Любители на котки – Тема 104

• 49 818
  • 745
  •   1
Отговори
# 300
Колко пъти в годината се бие инжекция заради разгонването?

# 301
Танче блазе ти. Аз от косми не знам къде да се дена. Joy

Детелинке  Joy Joy Писанчо е същия чуе ли, че някой ще яде и е първа писта. Как да не му дам?  Laughing

# 302
  • София
Колко пъти в годината се бие инжекция заради разгонването?

Никога! Всяка инжекция приближава котето към болести с фатален край! Ето един нагледен примерCry

# 303
Оффф, чела съм, че не трябва, обаче хем искам да си е при нас, хем нямам възможност да я водя на кастрация. Малък град сме, безработна съм.
Свекървата я закараха някъде преди време и днес се появи горкото, обаче не знам дали ще остане.
Докторът тук каза, че инжекцията струва 25 лв., обаче не питах през какъв период. То ако ще се дават няколко пъти..

# 304
  • София
A дали във вашето градче няма някоя организация, която подпомага кастрирането? Виж на първа страница списъците, макар че са малко остарели. Освен това в малките градчета кастрациите са по-евтини от тези в София. Съфорумка кастрира женските котки в Горна Оряховица за 40 или 50 лв. Това са 2 инжекции.

Иначе имам приятели, които гледаха 2 женски котки и им слагаха инжекции. Едната роди 4 котенца въпреки инжекцията. Едното го задомиха, а другите 2 възрастни и 3 малки си ги гледат. На следващата година ги кастрираха всички, но можеха да не достигат до тази бройка. Sad

# 305
Здравейте! Пиша тук с надеждата да ми помогнете. Котката на леля ми роди 4 котенца преди около седмица и днес намерих 3 от тях мъртви, а едното и то натам тръгнало. Дадох му малко сухо мляко за бебета, защото нямаше сили да суче от майката, стопли се и ги оставих гушнати за през нощта. Преди да си тръгна видях, че е сучело, но ми се струва, че котката няма кърма или поне е много малко, а едната и гърда е някакси твърда, но не е подута с кърма като при мастит (от това, което прочетох, не мога да съм сигурна), а седи като някаква плоска буца. Може ли някой с опит да сподели дали има представа какво може да е, дали ще мине, как мога да помогна, защото избягвам ходенето до ветеринар. Надявам се да има кърма и малкото да оживее и порасне, защото и да се опитам да го захранвам и гледам аз, не знам дали пак ще оживее като съм тук за 1 седмица и няма после кой да го гледа ( а и котката реве като го отделя от нея).  Sad Cry

# 306
Не, прекалено малък град сме, има само ветеринарна служба. Трябва да се ходи до Пловдив, а и това е свързано с пари. Пък и не знам как пътува котка в кола, знам само за куче. Нямам клетка.
Самия факт, че се е върнала много ме разтройва, значи трябва да е тук.
Иначе преди имах котка, която за съжаление бързо си отиде, и бях много привързана към нея.
Към тази не толкова, но пак искам да е при нас, още повече, че вече имам и дете, да си играе (не че много играе, по-скоро му досажда, но както и да е)  Peace

# 307

Самия факт, че се е върнала много ме разтройва, значи трябва да е тук.

Според мен е видно, че не искате да отглеждате това животно.
Защо не го подарите на някого?
Познати така се "отърваха" от коте на 3 години, слава Богу попадна при по-хубави хора и вече кара 8-та си година.  Peace

Няма нищо лошо, ако не искате да го гледате, насила хубост не става в повечето случаи котето го отнася.
Майка ми мразеше котки, не искаше и да чуе да се гледа в апартамент, след 3 месеца прекарани с Топи вече ги обожава.  Laughing Даже искаше да си го взима в Рим.  Joy Сега се оглеждат с баща ми да осиновят от там някое животинче.

