КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ - споделяне на опит и знания - 37-а тема

• 133 236
  • 799
  •   1
Отговори
# 420
Питах за трета сливица, да разбирам, че няма проблем там.

Относно нозода, който приема вече седмица. Не знам дали сте чели темите назад, но когато се появят нови, непознати симптоми, това означава, че лекарството се доказва (изявяват се негови симптоми) и то не е показано за случая. Не разбирам защо при положителни посявки веднага се предписват съответните нозоди. Наличието на бактерии там, където не би трябвало да ги има (или поне не в такъв мащаб), означава "слаба" конституция. Тоест лекува се конституцията, а не бактерията. Ако конституцията не успее да се справи, едва тогава се тръгва към нозоди (л-ва от болестотворни тъкани, бактерии и прочие). Но ако вместо подобрение, има влошаване на състоянието, придружено и с поява на нови симптоми, още при появата на новите симптоми лекарството се спира, защото просто не е ТО. Ако разстройството е просто нещо вирусно, това означава пък, че детето сменя картината в момента и трябва да се лекува моментното състояние, което ще е своеобразно остро, като хроничния проблем (бактерията) остава за момента на заден план.

Пропуснах: Ако е някакво изчистване, то основния симптом трябваше да има подобрение, а самото "чистене" евентуално да не е толкова упорито и придружено с болка.

Последна редакция: нд, 28 май 2017, 07:39 от Мечка Малинарка

# 421
  • София
Ако правилно съм разбрала принципите на класическата хомеопатия, ако се намери точното лекарство и правилната потенция, тогава можем да се преборим дори с наследствени заболявания.
Но какво става, ако хомеопатът не уцели правилното лекарство? Ако точното лекарство има такава сила, тогава силата на грешното е не по-малка.

# 422
Тогава сменяш хомеопата.

# 423
  • София
Не съм съгласна някой да си прави експерименти и да трупа опит за сметка на здравето на моето дете.
Търся хомеопат, но попадам в абсурдна ситуация. Питала съм по форуми и до сега няма нито един родител, който да ми се е похвалил, че е намерил хомеопат, който да е помогнал на детето му при психичен проблем. Когато се обадя на хомеопат да попитам дали има опит с подобни деца - "О, даааа..." - всички са лекували успешно дори и по-тежки случаи. А цените са им супер надути без никаква гаранция, че ще помогнат.

# 424
Ако точното лекарство има такава сила, тогава силата на грешното е не по-малка.

Това не е съвсем вярно, в смисъл не може да се каже така опростено. Симилимумът има много по-дълбоко и силно въздействие, тъй като влиза в почти идеален резонанс с човека (говорим за подобие, не за еднаквост). Ако точното лекарство се даде в по-голяма доза, е по-зле, отколкото ако се даде грешното лекарство (по-голяма криза и т.н.)
За останалото в другия ви пост, какво да ви кажа... разочарованията са съвсем основателни според мен относно нивото на хомеопатия в България (за чужбина нямам опит и не желая да лежа на разни сведения) - имате право на своя избор. Тежка диагноза сложихте - психичен проблем - може би е просто емоционален. Единственото,  което мога да кажа, че при деца с по-сериозни и упорити психоемоционални симптоми, лечението на родителите е препоръчително. Твърдя го от личен мой опит.

# 425
Здравейте, в момента лекувам детето ми с класическа хомеопатия, нямам опит с нея, досега сме се лекували само с Боарон.
Та малката пи чай, в който после видях , ме има и мента. След колко време мога да й дам капки?

# 426
За себе си и съпруга си, изчаквам два часа.

# 427
Здравейте, в момента лекувам детето ми с класическа хомеопатия, нямам опит с нея, досега сме се лекували само с Боарон.
Та малката пи чай, в който после видях , ме има и мента. След колко време мога да й дам капки?

Нашият хомеопат не ни разрешава мента, какао и кафе за 3 дни след като сме пили лекарство. Съветът ми е да се обадиш на хомеопата ти и той да прецени дали лекарството се е развалило и как да процедираш по нататък  Peace

# 428
Благодаря за отговорите!

# 429
Няма разлика между боаронски и "небоаронски" лекарства. Те все са си хомеопатични лекарства. Проблемът е в методиката на лечение, но това е друга тема.
Ментата е локален анестетик, обезчувствява рецепторите, а именно чрез тях приемаме информацията за лекарството. Честно казано час-два преди и след прием е напълно достатъчно устата да е чиста от храна и вода - като общо показание. Иначе си зависи от човека. На някои пациенти им се забранява черен чай, шоколад, мента, алкохол и т.н. по време на цялото лечение. На други не.
Хомеопатът преценява.

# 430
Здравейте, нормално ли е след прием на лекарство, да се появи обрив, който се развива нагоре и назад?

# 431
Привет. Зависи от много неща. Може да е нормално, може и да не е правилно.
Най-вече зависи от съществуващите симптоми, от това какво е основното оплакване на пациента. Ако оплакването е на по-дълбоко ниво и изчезне или намалее като интензивност, а след него се появи обрив (без гной, силни сърбежи и болки), може да е в добра посока. Като под оплакване нямам предвид само физически симптоми. Може лекуващият се да е хиперчувствителен, нервен, гневен и това да е основното оплакване.
От друга страна основното оплакване на пациента не винаги съвпада с реалното основно оплакване (например идва човек с оплакване от болка в стави, но това не е основното - главният проблем със сигурност е някъде в емоциите) и т.н.
("навън и надолу" е относителен принцип, който трябва да се разглежда винаги в контекста на конкретния случай, защото след лечение на възпаление на яйчник например може да се появи алергичен обрив някъде, а пък алергията е на по-дълбоко ниво по линията на нивата на здраве в човека).

# 432
Само да се похваля Simple Smile след доста време ХЛ спрях да ползвам капки за нос и да ми се запушва носа.

# 433
Здравейте, моля да ми препоръчате хомеопат в София, който има опит с лекуване на поликистозни яйчници.  Какъв е вашия опит с лекуването на този проблем?

Благодаря предварително. Hug

# 434
От 2 седмици чета за класическа хомеопатия (включително 2 теми от тази и Информативно за хомеопатията) и колкото повече чета, толкова повече се обърквам. Ама ааадски сложно ми се вижда всичко. Бихте ли ми препоръчали някаква книга, в която информацията да е по-смляна и да почне да ми чатка мозъка най-накрая. Досега съм лекувала детето си само с Боарон, вече 3 години,  което е лесно, но тук нещата са много по-различни. Някак си почвам да се отказвам от боарона, след прочетеното до тук. А и боаронската ми хомеопатка си е за смяна, въпреки че помага, но вече като водя малката знам какво ще ми изпише, случва се много често и вече си я лекувам сама (говоря за елементарни настинки, сополи, кашлица, гърло и температура). Но и нищо да не й давам, пак й минава за седмица. Много се запалих по класическата, но ми е тъмна Индия. Та моля ви , препоръчайте 1-2 книги да влезна малко в час.

Общи условия

Активация на акаунт