КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ - споделяне на опит и знания - 37-а тема

• 133 263
  • 799
  •   1
Отговори
# 405
В хомеопатията превенция в класическия смисъл на думата няма. Хомеопатията лекува подобното с подобно. Това ще рече, че събитието вече трябва да е факт, за да се даде "подобно". Най-просто казано, когато операцията още не е факт, всяко дадено лекарство НЯМА да бъде подобно, ако не е въз основа на ФАКТИЧЕСКАТА картина.
Преди секциото вие ще се в картина на вероятно тревожно очакване, но нито ще имате кръвоизливи, нито рани и т.н.
Статии в пространството - колкото искаме, писани от когото си иска.

Успех!

# 406
Преди операцията винаги съм под стрес,може да се насоча към капките на д-р Бах,те имат добри продукти,най-вече спешните капки.Не знам, но второто ми секцио беше напълно безболезнено,приемах арника преди и след него,болка не усетих,за разлика от първото и третото.Сега ми предстои-четвърто.Бкагодаря за отговорът!

# 407
След 5 години ХЛ и аз бих казала, че кашлицата не е толкова важна, че дете до 3 години е болно най-вече от майка си.
Да, но докато сутришната кашлицата и обривът бяха леки симптоми на алергия, от която исках да се отървем навреме, сега детето ми е с диагноза алергичен ларингит, загуби си гласа и не спира да кашля и през деня и през нощта. Получи и пристъп. И не, не е болно от майка си! Фактите са налице. Трябва ли да се стигне до астма (недай си Боже) за да се разбере, че положението е сериозно и трябва да се лекува. Щом ги има симптомите, значи я има и алергията. За мен хомеопатът ще си е свършил работата, когато детето се оправи напълно. Не да ми се казва, че кашлицата не била притеснителна и в следващия момент да гледам как детето ми получава пристъп.
Не съм се отказала от хомеопатията, защото единствено от нея се надявам на спасение. Знам, че антихистамините само потискат симптомите и не лекуват, но започнах да давам, от страх да не стане по-лошо. Попитах как и кога се разбира дали ХЛ е подействало, вие ми се нахвърляте. Ако знаех отговора, нямаше да питам тук.
И между другото, ако някой има желание, може да ми препоръча хомеопат от София.
Хубава вечер на всички!

# 408
Предният ви пост гласи нещо съвсем различно за кашлицата.

# 409
  • София - Варна - Бургас
Преди операцията винаги съм под стрес,може да се насоча към капките на д-р Бах,те имат добри продукти,най-вече спешните капки.Не знам, но второто ми секцио беше напълно безболезнено,приемах арника преди и след него,болка не усетих,за разлика от първото и третото.Сега ми предстои-четвърто.Бкагодаря за отговорът!

Моето мнение е конституция (или спешните капки на Бях) един ден преди секциото. Арника само след операцията, и то при положение че няма силно кървене.

# 410
  • Стара Загора
Здравейте ,търся си истински добър класически  хомеопат няма значение града .В нашия град съм много разочарована от двамата уж класически при които ходихме.Става въпрос за хиперактивно дете с дефицит на внимание. С риск да ме нахулите сега
ходим при "боаронски хомеопат" и има назначени хомеопатични, но при такива по дълбоки състояния незнам дали би се справил.
Ако някой има реални резултати моля да сподели координати  на лични.Благодаря

# 411

Моето мнение е конституция (или спешните капки на Бях) един ден преди секциото. Арника само след операцията, и то при положение че няма силно кървене.

Аз пък съм против конституцията в момента, защото тук има нужда от етиологично предписание. Конституция означава набор от черти, характеристики, относително постоянни за дълъг период от време при конкретния човек. Когато имаме ясна, видима причина за определено състояние, тогава се предписва на база на моментната картина, която е вън от пропорция за конституцията. Тук се чака операция, раждане, което е съвсем ВЪН от нормалната обичайна картина на жената. Няма никаква логика да се дава конституция на човек, който изпада в своеобразно "остро състояние" от това очакване. Освен това именно конституцията, ако бъде пришпорена, може да обостри хроничните заболявания (ако има такива в случая), и това да повлияе допълнително на изпитанието, което я чака. (подобно е мнението ми и за Бах в този случай)

# 412
Радвам се, че Мечка Малинарка се върна в темата.
Ей тия неща, които тя пише, може човек да разбере, че са верни, когато сам е минал по пътя да бъде лекуван.

