Любители на котки – Тема 104

• 49 818
  • 745
  •   1
Отговори
# 285
Да, аз говоря точно за китайската роза
Имаме 4 при майка ми и котаракът и папагалът редовно пасяха листата Grinning
Имам и каучуково дърво, което също е отровно за деца и животни, но за щастие нито детето, нито животните са проявявали интерес към него 

# 286
Профи, благодаря ти за отговора  bouquet

# 287
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Някои видове хибискус (например Hibiscus syriacus, на което всъщност се казва Китайска роза) са отровни за котки, кучета и коне. Други не са (Hibiscus rosa-sinensis, Hibiscus lasiocarpos).   Както писах, най-вече цветовете. От листата може и да не се забележи ефектът. Не е отровен за хора...  ooooh! Това че нещо е безобасно за нас, не значи, че е такова за животноте ни. Примерно лук и чесън ядем доста, но са много опасни за гореспоменатите четирикраки, нали?
Ето препоръките на ASPCA. http://www.aspca.org/pet-care/animal-poison-control/toxic-and-no … c-plants/hibiscus
Пък който иска, нека рискува. Ако сте 100% сигурни във вида на хибискуса, няма проблеми.
Епона  Hug, права си, че има неща отровни за животни, а неотровни за хора, както и обратното. Peace

gabidi  Hug, радвам се поне малко да помогна. Grinning

# 288
  • София
Благодаря на всички за отговорите за хибискуса!  bouquet  Hug Hug Hug

Някои видове хибискус (например Hibiscus syriacus, на което всъщност се казва Китайска роза) са отровни за котки, кучета и коне. Други не са (Hibiscus rosa-sinensis, Hibiscus lasiocarpos).   Както писах, най-вече цветовете. От листата може и да не се забележи ефектът. Не е отровен за хора...  ooooh! Това че нещо е безобасно за нас, не значи, че е такова за животноте ни. Примерно лук и чесън ядем доста, но са много опасни за гореспоменатите четирикраки, нали?
Ето препоръките на ASPCA. http://www.aspca.org/pet-care/animal-poison-control/toxic-and-no … c-plants/hibiscus
Пък който иска, нека рискува. Ако сте 100% сигурни във вида на хибискуса, няма проблеми.

Не е хибискуса от линка. Този го има най-вече по дворовете и не мога да си представя на колко бездомни животинки е навредил. Sad Нашият мисля, че е Hibiscus rosa-sinensis и е този:

Ето тук се виждат и листата:

Мърко го използваше като прикритие, за да дебне гълъбите.

Наско днес не се е сещал за него. Ще видя как ще се развият нещата. Всяка игра е чудо за 3 дни. Снощи беше на вълна да захапе едно топче, да се качи на стола и да го пусне отгоре. После слиза, намира го, пак се качва на стола и го пуска. И така поне 30-40 минути.  Laughing Имаме си куче, а не коте.  Mr. Green

# 289
Листата са същите Wink 2 вида цветове са - едните са "многопластови" (като твоята снимка), а другите "еднопластови"; имахме и от твоя вид, но изсъхна (благодарение на предишна котка, която пък редовно го ползваше за тоалетна) Grinning Stuck Out Tongue

# 290
Танче, ако е този, а не другият, нямате проблеми.

# 291
  • София
Листата са същите Wink 2 вида цветове са - едните са "многопластови" (като твоята снимка), а другите "еднопластови"; имахме и от твоя вид, но изсъхна (благодарение на предишна котка, която пък редовно го ползваше за тоалетна) Grinning Stuck Out Tongue

Знам за коя роза говориш. Аз ги деля на кичести и некичести.  Laughing Отровният хибискус от линка на Епона е с други листа. Бих ги нарекла "по-тревисти" и някак тънки, а не така плътни, лъскави и опънати като на Hibiscus rosa-sinensis. Загледай се в снимката от линка. Дори прочетох, че този отровният, у нас се нарича още Дървовидна ружа. Опитвала съм да захвана от улично растение, но не можа да стане от клонче, както без никакъв проблем се захваща от този с лъскавите листа. Структурата на стъблото беше съвсем различна.

