КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ - споделяне на опит и знания - 37-а тема

• 133 888
  • 799
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Здравейте, до сега не съм се лекувала с хомеопатия,но съм решена да опитам. Проблемът е че не знам на кого да се доверя -в гр София съм.
Освен това до колкото чух прегледът бил в порядъка на 80лв??????Вярно ли е или не всички взимат толкова.????
Дъщеря ми е на 2,9г и е с Т от седмица, на АБ е но ефект не виждам. Проблемът според педиатъра й бил от гърлото,освен него е със задна хрема,която й пречи да спи...
Отделно от това страда и от хроничен запек.

# 151
  • Обетованата земя
Какво мислите за този курс http://www.homeopathy-bulgaria.com/%D0%BA%D1%83%D1%80%D1%81%D0%BE%D0%B2%D0%B5?

# 152
Здравейте! Дъщеря ми е на почти 1,5 години и февруари - март(била е на 10-11 месеца тогава) за кратко време беше започнала да повдига от време на време раменете си. Отшумя това движение преди да се притесня. Сега - от средата на август повдига отново рамото си, сякаш и пречи презрамката на потника,  например. Страшно много се притесних и отидохме за консултация при детски невролог като заключението беше лека тикова невроза и да се постараем да не и стане навик. Невроложката предписа agaricus muscaricus 15 ch 3 x 5 гранулки, 3 x 5 гранулки в 8 - 13 -19 часа
и
ХИОСЦИАМУС НИГЕР 9 ch, 2 х 5 гранулки в 10 и 17 часа
Още не сме ги започнали, защото намирането на второто се оказа проблем, а и движението изчезна.
Заключението на лекарката беше, че детето е здраво и няма от какво да се тревожим.

Преди посещението при детския невролог сме ходили и при хомеопат, който и направи конституционно лекарство Пулстатива( ако правилно разчитам името) Още вечерта след първия прием се отключи хрема, която не успяхме да овладеем с други хомеопатични и стигнахме до кашлица и антибиотик. От конституционното лекарство нямаме други приеми.

Можете ли да ме посъветвате нещо? Освен това се интересувам и от хранителни добавки, които биха повлияли добре на детето в този случай!
Предварително Ви благодаря!
 bouquet

Приемането на повече от един препарат по едно и също време, не кореспондира с принципите на класическата хомеопатия. 

След приемът на предписаното от класически хомеопат, се е появила хрема. Кое наложи да се овладява тогава?

# 153
jenny_b, хомеопата направи конституционното лекарство и тогава се появи хремата, която не успяхме да овладеем и се стигна до антибиотика накрая.

А другите две лекарства са предписани от детски невролог  като е направила и схме в колко часа по колко да се приема.
Конституционното лекарство сега не го приема, защото и давам хомеопатичните на невролога. Грешка ли е това?
Някакви други съвети можете ли да ми дадете?

Благодаря!

# 154
Здравейте, нямах време да се върна теми назад, но днес ще се опитам да наваксам. Но ми се иска, ако някой може да ми препоръча хомеопат за голямата ми дъщеря. От три седмици има пристъпна кашлица. Уж беше алергичня, после пък спластичен бронхит. Симптомите ту утихват, ту пак почват. Мисля, че достатъчно чаках да се оправи по обичайния начин и искам да я види хомеопат. Лошото е, че който и да питам отговорът е, че в България почти нямало хомеопати. И до там. Насочила съм се към Хирон(забравих да кажа, че съм от София), но не знам кой. Иначе май месец посетихме една жена хомеопат в Хомеоарт, детето получи силни реакции след лекарството. Според нея това било много хубаво. Но при всички случаи отношението и не ми допадна и искам да намеря друг. Благодаря предварително!

Кате, според мен д-р Дора Пачова ще ти свърши страхотна работа. Работи с деца и винаги с доста завъртяни случаи. Можеш да я търсиш в интернет в Едикта.

# 155
За мен много, много важно е хомеопатът да е във връзка с майката на детето - имахме лоша поредица от опити, когато беше недостъпен за разговор или съобщения и трябваше да прибягваме до традиционна медицина... Вторият хомеопат пък ни доведе до астматична криза в 2ч през нощта. и двамата доктори! сега пробваме с трети, не-доктор и засега не сме имали бронхо-пристъпи... и най-вече е достъпен! от май сме там - мога да дам координати на лични

# 156
Здравейте!
Обръщам се с молба към живеещите в UK (надявам се да има в темата такива)  Praynig
От началото на септември живеем в Лондон. Въпросът ми е дали и ако да, от къде мога да си набавя ХЛ, ако продължа да се консултирам с досегашня си хомеопат в БГ (по Скайп, например)?
Благодаря предварително!

# 157
А другите две лекарства са предписани от детски невролог  като е направила и схме в колко часа по колко да се приема.
Конституционното лекарство сега не го приема, защото и давам хомеопатичните на невролога. Грешка ли е това?
Грешка е да се дават повече от едно ХЛ по едно и също време, или по-скоро противоречи с принципите на класическата. Пък вече кой какво предписва и кой какво решава да приема е отделен въпрос..

За хремата - обикновено се отчита като нещо положително, когато се появи след ХЛ. Означава, че реакция има. "Не можахме да овладеем хремата" и после сте потиснали с АБ.

# 158
  • София
тъй като не намерих актуални теми по въпроса /всичка, което изчетох е с давност 3-4 години/ да попитам тук- има ли някой, преборил рефлукс при кърмаче с хомеопатия? Става въпрос за 20 дневно бебе, което повръща храната почти след всяко ядене Rolling EyesТрадиционната медицина не предлага кой знае какви способи Thinking

# 159
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
рефлукс при новородени е нещо нормално, отшумява до навършване на една година.
не виждам какво има да се бори тук с каквито и да било средства.

моето дете връщаше храната на фонтан, но си наддаваше и педиатърът каза, че щом наддава няма повод за притеснение.

# 160
В тази връзка и аз да попитам все пак възможно ли е да се излекува с хомеопатия?Става въпрос за по-голямо дете.

# 161
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
В тази връзка и аз да попитам все пак възможно ли е да се излекува с хомеопатия?Става въпрос за по-голямо дете.

рефлуксът ли?
доколкото знам, рефлуксът е физиологичен проблем - не се затваря дванадесетопръстникът и храната се връща в хранопровода.
незнам дали хомеопатията може да помогне.... newsm78

# 162
Sweet,вижте последните публикации на Birdie. Има много хубави съвети за деца на АМ и кърмени.

# 163
тъй като не намерих актуални теми по въпроса /всичка, което изчетох е с давност 3-4 години/ да попитам тук- има ли някой, преборил рефлукс при кърмаче с хомеопатия? Става въпрос за 20 дневно бебе, което повръща храната почти след всяко ядене Rolling EyesТрадиционната медицина не предлага кой знае какви способи Thinking
https://xedra.wordpress.com/2014/11/12/reflux/ - тук има полезна информация.
Статии за рефлукс при новородено има и в сайта на НАПК.

# 164
  • София
Sweet,вижте последните публикации на Birdie. Има много хубави съвети за деца на АМ и кърмени.

може ли линк, къде да ги търся тези публикации?

Общи условия

Активация на акаунт