КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ - споделяне на опит и знания - 37-а тема

• 133 881
  • 799
  •   1
Отговори
# 135
  • София - Варна - Бургас
Мазането с каквото и да е по време на лечение, може да го коментирате с вашия хомеопат.

коментирахме го, каза, че е съгласна.

Значи е съгласна да потискате симптоми с мазане?...

# 136
Мазането с каквото и да е по време на лечение, може да го коментирате с вашия хомеопат.

коментирахме го, каза, че е съгласна.

Значи е съгласна да потискате симптоми с мазане?...

така формулирано е малко извадено от контекст, случаят подробно е такъв - след първото интервю - през юни,  и след приема на хомеопатичното лекарство, последва втори преглед, до който всичко беше наред - екземата се беше скрила напълно, нямаше астматични пристъпи. Два дни след прегледа екземата започна леко да се появява отново и когато отновов рамките на 2-3 дни се превърна в огромна рана, която кърви, лекарката беше в отпуск и нямах никаква връзка с нея. Тъй като детето междувременно страда - екземата се нацепва до кръв, сърби, боли, а и най-вече се притеснявам от инфектиране на раната, както стана предишният път, правих промивки със смрадлика и после омазнявах с настойка от жълт кантарион в зехтин. Впоследствие споделих това с хомеопатичката и тя каза, че няма проблем.
Още при първото интервю попитах дали да продължавам да овлажнявам кожата с козметика, тя каза, че няма проблем. Въпреки това, аз пропускам, просто не го правмя редовно, а само като видя, че кожата е изключително суха. Също така, каза, че няма проблем да давам билков чай, когато кашля.
Лекуваме се съвсем отскоро с хомеопатия и още се ориентирам в тази нова за мен материя, доста ми е объркано, затова не ме съдете сурово Peace
Честно казано, останах много озадачена от последния ни преглед, по повод кашлянето. Детето направи пристъп на кашлица в петък, започна да свирка отново, а като заспа много се изпоти. На следващия ден се свързах  с хомеопатичката, която ни прие. Оказа се, че гърдите са чисти, гърлото е спокойно, всичко изглежда абосолютно наред, дори лигавицата не изглежда алергизирана, идея си нямам откъде идват тези пристъпи на кашлица. Понякога са след физическо натоварване, понякога - след прием на храна, понякога просто от нищото. Едно от предположенията на хомеопатичката, доколкото разбрах е, че прави някаква механична реакция, а може да се дължи и на рефлукс. Даде ни хомеопатично лекарство за 3 дни, различно от първото, и друго за пристъп. А това, което още повече ме учуди, е, че каза от лекарстовото за пристъп да вземам и аз, когато детето е с пристъп. Много съм объркана. Първоначално детето правеше спазми само при вирус, после установихме алергии, и се чудя дали сега сме на вряна следа с тези предположения за механична реакция при дразнене на ларинкса. Зная, че предприемайки хомеопатично лечение човек трябва да се зареди с търпение, но това не ми пречи да съм объркана.

# 137
  • София - Варна - Бургас
Какъв пристъп? - Ларинго-спазъм или бронхо-спазъм?

# 138
Какъв пристъп? - Ларинго-спазъм или бронхо-спазъм?
бронхоспазъм. С диагноза "астма с неуточнен произход" е. Последната пулмоложка, преди хомеопатичката, направи доста сериозни опити да установи откъде идва проблема. Установи алергичен синузит, алергии към яйчен белтък и плесени.
Първоначално правеше спазми само при вирус. Сега прави и епизоди на кашлица, 50% от които завършват със свиркане в гърдите. Не мога да разбера какво провокира това кашляне.
След прегледа в събота давах предписаното лекарство 3 дни и засега не е кашляла. Дано помогне.
След дискусията тук, спрях да мажа с каквото и да било.

# 139
Здравейте,
Извинявайте, ако вече има подобна тема, но съм нова във форума и за това.
Ще се радвам, ако споделите Вашия опит с лечението на трета сливица, и по-точно дали е възможно свиването и чрез хомеопатия.
Синът ми е на 3 години, след изкарано леко вирусче с хрема и температура, детето започна да хърка и да спи с отворена уста, въпреки, че вече е напълно здрав. Забелязах, че дори през деня, докато играе диша през устата. Няма други оплаквания, не боледува често. Нашата педиатърка предполага че причината е възпалена трета сливица и ни изписа следната комбинация хомеопатични продукти, въпреки, че тя самата май не е хомеопат, но много често по други поводи ни е спасявала положението с хомеопатия. Та схемата е следната:
1. Calcarea phosphotica 15CH- 5гранулки на ден
2. Silicea 15CH - 5 гр. на ден
3. Шуслерова сол № 3 - 3х1
4. Цинабсин - 3х1
5. Лимфомиозит 3х1
Смятате ли, че това е добра схема, и наистина ли могат да се комбинират толкова много продукти наведнъж?

