а втората-довечера. Страх ме е като ѝ се приходи да не се изопне като снощи. Аз вчера останах с впечатление, че нещо може би пречи на фекалиите да се придвижат, не е запушена, но се процежда покрай тази евентуална тапа.  Crazy
Докторът днес се пошегува като я напъне да я поразходим с транспортната чанта.  Crazy

Между другото много козина изпада от нея снощи-било от стреса.

Сега пак дреме. И между другото сефте я виждам да си оближе дупенцето след снощи. Вчера му посягаше и се отказваше.

# 160
  • София
Стейси и на мен ми се е случвало да давам лаксатив, но аз давах по 5-10 мл наведнъж през час до момента на изхождането. По съвет на вет. 5 мл е една чаена лъжичка, ако нямаш спринцовка. Притеснява ме, че Мила е плакала. Значи я е боляло. Няма да гадая каква може да е диагнозата, но да не забравяме, че много старите лекари които са ходили само с мед.чанта със стетоскоп вътре, първият им въпрос е бил : "пациента с*ал ли е".
Стискам палци скоро и това да стане. Hug

# 161
  • Варна
Спи и няма никакво намерение да ака.  Crazy
Понеже днес ми беше доста напрегнат ден, с много излизания, първата ми работа като се върна е да погледна в тоалетната-нищо. Ако Женка се изака, ще разбера-различават им се изпражненията-на Мила са по-тънки.   Crazy  ooooh! Извинявайте за темата.

Сега погледнах спринцовката-на обяд съм дала 1мл, а преди малко останалата част-пак 1 мл. Не запомних какъв е лаксатива! Бих купила да ѝ дам, на своя глава. Напиши името.

Много силно рева снощи. С всичка сила "аууу, аууу".  Sad Не се е случвало досега такова чудо. Преди малко ѝ предложих рибка-на Женето И Мага им плющяха и ушите, докато ядат, а Мила ходи да заравя храната.

# 162
  • София
Стейси, как е Мила днес?

# 163
Mилата Мила!  Sad Бързо да се оправя!  Hug

Относно онези машини в Бургас, за хранене на котки и кучета, разгледах една такава. Две деца ентусиазирано ми демонстрираха функциите.  Laughing
Можеш да я пълниш с прясна вода. След това пускаш празна пластмасова бутилка в отвора, а машината ти се "отблагодарява" с храна/вода. Дечицата хранеха 2 домашни кучета давайки им гранулка по гранулка.  Kучетата лакомо хапваха (явно храната не е чак толкова отвратителна). Но аз все пак не бих хранила дом.животно от там. Може би само вода бих ползвала след разходка на любимеца.
Машините са поставени само до входовете на специализираните "паркове" за свободно пуснати кучета.
Надявам се да няма злоупотреби с "кражби" на храна и с нещо по-лошо - отрови пуснати в машината.
В Бургас няма бездомни кучета (само котки, които вероятно не припарват до парковете за кучета  Laughing ) и евентуална злоупотреба би навредила жестоко на някое мило животинче.

п.с. И за финал Кити с физиономия "К'во снимаш сега? Не виждаш ли, че не е удобно?"   Mr. Green

# 164
Амур вече е по-добре. Не мога да повярвам през какво минахме ей така от нищото. Днес вече играе и проявява слаб интерес към храната, затова и аз се престраших да си мисля, че се оправя. Но последните дни бяха кошмарни - не яде, не пи, не се движи. Всеки ден го водих и му слагаха един куп инжекции и го включваха на системи, за да не се обезводни. Лекарят, при който ходим също смята, че е от храната, която ввероятно е била стара или пропита с нещо, което не му е понесло. Горкият  Амур е получил сериозна интоксикация, която е засегнала и черния дроб. Слава богу, обратимо. Продължаваме инжекциите с антибиотици, но наистина днес го виждам живнал и много много се радвам.
Изгубил е малко повече от килограм, козинката му увисна, въобще тъжно ми е като го гледам, но лошото е зад гърба ни, а това е най-важното в момента.

Общи условия

Активация на акаунт