Любители на котки – Тема 104

• 49 807
  • 745
  •   1
Отговори
# 615
Спортна мацка - с кецки Joy

# 616
  • На края на вселената!
И как влюбено го гледа...

# 617
Голяма сладурана.  Heart Eyes
Много ми е сладка мацураната как го гледа.  Heart Eyes

Момичета да се оплача.
Много му се сплъстява козинката. Толкова са дълги тия косми, че не знам. И той постоянно се ближе, няма край, ако не спи се ближе.  ooooh!
Скоро не е повръщал... Да му давам ли нещо за тия косми? Знам, че има някакви таблетки, но не съм взимала.

# 618
Ивекс, и Бела е постоянно сплъстена  ooooh! Все режа фитили и все изкачат, имам чувството, че се заплита за часове. Ресането е трудно, понеже налита на бой, ама я мъчим, защото подстригването на фитилите е съвсем зор. Повръща по веднъж на месец долу горе, все косми...

# 619
Да, и при нас е така.
Така съм го подстригала, че не мяза на нищо.
Направо ми писна.
С какво ли не го реша, с ножицата действам. Сутринта го приведа в нормален вид, на обяд вече има сплъстено.  ooooh! Моя отначало не даваше да го решим, но сега свикна, драска и хапе, ако му се отдаде възможност де. Топи отдавна не е повръщал между другото, значи в скоро време очаквам. Иначе и той повръща само косми.

# 620
Не прави тази грешка!
Като се разгони 5 пъти за една година, в продължение на минимум седмица и като ви подлуди от мяукане по цял ден и нощ и ще я изхвърлите на улицата. Нервите ви няма да издържат.
Въобще да не говорим, че я обричате на един куп здравословни проблеми.
Изчети темите назад. Прочети и мненията на потребителката "detelistna 4etirilinka". Peace
Ок, вземам го предвид.
Ще чета, така или иначе имаме време, нали около годинката се прави?
5 пъти в годината ли се разгонват? Ох, аз сравнявам с кучетата, които по 1, най-много два пъти, но то няма нищо общо.
Ще чета, ще пиша тук и ще се образовам, а мъжът ми е имал само мъжки, така че информацията му е .. абе реално няма информация за женските котки, така че явно не е капацитет.
За изхвърляне и дума не може да става, но не съм против да имаме котенца принципно, това ми е основното съображение 'против' кастрацията.... А ако искам да роди, какво се прави?

# 621
При женските доста по-рано.  Peace
Мисля ,че беше на около 5-6 месеца, зависи от котето.
Но не съм капацитет, нека се включат по-компетентните.

# 622
Аууу, добре, че пиша навреме.  ooooh! Т.е. нямаме кой знае колко време за решение. Мерси, момичета, златни сте.  Hug
За домашна сготвена храна нещо да можете да ми кажете - линкове, инфо, сайтове полезни, каквото и да е ще е от полза.

# 623
Нощна птица, на първа страница на темата има линкове точно за нещата, които те интересуват в момента - за кастрирането, за храненето, рецепти за домашна храна. Мисля, че ще са ти полезни.
А пък, ако възникнат други въпроси покрай линковете пак питай Simple Smile

Скрит текст:
Хм, сега забелязах, че нямам аватар - вие виждате ли дали имам?

# 624
Нямаш и на други потребители не виждам.  Peace

Нощна птица, а с какво я храните? Спомена РК, а друго или е само на гранули?

# 625
Нямаш.
РК не знам какво е даже, не съм го споменала аз.
Ами горе долу от нашата храна, манджи. Вкъщи почти винаги има сготвено с месо, когато няма бобови - тип месо с картоф или месо с ориз - й отделям в буркан да има и редувам, нещо такова. Отделям преди да добавя солта, т.е. съобразявам, че ще яде и котката, сготвям и соля отделно след отделяне на котешкото, нещо такова.
 Конкретно питам за домашно сготвено, което е подходящо.
Видях  най-сетне къде на първа страница пише, благодаря, гледах, гледах, не успях да го видя предишния път.

# 626
Да, извинявай, друга потребителка е споменала, че храни с Роял канин. Peace

# 627
Няма нищо. От купешките храни също се интересувам, мисля да редуваме, но виждам, че има много информация тук по тази тема, няма какво толкова да се пита.

За намирането на дом на малки котета /ако мацата роди/, - ние я взехме от такава обява, беше публикувана на деня - например днес е 18.05, обявата беше от 18.05 - 10:00 сутринта. Обадихме се по това време - обедно : едното от двете предлагани котета вече беше взето, та побързахме, излязохме веднага, за да не бъде взето и другото. От моя частен случай решавам, че лесно се намира дом на коте, а може и да греша наистина.  Laughing
Ще намеря време да снимам и да покажа мацата, много се гордея, страшен сладур е. Не съм знаела, че котките са такива пичове.  Laughing

# 628
Някой да има някакви отзиви за тази храна http://www.emag.bg/hrana/schesir/c?ref=bc&tree_ref=657
Много добре звучи като съставки в сравнение с пауча на Хиллс който в момента давам. Общо взето след 2 седмици непрестанно четене в наши и чужди сайтове Рояла и Хилса се оказват големи боклуци Sad

# 629
Дом за котета не се намира лесно, даже напротив... Имам доста голям опит с раздаване на котета и мога да твърдя, че не е никак лесно. Всяка пролет и есен имахме по 8-12 котета (от 3-4 дворни котки) и повечето си оставаха при нас, защото не можехме да им намерим дом... затова в един хубав момент (когато бяха вече 10-15 възрастни котки) решихме да кастрираме всички женски.

Общи условия

Активация на акаунт