КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ - споделяне на опит и знания - 37-а тема

• 133 855
  • 799
  •   1
Отговори
# 120

Благодаря. И аз още снощи взех това решение, но все пак реших да попитам, защото съм чувала за кризи в хомеопатията, които уж после водели до облекчаване на симптомите.

По гореописаното не става въпрос за криза, а за злоупотреба с потенция и лекарство плюс прекомерна честота на приемите. Хомеопатичното лекарство, правилно предписано, може да доведе до ЛЕКА криза, след което настъпва подобрение до трайно изчезване на симптомите. В случая децата доказват лекарството, което ще рече, че изявяват неговите симптоми, тоест правят влошаване. Много са лекарствата, които могат да помогнат за колики. Прави се диференциална диагноза между тези лекарства на база симптомите, които имат децата (физически, психически, плюс от какво се влошават и подобряват болките и т.н.) и едва тогава се предписва лекарство, освен което се съобразява и потенцията на лекарството плюс честотата на приемите. Освен това за предписване трябва да имаме налични симптоми - в хомеопатията превенция в смисъла, който разбират хората, няма.

# 121
Здравейте, в първия пост не виждам линкове към препоръчани лекари-хомеопати
и съответно аз за такъв питам.

По възможност жена  Embarassed и в София. Моля насочете ме, може и на лични.

Благодаря  bouquet
Аз пък ви препоръчвам да отидете при добър хомеопат, независимо дали носи панталони, или пола. Така ще започнете сама своето лечение. Щом полът на вашия бъдещ лечител има значение, значи не го приемате за такъв Stop и това е повод за компрометиране на лечението още от самото начало.

# 122
Казаха  ми че причина за тиковете при детето може да е недостиг на витамин Б12.
Възможно ли е затова хомеопатията да не помага за тиковете ,защото има недостиг на нещо?

Възможно е. Само че принципно трябва да се разграничи дали има недостиг вследствие на непостъпване на достатъчно хранително вещество, или неусвояване. Защото са съвсем различни неща и по различен начин ще определят посоката на лечение. Тоест дали има грешка в диетата, или в организма.

# 123

А въртенето на шиш е точната дума. След преглед се чувствам изтощена, а по време на него нямам търпение да свърши.

Това е напълно достатъчно основание за прекратяване на лечението. Когато самият пациент има съпротива било към хомеопата, било към метода или самия начин на провеждане на интервюто, това няма да доведе до нищо. В повечето случаи пациентът, от нетъпение да се измъкне от мъчението (щото точно така го вижда и то е факт), дава готови отговори на хомеопата. Ако и хомеопатът не е особено способен да задава отворени въпроси, нещата съвсем се влошават. Това е от една страна. От друга страна съпротива имаме и когато трябва да се сблъскаме с неща, от които ни боли, тоест трябва да навлезем в нашия травматичен материал, но силата, с която ни водят натам, е прекалено мощна, тоест отново не сме готови и ако хомеопатът натисне по-силно, отколкото трябва, това води до много по-мощен отпор и пациентът може да заключи болезненото още по-дълбоко, тоест да го потисне.

# 124
  • Пловдив
Възможно е. Само че принципно трябва да се разграничи дали има недостиг вследствие на непостъпване на достатъчно хранително вещество, или неусвояване. Защото са съвсем различни неща и по различен начин ще определят посоката на лечение. Тоест дали има грешка в диетата, или в организма.
ако резултата покаже недостиг  -как ще се разбере от кое е ,или вече с педиатъра това трябва да се обсъди?

# 125
Ще се обсъди със специалист. Вероятно има изследвания, които да покажат дали става въпрос за грешка в храненето, или невъзможност за пълноценно усвояване.

