Любители на котки – Тема 104

• 49 807
  • 745
  •   1
Отговори
# 630
Аз съм давала.
На етикета пишеше 61 % пилешки и 4,7 % алое, 1,4 % ориз и 1% минерали и някакво олио girasole, което не знам какво значи, като стане мама ще я питам.
Малкия го хареса. Като състав ми изглежда добре.
Само от тази съм давала с алое, запазих опаковката за да знам занапред. Peace

# 631
  • София
Нощна птица, добре дошла!

По това време на годината наистина лесно се задомяват котенца, защото са първите, които се появяват. В края на лятото се получава "пренасищане". А другото, за което малко стопани се замислят е какво става с котенцата, които са задомени? Много от тях са взети, защото са сладки и "детето иска плюшена играчка". Като поотраснат и като започне чистенето на косми и оправянето на щетите от белите, голяма част се изхвърлят на улицата. Ако се роди бебе в семейството - също на улицата, алергия - пак и т.н. Има идиоти, които ги вземат за храна на змии. Sad Не е никак лесно едно задомяване, особено ако се търсят наистина отговорни стопани, истински любители на котки. А и при толкова много уличничета, които търсят дом е грехота да се "произвеждат" съзнателно нови. Sad

По въпроса има една много добре нарисувана история в картинки. Ако някой я има под ръка, може да я пусне отново. Дори ще я сложа в първи пост, за да я виждат повече хора.

Колкото за разгонването, някои котки се разгонват само няколко пъти в годината, но други са почти непрекъснато разгонени до забременяване. Sad И в момента, в който спрат да кърмят, отново се разгонват. Има котки, които раждат 3-4 пъти в годината.

Сайтът "Прикачи" не работи от вчера. Затова много снимки и аватари не се виждат. Wink

# 632
Аууу, колко много неизвестна за мен информация.  Grinning Благодаря ви.

# 633
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Танче  Hug, спомних си, че последно Аделинда го беше слагала и го намерих - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=908188.msg32761863#msg32761863
Нощна птица  Hug, това е суровата истина. Sad

# 634
  • Варна
Много тъжна е тази история, но е факт ...

# 635
  • на брега на морето
Момичета, спешен въпрос - около тримесечно котенце се изходи със здраво на вид подаръче върху чаршафа, след това я сложих в нейната тоалетна и продължи, но накрая си беше течно с мехурчета. Доста съм притеснена. Днес е на нов вид пауч, дали не е от това? За големи котки е. Но имам гранули висок клас за котенца. Да дам ли гранули? Побърках се. С какво миете купичките за храна и вода, имам предвид ползвате ли препарат за чинии? На зайчето и плъхчето ги миех само с топла вода. С какво да дезинфекцирам антрето и коридора - мозайка - и кухнята - балатум? Котенцето още не е ваксинирано.

Последна редакция: ср, 18 май 2016, 21:22 от Котьо

# 636
  • Варна
Коте, имаш котенце ли?  Hug
Не бих се тревожила засега за два см ако, различно от нормалното-все пак има нова храна в менюто.
Купичките на котките ги мия с препаратите, с които и нашите чинии.
Земята почиствам със стирката(след задължителната прахосмукачка заради косми и камъчета) с разтвор вода и "една глътка доместос". Може и само вода, но поне понякога и препарат, в малка доза.

# 637
  • на брега на морето
Мерси, Стейси  bouquet В събота дъщеря ми донесе котенце, изхвърлено от кола. Обади ми се предварително, защото се бях заклела повече животно вкъщи да не стъпи. Вика: мамо, не можах да понеса мисълта, че ще го смачкат, а аз да не направя нищо. Сега обсъждаме дали да го оставим, защото трябва да си поеме отговорността. Всъщност познай от един път кой учи какво е то тоалетна, кой обезопасява стаите, кой диша пръцките (ужасно е  Grinning), кой с часове не мърда от стола, защото котенцето спи в скута му, а до вчера не беше забравило, че е изхвърлено, кой събира съборените предмети...

# 638
Сигурно е от новата храна. Но ако има разстройство, не трябва да даваш храна, само на водичка трябва да е.

# 639
  • Варна
Мило ми Коте, толкова ми липсваш в темата!  Hug
Вземай котката и се включвай.
Женето и Мага ми бяха с голям проблем откъм акото в началото. При Магито беше заболяване, а при Женка се справихме с разстройството полека-отначало ядеше специални гранули и полека включвахме друга храна.
Обърни внимание и на евентуалните паразити!

На Женка и досега ѝ казваме "пръдлив бълхарник"-да знае откъде е тръгнала.  Laughing

# 640
  • на брега на морето
Ами тя вода "пие" само като оближе случайно цопнала в купичката с вода лапичка. Да пие нормално досега не съм видяла. Водата е винаги прясна. И все е гладна. Трябва да се заровя в началната страница, че ме гризе дали не я държа гладна.

Мило ми Коте, толкова ми липсваш в темата!  Hug
Обърни внимание и на евентуалните паразити!

Стейси  Heart Eyes bouquet
Ще умра, вчера говорих с докторката ни за обезпаразитяване - време било за вътрешното; бълхи няма, изкъпах я - беше много чиста, явно е домашна.

# 641
  • София
Котьо, честито ви попълнение! На късмет ви е! Не се опъвай много!  Wink Очаквам да видя снимка на дрислата.  Laughing 

# 642
  • На плажа
Здравейте,бихте ли ми препоръчали някакви таблетки за вътрешно обезпаразитяване на голяма котка.Хапчетата,които купувам явно са доста гадни на вкус,защото изобщо не успявам да я накарам да ги преглътне  Sad Последните бяха Бихелдон.

# 643
Здравейте,бихте ли ми препоръчали някакви таблетки за вътрешно обезпаразитяване на голяма котка.Хапчетата,които купувам явно са доста гадни на вкус,защото изобщо не успявам да я накарам да ги преглътне  Sad Последните бяха Бихелдон.
Дани,на майтап  http://www.obekti.bg/zemya/vic-instrukcii-za-davane-na-hapche-na-kotka     Laughing
А сериозно:стривам хапчето(според кг.) на прах,разреждам с няколко капки вода,слагам в спринцовка,някой държи звяра,аз му изстрелвам течността в устата,държим го няколко секунди да преглътне,за да сме сигурни,че не плюе,после го пускаме и той се скрива да ни мрази за около 15 мин.
В събота дъщеря ми донесе котенце, изхвърлено от кола. Обади ми се предварително, защото се бях заклела повече животно вкъщи да не стъпи.
Какво ще ги правим тия милозливи дъщери?!Моята видяла коте с много рани и липси на части от тялото и ми звъни "мамо,какво да правя,стршна гледка е,хората не издържат и се обръщат настрани".Как какво,грабваш внимателно котето и ветът да решава".Той реши да лекува,всеки ден дъщеря ми води котето,грижи,в къщи на топло и обгрижено,взе да се подобрява,но след седмица просто си заспа.Тя плака,аз плаках тайно,но й обясних,че пак е помогнала много,защото в тези тежки дни то не беше само,имаше грижа и любов,от всичко по много.После обаче,по същия начин дойде Джоузеф и остана.Ето едно от любимите му места за игра:):

# 644
Аз дадох на моя Цестал (и за мое учудване той даже не разбра, че го глътна) Grinning

Общи условия

Активация на акаунт