# 140
Смятате ли, че това е добра схема, и наистина ли могат да се комбинират толкова много продукти наведнъж?

Твърдо НЕ е добра схемата. Това, че ви дава хомеопатични вместо алопатични, не означава хомеопатично лечение. За да бъде, се спазват определени принципи - прави се индивидуално предписание спрямо състоянието на конкретен човек; лекарствата са в течна форма и се приема по едно единствено лекарство, не в комбинация...

# 141
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
на 3г. детето предполагам, че може да каже какво го притеснява.
защо не го попиташ защо диша през устата, защо не му е комфортно през носа и т.н.
той чувства ли дискомфорт като диша през устата?

ако на последният въпрос отговорът е отрицателен, то се замисли дали детето трябва да взима каквото и да е, защото ти се притесняваш...

# 142
Виви, третата сливица се свива много бавно след изкаран вирус. Често се влиза в омагьосан кръг, защото децата се разболяват отново, докато тя се прибере. Ако това е първо хъркане след разболяване, изчакай да видиш как ще се развият нещата и ако продължи да те притеснява, го заведи на добър унг, за да ти каже какво е положението.
От там нататък ще прецениш как да действаш. Ако е с хомеопатия, ти трябва класически хомеопат, а не личната лекарка. Тази схема никаква не е.
Ако детето ти позволява, може да промиваш веднъж дневно носът с физиологичен разтвор.

# 143
  • София - Варна - Бургас
Здравейте,
Извинявайте, ако вече има подобна тема, но съм нова във форума и за това.
Ще се радвам, ако споделите Вашия опит с лечението на трета сливица, и по-точно дали е възможно свиването и чрез хомеопатия.
Синът ми е на 3 години, след изкарано леко вирусче с хрема и температура, детето започна да хърка и да спи с отворена уста, въпреки, че вече е напълно здрав. Забелязах, че дори през деня, докато играе диша през устата. Няма други оплаквания, не боледува често. Нашата педиатърка предполага че причината е възпалена трета сливица и ни изписа следната комбинация хомеопатични продукти, въпреки, че тя самата май не е хомеопат, но много често по други поводи ни е спасявала положението с хомеопатия. Та схемата е следната:
1. Calcarea phosphotica 15CH- 5гранулки на ден
2. Silicea 15CH - 5 гр. на ден
3. Шуслерова сол № 3 - 3х1
4. Цинабсин - 3х1
5. Лимфомиозит 3х1

Не, не е добро предписване! Предписано е на "принципа" - белким някое от тях хване декиш!...

# 144
  • София, Бургас
Здравейте, нямах време да се върна теми назад, но днес ще се опитам да наваксам. Но ми се иска, ако някой може да ми препоръча хомеопат за голямата ми дъщеря. От три седмици има пристъпна кашлица. Уж беше алергичня, после пък спластичен бронхит. Симптомите ту утихват, ту пак почват. Мисля, че достатъчно чаках да се оправи по обичайния начин и искам да я види хомеопат. Лошото е, че който и да питам отговорът е, че в България почти нямало хомеопати. И до там. Насочила съм се към Хирон(забравих да кажа, че съм от София), но не знам кой. Иначе май месец посетихме една жена хомеопат в Хомеоарт, детето получи силни реакции след лекарството. Според нея това било много хубаво. Но при всички случаи отношението и не ми допадна и искам да намеря друг. Благодаря предварително!

# 145
  • Варна
Здравейте! Моля да споделите, възможно ли е излекуването на пиогенен гранулом с хомеопатия? Благодаря  bouquet

# 146
Здравейте!
Не знам питането към вас дали е точно за тук,но не намерих друга тема за която да се отнася.Дъщеря ми е на 2г и 5м. и от 1г и половина близо се борим с психологически запек.Водила съм я на какви ли не доктори,но без резултат.След последната консултация с хирург следващата стъпка е  колоноскопия,което ще стресира още повече детето ми.Реших преди това да пробвам с хомеопатия.Намерих хомеопат,но не е класически.Предполагам,че някои ще ме нападнат заради това,че ползваме хомеопатия на Боарон.Но бях в безизходица и този човек единствено се задълбочи в проблема на дъщеря ми и ми гарантира ефект.Изписа ни Графитис-за фисурата,Бриония-за стимулиране на перисталтиката  и Гелсемиум-за страховете.След 2 седмици детето показваше леко подобрение.След 1м ни увеличи потенцията на същите препарати.Така след 2м детето ми започна да се изхожда всеки ден почти без страх.Реших,че всичко е минало вече и спрях приема сама (явно не е трябвало)Точно на 2-рата седмица от спирането детето ми се върна към първотачалния си критичен период.Днес направихме консултация пак и ни назначи нова схема.

