Любители на котки – Тема 104

• 49 806
  • 745
  •   1
Отговори
# 645
Котьо, малките котенца са с много чувствителни стомахчета, може и от смяната на храната да е. Но ако продължи разтройството е хубаво да го заведеш на доктор защото може да се обезводни мъника. Моя така ме изплаши в събота.. Прибирам се и го намирам заспал върху бентонита в котешката тоалетна, подрискан и повърнал. Взимам го в ръце - неадекватен, не си отваря очичките дори. Беше 20:30 вечерта, звъннах на семейния вет, взех го от тях и газ в клиниката.Би му 2 инжекции - за стомаха и антибиотик. Съмняваше се че е изял нещо отровно, а моето предположение беше препарата за почистване на под- няколко часа по рано бях мила и мъника ходеше по мокрото. Цяла нощ стоях до него, чак към 3 сутринта отвори очи и започна да играе, а аз си изплаках очите през това време... ooooh! Така и не разбрах причината, но вече мия пода само с вода.

# 646
Какво ще ги правим тия милозливи дъщери?!Моята видяла коте с много рани и липси на части от тялото и ми звъни "мамо,какво да правя,стршна гледка е,хората не издържат и се обръщат настрани".Как какво,грабваш внимателно котето и ветът да решава".
Браво на момичето! Heart Eyes

# 647
Радвам се какви добри хора има.  bouquet

# 648
Момичета, намерих интересен сайт с много полезни ревюта за различните сухи храни : http://petfoodtalk.com/catfoodreviews/royal-canin/  Hug

# 649
  • на брега на морето
Котьо, честито ви попълнение! На късмет ви е! Не се опъвай много!  Wink Очаквам да видя снимка на дрислата.  Laughing 
Танче, мерси Hug Още не смея да я обичам, но няма накъде да мърдам - тя създава много предпоставки да я обичаме. Ужасно се страхувам от болести и инциденти, направо параноя ме гони. Аз и заради това много отдавна не чета тук, защото имаше един период на болни котенца, на отишли си душички и ми стана тежко на сърцето. Ето я мумуната:

Име още не сме избрали, защото предложенията валят: Брилянта, Котенце, Сибила, Джорджия, Емилия, Рубина, Смарагда, Маргарита. Grinning
Знам, че, ако те намери коте трябва да го вземеш. Било изхвърлено от кола и тичало след нея между другите коли. Дъщеря ми го грабнала разтреперана, представила си какво можело да му се случи. С уговорката "Мамо, ще му търсим дом, само за няколко дни" Wink. С тая формула мама носеше котки у дома  Grinning. Сега залягам над първа страница в темата  Grinning

Котьо, малките котенца са с много чувствителни стомахчета, може и от смяната на храната да е.
Всичко вече е наред - сутринта ме зарадва с едно красиво и доста миризливо. Снощната храна е била причината, дори не поиска втори път да я яде, та му дадох от бебешките гранули. Налита на хляб  Crazy

Какво ще ги правим тия милозливи дъщери?!
Господ здраве да й дава, такива деца не се срещат често!  Heart Eyes

# 650
Аз пък попаднах на нещо забавно, обяснява доста за поведението на нашите любимци  Mr. Green Всичко е за наше добро  Laughing

http://www.obekti.bg/zemya/vashata-kotka-mozhe-da-izplnyava-nyak … i-ubedete-se-sami

# 651
Аз пък попаднах на нещо забавно, обяснява доста за поведението на нашите любимци  Mr. Green Всичко е за наше добро  Laughing

http://www.obekti.bg/zemya/vashata-kotka-mozhe-da-izplnyava-nyak … i-ubedete-se-sami
Уникално, уникално.  Joy Joy
Познах Топи във всичко, без растенията, защото такива у дома няма, като изключим един мини кактус, който е на самоизживяване.  hahaha

Котьо много хубаво коте.  Heart Eyes

# 652

Joy Joy Joy и у дома така, без цветята  hahaha

# 653
И у нас цветята не се ядът, но пък гравитацията я проверява редовно. Горките ми цветя са забутани в най-тъмните ъгли иначе ги намирам на земята  Mr. Green

# 654
  • Бургас
Здравейте, bouquet
Извинявам се предварително, че така нахлувам в темата, но имам проблем с поведението на моята котка.
Тайра е намерено улично коте. Донесоха ни я преди 1 година и тежеше около 150 гр. Удпяхве да я отгледаме и вече и голяма котарана, но имам проблем с поведението й.
Винаги, когато вкъщи дойде външен човек ръмжи и съска. Понякога дори напада.
Днес голямата ми дъщеря се прибра от Англия, и докато са били вкъщи сами, Тайра я е нападнала и я е одрала по лицето. (Дъщеря ми гледа котки в Англия, и ги обича).
Има ли някакъв начин да се превъзпита котето? Дали следкатоя а кастрираме,ще се успокои? Някой с подобен опита да сподели, моля! Hug
Благодаря ви!

# 655
Иринита, първо кастрацията е задължителна направо, не вярвам от това да е агресивна, но като цяло кастрацията на домашна котка винаги носи само ползи за здравето и поведението ѝ. Не отлагайте.

Второто, коеот ми хрумва, котката има ли си някакво място, където да не бъде притеснявана, скришно или високо, нейно кътче? Ако няма, направете ѝ, тя ще си стои там и ще се крие, когато се чувства застрашена, вместо да напада хората...

Котьо, така мъчно ми стана за тая малка топчица как жално е тичала след колата...браво на дъщеря ти и на теб, де, на мен едно време щяха да ми откъснат главата ако домъкна коте. Heart Eyes

Лъки днес откри бебешкото легло с два скока и сега не мога да го измъкна оттам, все там са вре. ooooh!

# 656
  • Бургас
Иринита, първо кастрацията е задължителна направо, не вярвам от това да е агресивна, но като цяло кастрацията на домашна котка винаги носи само ползи за здравето и поведението ѝ. Не отлагайте.
Благодаря,DreamComeTrue!
Да, задължително ще кастритаме Тайра, само да минат баловете, че малката ми е абитуриентка и ми е малко натоварено в момента. Дори съм се свързала с вет.клиника и съм се запознала с условията.
Има си високо и скришно местенце, и когато е стресирана, се крие от там и ни наблюдава с очи като палачинки Shocked Сега разбрах, че е била лееекичко провокирана. Голямата се е опитала да й даде месо, за побратимяване, но Тайра я е одраскала и каката я е подгонила. Така че животинчето се е защитавало...

# 657
  • на брега на морето
Миналата година редовно гледах "Моята котка от ада" на Джейсън Галакси. Той се занимаваше успешно с проблеми в котешкото поведение. Има и страница във Фейса, може дъщеря ти да пита там.

# 658
На мен не ми звучи като тежък случай, просто да не я закача и да я остави сама да потърси контакт.
Иначе това предаване ми е любимото за котки Simple Smile

# 659
Лъки днес откри бебешкото легло с два скока и сега не мога да го измъкна оттам, все там са вре. ooooh!

Люлее ли се леглото?
Кити пробва 2-3 пъти да влезе, а аз пробвах да я люлея като бебе.  Mr. Green Е, вече няма никакъв интерес към креватчето.  hahaha Whistling

Общи условия

Активация на акаунт