# 413
Алекс,Мечка,благодаря ви за отговорите.И аз не знам вече,искам да съм спокойна,важно е и за бебето.При миналата бременост носих и починал близнак,другото бебе се роди без физически увреждания но с диагноза сд.Колкото повече наближава,толкова ми се свива сърцето,по-скоро от страха,не само от операцията,но и дали всичко ще е наред,болката ще я преживея,отново благодарности ,мили мои.Стискайте ми палци:)

# 414
Някой успешно излекувал стафилококи с хомеопатия?

Откриха ги в носният секрет на малката.
Имаме терапия предписана от класически хомеопат, но нещо не  виждам да дава резултат. Нито кашлицата, нито запушеният нос се оправят. След колко време да очаквам подобрение? Кога мога да смятам че е оздравяла?

А, и още нещо? Възможно ли е стфилококите или лекарството да предизвикат разстройство?

# 415
Възможно е ХЛ да предизвика и запек, и разстройство.

# 416
  • София
Моля за обяснение на едно явление от гледна точка на хомеопатията.
Детето има обрив върху горната страна на китките,  повтатящ се през няколко месеца, понякога от видим стрес.
Сега, при стресова ситуация, с повишено напрежение 2 седмици, изведнъж нов тип кожен проблем, но не на предишното място, а върху всички кокалчета на пръстите. Само на ставите между първа и втора фаланга.
Въпросът ми е: това изчистване към периферията ли е или задълбочаване на проблема?
Обривът никога не е лекуван с нищо, нито е приемано по друг повод ХЛ.

# 417
По принцип е периферия от гледна точка на това, че се проявява на ниво кожа, независимо че сменя място, но причината е соматизация на нервното напрежение (евентуално, де, така на прима виста не ми е достатъчно), тоест не може да се каже, че е периферия. То и херпес зостер, и невродермитите се проявяват на ниво кожа (периферия), но реално стоят на по-дълбоко ниво. Ако потиснете симптома с мазане, той ще соматизира на по-дълбоко ниво, което вече си е кофти. Ако не го израсне, потърсете лечение. Но за момента това е начинът на психиката да се справи със стреса.

# 418
Някой успешно излекувал стафилококи с хомеопатия?

Откриха ги в носният секрет на малката.
Имаме терапия предписана от класически хомеопат, но нещо не  виждам да дава резултат. Нито кашлицата, нито запушеният нос се оправят. След колко време да очаквам подобрение? Кога мога да смятам че е оздравяла?

А, и още нещо? Възможно ли е стфилококите или лекарството да предизвикат разстройство?

По принцип се лекуват, то....няма друга алопатична алтернатива за трайното им лечение.
Детето има ли трета сливица и ако да, в каква степен?
Също така дали е алергична лигавицата?

# 419

По принцип се лекуват, то....няма друга алопатична алтернатива за трайното им лечение.
Детето има ли трета сливица и ако да, в каква степен?
Също така дали е алергична лигавицата?

Ако правилно съм разбрала въпроса, кашлицата и хремета не са на алергична основа.
Проблеми със сливиците няма и не е имала. Дори зачервено гърло не е имала, нито бронхити.
При нея кашлицата е от секретите които се стичат назад, а нфекцията отива към ушите.
От ноември до януари се заредиха гнойни отити, които в началото лекувахме с антибиотици, дкато не взех решение, че повече няма да си тровя детето и се обърнахме за помощ към хомеопатията.  Така успяхме да преборим отита.
  Сега от почти месец е с хрема, а малко след това започна и да кашля. Така пуснахме секрет и излязоха стфилококи, за които хомеопата ни предписа Стафилококцинум.
Вече седмица го пие, но  не виждам да има подобрение.
  Не занм, може и да е твърде рано.
Притеснявам се обаче, че от втория-третия ден на лечението детето е с разстройство. Пуснахме изследвания, които не показват да има чревна инфекция и нещо обезспокоително. Детето обаче продължава да си подсмърча и кашля, и да се оплаква че го боли коремчето.

Общи условия

Активация на акаунт