# 126
  • Пловдив
budiko, хрумна ми: мислили ли сте в посока Синдром на Туре? newsm78
На една позната детенцето имаше тикове, сами установиха, че става дума за това. Подложиха детето на диета (без глутен, без захар, без млечни, тип палео хранене). След 1 година тиковете са почти изчезнали (доколкото знам, без друго лечение). Нарушаването на диетата води до рязко влошаване, така че доказано тя е причина за подобрението на състоянието на детето. Peace

Ето тук пише за изследванията на витамин Б12:http://ruse.cibalab.com/?page_id=202

Много интересен и полезен блог за витамин Б12 (истинска история за сгрешена диагноза, симптоми, насоки за диагностика и лечение!!!): част 1: https://agleu.com/2015/06/26/%D1%84%D0%B0%D0%BB%D1%88%D0%B8%D0%B … %B5-%D0%B6%D0%B8/
част 2: https://agleu.com/2015/06/26/%D1%84%D0%B0%D0%BB%D1%88%D0%B8%D0%B … 5-%D0%B6%D0%B8-2/

Последна редакция: сб, 30 юли 2016, 21:16 от yulinga

# 127
А може ли сами да си направим лекарство с потенция 200СН от лекарство в потенция 30СН?

# 128
Може, но...
"С" потенцията е разреждане едно към 100. Взимаш 30-ката и правиш сукусии с разреждане на всеки сто удара до 200.Тоест 170*100  Crazy Не си струва.
Освен това ударите трябва да са равномерни и с еднаква амплитуда на размаха...

Последна редакция: нд, 14 авг 2016, 09:20 от Мечка Малинарка

# 129
  • Пловдив
А някой има ли отзиви за Жанет Манолова-класически хомеопат от Пловдив

# 130
Здравейте,
бихте ли ме насочили къде да прочета повече за т.нар. лечебни кризи?
Колко дълго продължават? Как да ги различа?
С малката ми дъщеря борим астма и дерматит. На хомеопатия е от 2 месеца и половина. Първият месец взе лекарството си 3 пъти през 15 дни в потенция 200. С астмата нямаше прояви (вероятно и предвид сезона), екземата изчезна напълно (на морето), след което отново се появи в тежка форма и отново мина, но тъй като лекарката отсъстваше в този момент, при повторната проява правихме промивки със смрадлика и мазахме с настойка от жълт кантарион, та не знам кое подейства. Екземата я нямаше около десет дни. На 1ви август, месец след последното даване на лекарството й в потенция 200, дадох по предписание същото лекарство в потенция 1 М. Малко преди това започна да прави епизоди с кашлица с просвирване по около един час на ден през 3-4 дни. За съжаление преди 3 дни екземата отново започна да се появява, а кашлицата зачести - вече кашля почти всеки ден, оправя се след инхалации с физ. разтвор. На 25ти сме на преглед. Но ми е интересно - не мога да преценя, действа ли й лечението, кое да водя криза и кое не... зная, че трябва да съм търпелива, но се притеснявам дали сме изобщо на прав път. Ако и хомеопатията не подейства, не знам към какво вече да се обърна...

# 131
Прочети за метода Бутейко.
Имаше една потребителка Tkv тук с дете с астма, което се повлия добре.

За другото е абсурдно да чакате до 25.
Свързвай се с хомеопата веднага. Би трябвало да направи предписание.

# 132
За другото е абсурдно да чакате до 25.
Свързвай се с хомеопата веднага. Би трябвало да направи предписание.

няма как, в отпуск е.

# 133
Мазането с каквото и да е по време на лечение, може да го коментирате с вашия хомеопат. Идеята на излекуването не е да се потискат обривите. Движението е в посока от по-важни органи и системи - дробове, към по-маловажни - кожа.
На въпросите - когато за сравнително кратко време (понякога може и да е няколко часа, до няколко дни), се появят стари и познати симптоми, а после изчезват.

# 134
Мазането с каквото и да е по време на лечение, може да го коментирате с вашия хомеопат.

коментирахме го, каза, че е съгласна.

Общи условия

Активация на акаунт