Любители на котки – Тема 104

• 49 820
  • 745
  •   1
Отговори
# 240
  • Варна
Моите имат три драскалки в момента и уж си ги ползват.  Grinning
Чек, като дойдеш у дома ще ти покажа за какви апартаменти става въпрос.  Mr. Green Пробиха тъканта отзад на леглото  в общата стая и се крият в едни ниши там.  Mr. Green
Сега, като изрязох остатъците, апартаментите останаха открити. Вероятно трябва да им сложа перденца. Mr. Green

Забравих да се похваля, че отдавна не бях виждала Малчо(любимият ми пес, уличен). Днес се завъртях в района, някак ме надуши, яви се и само дето не се търкаляхме заедно по асфалта от радост. Почерпих го момченцето, добре е.  Grinning

# 241
Стейси, разсмя ме.  Mr. Green

# 242
  • Троян
хора, звънях на ветеринар, каза да му масажирам коремчето и дупето с мокро памуче... цял ден масажирам ама нищо.. от петък е при мен котенцето и не е акало, дали пък просто още не му се ходи.. не знам вече какво да правя, притеснявам се Sad иначе си играе, мърка си, закача се Thinking

# 243
Още снимки от нас:

# 244
  • Варна
Росичка, забравила съм, котенцето от раз ли е преминало на по-твърда храна?

Ох, нали съвсем скоро имах имах "акащ проблем", но с възрастна котка. А твоето е бебе. Три дни не е съвсем много време уж, надявам се да видите акота скоро! Зависи и колко си хапва котенцето. Ако не се получи скоро, ще помогне ветеринаря.

Колко дни неакане е вече истински сериозен проблем? Някой знае ли?

# 245
  • Троян
Стейси, в петък като го взехме е яло само прясно мляко и снощи му дадохме малко пауч(има няма една супена лужичка) Тази сутрин също имаше прясно мляко и малко пауч, през целия ден си хапва мляко и вечерта пак му дадох много малко пауч. Иначе пишка постоянно, ама акита няма :/

# 246
  • Варна
Материал за ако дали се е събрал?  Confused

А млякото краве ли е или сухо мляко за бебета?
На сукалче бих купила сухо мляко за бебета, ако не котешки, то поне човешки.
Росичка, дръж ни в течение.  Hug Масажирай, както си знаеш и за всеки случай пак питай ветеринаря утре, вдругиден.
Акай бе, бебе!

# 247
  • Пловдив
Чела съм, че майките приучават котенцата да акат. Масажират ги.....Пробвай и по коремчето да го галиш. То е много малко. Още не знае само какво да прави. На нас ни казаха, че по-рано от три месеца не могат да ни дадат котето. А и аз както нямам никакъв опит и знания с такова малко нещо щях съвсем да се побъркам. Дано скоро се изходи.  Praynig

# 248
  • Троян
Еми на мен вет ми каза че около 35-40 ден да се вземе. Ама аз не издържах и го взех на 31 ден. Такова ми е сладурче, дано почне да ака скоро :/

# 249
  • Пловдив
Всичкото хубаво, но прясното мляко не е препоръчано за котки. Тук в темата го научих, преди и аз смятах, че котка ли е, тя трябва звучно да гърба мляко от паница. Да, ама не. При вета има мляко за котета, аз не съм ползвала, защото моята  я взех 5 месечна.
И данъка, или поне половината от него  

# 250
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Личното ми мнение е, че малките котета трябва да се вземат като станат на около 2 месеца. Това време е необходимо и достатъчно майката, и играта с братя и сестри, да може да го научи на много неща, в т.ч. как се ходи до тоалетна, как се прави котешки тоалет, как се ловува, как се играе ... И най-важното - храни се с най-добрата и пълноценна храна за малки котета - майчината им кърма. Ранното отделяне е пречка да получи ценни за бъдещия му имунитет вещества от кърмата. Освен това може да стане причина, котето да не може да се социализира. Ти на какво можеш да го научиш?
Да вземеш коте на месец, при жива и грижовна майка, е пълна дивотия и безотговорност към котето. Друго е, ако майката е болна, загинала, котето си го намерила на улицата и др. подобни. В тези случаи щеш не щеш заместваш майка му. Заместването е с пълната програма. А именно: хранене с мляко (адаптирано), с котешки биберон или с пластмасова спринцовка, в малки количества на всеки 3 часа, в т.ч. през нощта. След всяко хранене с мокро памуче обтриване на дупенцето и леко масажиране коремчето имитирайки близането на майката, толкова време колкото и тя го прави, защото нямат самостоятелен отходен рефлекс. Ако това не се прави и котето не се изходи, може да загине. Поддържане на топличко легълце с помощта на бутилки топла вода увити в нещо (кърпи, тениски, че да не го изгорят) сложени до котенцето да заместят майчината топлина. Желателно е да не се търкалят, че може да го затиснат.
Сигурно съм пропуснала нещо, но това на първо време са най-важните неща. Peace

# 251
Малко данък и от мен Blush

# 252
За прясното мляко и аз научих от темата, но съм му давала по-малко когато не може да се изходи, също и масълце помага и за това научих от тук.
Малчо като го взехме беше на 2 месеца и 10 дни.

# 253
Ивекс, сега прочетох за проблема на твоя котарак. Моята котка има същия, но тя се чеше само по дясната буза и зад дясното ухо и се разранява до кръв. Водихме я на няколко доктори и всички отначало казваха - алергия към пилешко месо. От 4 месеца яде само хипоалергичната храна на Роял Канин и нищо друго. От месец и половина пие Преднизолон. Положението не се променя - продължава да се чеше и разкървавява. В момента е с яка. Последно докторът каза, че може да е и атопичен дерматит или поведенчески проблем, но и той не е сигурен какво е  Twisted Evil Попитах да се направят кръвни тестове, за да се разбере ако може какво й е, но докторът каза, че тези кръвни тестове ще струват около 1000 лв., защото не се правят в Б-я, а в чужбина, а тази сума за мен е непосилда да я дам, колкото и да мни се иска да разбера, какво й е на писа и да и помогна. След седмица пак ще ходим на преглед и ветеринарят каза, че може да и даде още лекарства, за което аз не съм много съгласна.
Моля те пиши (може и на лични) какво е станало след вашият преглед и какво е казал вашия ветеринар, защото ми е много интересно и защото и аз търся накакъв изход от положението.

# 254
А и ще съм ви много благодарна, ако някой може да ме насочи към добър ветеринар ( в София) с  дерматология или занимаващ се с алергии при животните, или и аз вече незнам при кого да я водиме. В момента ходим в Централна ветеринарна клиника, където уж са най-добрите лекари.

Общи условия

Активация на акаунт