Последна редакция: чт, 28 апр 2016, 00:30 от Ивекс

# 308
Аз ИСКАМ да го гледаме и бях шокирана, когато разбрах какво са направили свекърите. Няма на кого да го подарим, за това и вече по-сериозно се замислям какво да предприема, за да не станат повече котетата.

# 309
В такъв случай най-добре да я кастрирате.  Peace

# 310
Да, разбрах че натам вървят нещата  Peace
Но четох, че трябва да се внимава с конците, пък не я гледаме вътре, та за това дано няма проблеми с това.

Благодаря за съветите! Лека нощ  Wink

# 311
  • София
Да, разбрах че натам вървят нещата  Peace
Но четох, че трябва да се внимава с конците, пък не я гледаме вътре, та за това дано няма проблеми с това.

Благодаря за съветите! Лека нощ  Wink

Ако се решиш за кастрация и е в Пловдив, препоръчваме ти д-р Коко. Съвсем наскоро pisenxeto  кастрира дворните си котки при него и няма никакви шевове за сваляне.

# 312
Да Д-р Коко, също и Карагьозов.
Преди да си заминем ходих с приятелка да кастрират котарака й при Карагьозов. Никакви проблеми не е имала. Peace

# 313
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Можеш да се свържеш предварително с ветеринар от Пловдив по телефона, да уточниш колко ще струва, дали ще трябва да се махат конци после, или ще е с малък разрез с резорбируеми и т.н. Котка се транспортира и с обикновен голям сак в кола, като при пътуването ципът се отваря за да влиза въздух. Желателно е един да шофира, а друг да е отзад с котката. Мисля последно pisenxeto кастрира наведнъж трите си котки в Пловдив, може да даде най-прясно инфо. Не вярвам кастрацията да е повече от 80 лв, които ще дадеш наведнъж, но са в пъти по-малко от 3-4 пъти в годината даване х25лв за инжекции, които могат да доведат до тумори. Което пък си е още много пари и мъки после, и т.н. Някои ветеринари правят кастрации с отстъпка за улични котки. Може да влязат в положение и да таксуват мацата като такава. Peace
П.П. Писали сме едновременно.

# 314
  • София
Можеш да се свържеш предварително с ветеринар от Пловдив по телефона, да уточниш колко ще струва, дали ще трябва да се махат конци после, или ще е с малък разрез с резорбируеми и т.н. Котка се транспортира и с обикновен голям сак в кола, като при пътуването ципът се отваря за да влиза въздух. Желателно е един да шофира, а друг да е отзад с котката. Мисля последно pisenxeto кастрира наведнъж трите си котки в Пловдив, може да даде най-прясно инфо. Не вярвам кастрацията да е повече от 80 лв, които ще дадеш наведнъж, но са в пъти по-малко от 3-4 пъти в годината даване х25лв за инжекции, които могат да доведат до тумори. Което пък си е още много пари и мъки после, и т.н. Някои ветеринари правят кастрации с отстъпка за улични котки. Може да влязат в положение и да таксуват мацата като такава. Peace
П.П. Писали сме едновременно.

+1.

КЪСМЕТКА, ааа, Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

С'я пак да се изфукам , ама в минало време. Моята все й беше "отворен"  корема. За мен.
Иначе скачаше на мм, баща ми, абе чудесия... Simple Smile

Miss M , разбирам какво питаш, за ваксините п/в разгонване годишно.
Тъй като аз имам опит с тях, ще ти отговоря, че не бих им се доверила. Peace Първо, тряба да се слагат преди Кот да се разгони, което никой няма как да разбере. Даже и вет. Не "хвърлят боб" Wink След настъпването на еструса няма никакъв смисъл да се слагат. Даже го удължават.
Предвид че си писала, че си в малък град : ако можеш - кастрирай ; ако не можеш /което е по-вероятно/ слагай памперс кагато е необходимо. bouquet

Общи условия

Активация на акаунт