Та въпроса ми е това че детето се е върнало в начална фаза означава ли,че новата схема няма да му подейства?Дали не се е подтиснал проблема?
Благодаря предварително!

# 147
Здравейте!
Не знам питането към вас дали е точно за тук,но не намерих друга тема за която да се отнася.Дъщеря ми е на 2г и 5м. и от 1г и половина близо се борим с психологически запек.Водила съм я на какви ли не доктори,но без резултат.След последната консултация с хирург следващата стъпка е  колоноскопия,което ще стресира още повече детето ми.Реших преди това да пробвам с хомеопатия.Намерих хомеопат,но не е класически.Предполагам,че някои ще ме нападнат заради това,че ползваме хомеопатия на Боарон.Но бях в безизходица и този човек единствено се задълбочи в проблема на дъщеря ми и ми гарантира ефект.Изписа ни Графитис-за фисурата,Бриония-за стимулиране на перисталтиката  и Гелсемиум-за страховете.След 2 седмици детето показваше леко подобрение.След 1м ни увеличи потенцията на същите препарати.Така след 2м детето ми започна да се изхожда всеки ден почти без страх.Реших,че всичко е минало вече и спрях приема сама (явно не е трябвало)Точно на 2-рата седмица от спирането детето ми се върна към първотачалния си критичен период.Днес направихме консултация пак и ни назначи нова схема.

Та въпроса ми е това че детето се е върнало в начална фаза означава ли,че новата схема няма да му подейства?Дали не се е подтиснал проблема?
Благодаря предварително!

Новата схема какво точно включва? Ако сте решили да се обърнете към хомеопатията, потърсете още информация как действа класическата. Прием на комбинация от препарати няма да доведе до трайно подобряване на състоянието на детенцето. 

Разкажете малко повече за проблема в началото, откъде тръгва? Сега е на 2.5 детето, от 1.6 е с проблем. Опит за сваляне на памперс в този период има ли или пък някакво друго събитие в семейството?

# 148
Новата схема е същата,но с друга потенция и включена Силицея един път седмично.

Детето ми имаше от бебе страшни колики,акаше слуз и пенести изпражнения.На 5м най-накрая доктор установи,че има някаква непоносимост и то към белтъка на млякото.Назначи ни диета и лечебно мляко.Детето се успокой след 1м от лечебното мляко.На 1г и 2м отидохме на контролен преглед и казаха да и въведа вече млечните.Започнах с кис.мляко и след 1 седмица след захранването детето се запече и получи ужасно дълбока фисура.Отново по доктори  и успешно след 3м лечение фисурата заздравя,но детето оттогава се стиска,не дава да и пипна дупето дори.Това съм го казвала на поне 5 гастроентеролога и всички ми твърдят,че не е от млякото.Трябвало диета и приемане на лаксативи.Но никакъв ефект от нищо.Детето ми от толкова диети и лишения в момента яде 5 неща и тотално е отвратена от супи,плодове,фрешове и зеленчуци.Напирам се в тотална безизходица.

# 149
Здравейте! Дъщеря ми е на почти 1,5 години и февруари - март(била е на 10-11 месеца тогава) за кратко време беше започнала да повдига от време на време раменете си. Отшумя това движение преди да се притесня. Сега - от средата на август повдига отново рамото си, сякаш и пречи презрамката на потника,  например. Страшно много се притесних и отидохме за консултация при детски невролог като заключението беше лека тикова невроза и да се постараем да не и стане навик. Невроложката предписа agaricus muscaricus 15 ch 3 x 5 гранулки, 3 x 5 гранулки в 8 - 13 -19 часа
и
ХИОСЦИАМУС НИГЕР 9 ch, 2 х 5 гранулки в 10 и 17 часа
Още не сме ги започнали, защото намирането на второто се оказа проблем, а и движението изчезна.
Заключението на лекарката беше, че детето е здраво и няма от какво да се тревожим.

Преди посещението при детския невролог сме ходили и при хомеопат, който и направи конституционно лекарство Пулстатива( ако правилно разчитам името) Още вечерта след първия прием се отключи хрема, която не успяхме да овладеем с други хомеопатични и стигнахме до кашлица и антибиотик. От конституционното лекарство нямаме други приеми.

Можете ли да ме посъветвате нещо? Освен това се интересувам и от хранителни добавки, които биха повлияли добре на детето в този случай!

Предварително Ви благодаря!
 bouquet

Общи условия

Активация на акаунт