Любители на котки – Тема 104

• 49 807
  • 745
  •   1
Отговори
# 600
Да, дългите косми поне се носят на вълма и се обират лесно. Късите и твърди косми се набиват навсякъде. Абе все косми  Laughing

# 601
По темата за космите още нямам какво да кажа, извинявам се, че пропускам. ..  Laughing

Котето ни е женско, кръстихме я Саня. Подариха ни я, не е породиста. Чакате снимки, разбирам, досега не съм пускала из форума, не се показваме, но заради Санитка ще пробвам да се науча.
Мъжът ми е против кастрацията, няма да правим, лесно ме убеди.
За ваксините - някой беше писал, че няма да прави. Едното ми куче умря от парвовироза, поради непоставена /според ветеринаря ми/ първа ваксина от хората, от които го взехме. Така че, не смея, въпреки, че котето не излиза от вкъщи... Къде реално може да ги хване тези болести....?

# 602
  • Пловдив
На мен от развъдника ми препоръчаха zoofast и от там поръчвам храна. Яде Роял Канин, с това ми го дадоха котето и само с това я храня. Тук чета и за други храни, но не съм обърнала внимание дали ги имат налични. Цените наистина са доста по-ниски. Над 50 лева доставката е безплатна, но се чака поне 10 дни. Това не е много удобно, защото трябва доста предварително да си правиш сметка. Ще се опитам да ви покажа и мойта Мишка. Всъщност е Мишел. Но сега пиша през телефона.

# 603
Черна мамба, това което ми хрумва е да отрежеш лентички от тиксо и да ги налепиш през известно растояние (само от едната страна, така че да висят) на подматрачната рамка. Котето ще се поизплаши, но като види че е неприятно за него ще престане.

# 604
Внимавайте с този Роял Канин - нищо, че цената му е висока, класа храна не е. Смея да сравня с Уискас.  Peace

Нощна птица от това, което съм чела тук в темата и из интернет пространството, кастрацията е много препоръчителна и за мъжките и за женските котенца за здравословното им състояние, освен ако не мислите да имате поколение. Peace

# 605
Подариха ни я, не е породиста. Чакате снимки, разбирам, досега не съм пускала из форума, не се показваме, но заради Санитка ще пробвам да се науча.
Мъжът ми е против кастрацията, няма да правим, лесно ме убеди.

Не прави тази грешка!
Като се разгони 5 пъти за една година, в продължение на минимум седмица и като ви подлуди от мяукане по цял ден и нощ и ще я изхвърлите на улицата. Нервите ви няма да издържат.
Въобще да не говорим, че я обричате на един куп здравословни проблеми.
Изчети темите назад. Прочети и мненията на потребителката "detelistna 4etirilinka". Peace

# 606
  • Пловдив
Ми аз като нищо не разбирам.....Ветеринари също са ми я препоръчвали. Вие какво ще ме посъветвате за храна. Тази уж е за британски котки до 12 месеца....

# 607
dazel, когато търсиш храна гледай съдържанието. Рояла е скъпа, но от към съдържание е много съмнителна. Аз сега много се чудя за Brit , съдържанието ми изглежда добро, с много месо като Orijen, но знам ли..страх ме е да експериментирам така..

# 608
Моят котарак нещо не хареса Хилс, не съм пробвала с Аплаус (казаха ми, че точно заради високия процент месо някои котки не го харесват); Пробвах суха храна и консерви от ДМ (тяхна си марка) и много ги хареса Simple Smile

# 609
  • Пловдив
Моята умира за лютеница: домашна, от био продукти, отгледани без изкуствен тор, без консерванти и оцветители. Погледнах Орижен. Вероятно е вярно написаното, предвид цената. Но ако се тръшне и не я иска. Предната доставка се забави. Не знаех какво да взема и взех миниатюрен Уискас. Прецених, че няма да и навреди непоправимо за ден-два. Категорично го отказа. А насипно храна не взимам никога. Паучове също категорично отказва....Помирисва, тръсва глава отвратено, половин час се мие сърдито и гледа лошо.  hahaha Умира за филе и пастърма, но там пък аз категорично не давам. Риба хапва, но без особен ентусиазъм. Става въпрос за хапки буквално, не за наяждане. Ама като се вторачи в теб и ти присяда ако не и дадеш.

# 610
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Затова винаги даваш  Laughing Peace
Както сме казвали и друг път, от наядено наше кюфте, и наша пържола, котка още не е умряла. Peace

Нощна птица, некастрирането на женска котка без да може при разгонванията да копулира, съответно после да ражда, води до ужасяващи заболявания на половите органи. Още по-зле става, ако се дават хапчета против разгонване. За две години може да я уморите.  ooooh! Sick Вкарай неграмотния си мъж в правилния коловоз и кастрирайте, за женска котка е най-добре преди първото разгонване. Peace

# 611
И аз не знаех нищо за котките когато взехме Топи , ела ме виж сега.  Laughing
Мислим да кастрираме котьо лятото, защото нали трябва да е на топличко, а и бебето да поотрасне малко, за да мога да обърна внимание на мъничето ми.

# 612
 И аз съм твърдо "за" кастрацията. При мъжките кастрацията е по-лека и лесна (и за котката и за лекаря) и минава по-бързо, докато при женските си е сериозна коремна операция... Моят кот си го взех кастриран (бил е кастриран на 22.04) Simple Smile При майка ми имахме много дворни котки и всичките ги кастрирахме (направо бяхме на "абонамент" в клиниката Grinning ) - женските ги взимахме една вечер вкъщи и на другия ден ги връщахме на двора Wink

# 613
"Откраднах" го от темата за абитуриентите.  Laughing
http://www.boredpanda.com/guy-takes-cat-prom-ruby-sam-steingard/ … mpaign=BPFacebook

# 614
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Страхотна мацка си хванал младежа!  Wink Heart Eyes Laughing Laughing Laughing

Общи условия

Активация на акаунт