Танче, ако е този, а не другият, нямате проблеми.
newsm10

Последна редакция: ср, 27 апр 2016, 14:56 от Тaня67

# 292
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Тъкмо щях да пиша, че този от линка на Епона у нас си се казва градинска ружа. Peace
Скрит текст:

Танче, това на снимките между клоните Мъро ли е или Наско? newsm78 Thinking

# 293
  • Варна
Здравейте, вечерен данък от Късметка (Писимунде)  Mr. Green

# 294
Сладурка.  Heart Eyes
Май всички котки обичат да си почиват така.
Моя като легне по гръб и заспи така е голяма смях - като куче.  hahaha

# 295
  • Варна
Женя и Мага често спят така с четири лапи във въздуха, а Мила-никога.
Вирнатият корем при сън според мен е висша форма на доверие у дома.

# 296
Малчо по принцип се плаши от "нови" хора. Признава само мен, брат ми, ММ и бебка.
Откакто се преместихме сумати приятели идваха у нас на гости да се видим и моя къде се притеснявам да не го е страх от тях, за да не му създавам допълнителен стрес, се държи странно все едно: "Това е моя дом и не ви искам тук". Като се настаним идва и демонстративно ляга на облегалката на фотьола до ММ и гледа лошо, но много надъхан седи, същевременно излъчва и спокойствие. Само да види ръка протегната към него и почва ежене, мяучене.... Един приятел го отнесе като му взе любимата мишка, малчо не му прости де. Joy Не дава никой да му пипа "неговите неща" вкл. купите за хранене.  Rolling Eyes

# 297

Вирнатият корем при сън според мен е висша форма на доверие у дома.
Аха голямо доверие ни имат нашите тогава. hahaha Като ни видят и се ляга веднага ,за да привлекат
внимание.Само че падат като презрели круши.Ама няма изключение и трите са на земята и се дава корема да се мачка.Вярно малките вървят след теб и чакат да им обърнеш внимание,за разлика от Тонка.
Обаче днес ми направи впечатление че мама ги наблюдава и като не слушат отнасят бой от нея. Joy
Първо аз взех да погаля едното,обаче на дава после другото същата история -да тичат и играят и се размяучиха.Както спеше уж Тони и веднага се озова до мен да види защо търсят помощ.Обаче после се сбиха и мачкат цветята,а ние им се караме и веднага скочи между тях,раздаде шамарите и веднага се разделиха двете калпазанки-едната в ляво ,другата в дясно. hahaha

# 298
  • София
Танче, това на снимките между клоните Мъро ли е или Наско? newsm78 Thinking

Мъро е. Снимките са стари, показвани доста пъти и с написаното отдолу реших, че се разбира.  Embarassed Муцунката на Наско е дълга, носът е доста по-прав и има отчетливи шарки на бузките. Ето за сравнение:

Всъщност тук не се вижда, но и под брадичката е на райета. За пръв път виждам такова нещо. Обикновено светлото от муцунката продължава до "герданчетата", а при Наско е шарено.  Laughing

Наско също дава коремче за галене, а и много обича да спи с вирнати нагоре крачета. Само дето липсва рошавото на Късметка.  Laughing Според мен по-късокосместа котка от Наско може да е само някой сфинкс. Най-дългите му косми са около 1 см и тъй като тъмните косми са по-дълги от светлите, стои релефен.  Laughing

# 299
  • София
Ох, Писенцето, разпукнах се по шевовете от смях с твойте презрели круши! Joy Joy Joy Представям си каква картинка са като се натръшкат около тебе! А вие живеете в двор, нали така? Блазя им на вашите писани, живеят си волно и се чувстват отлично.

А пък моята Луцка всеки път, като чуе, че се яде, веднага пристига да провери какво се яде без нея. И днес така: седнах аз да закусвам, а тя, както си спеше горе на гардероба в своята тайна къщичка, веднага се събуди и пристигна. Седна срещу мен и започна да се облизва и да примлясква. Как да не й дадеш да опита? (салата) Разбира се, не прояви по-нататъшен интерес. Просто се беше притеснила да не пропусне нещо качествено...

Общи условия

Активация на акаунт