КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ - споделяне на опит и знания - 37-а тема

• 133 169
  • 799
  •   2
Отговори
# 105
мартеа,а постоянно ли бяхте на тези пръскащи препарати newsm78 т.е. инхалация...защото до колкото знам,те са само при спазъм и при нужда,не за постоянно.

при нужда се ползва Вентолин (има го и като спрей, и като разтвор за небулизатор). А на Фликсотид (кортикостероиден спрей) бяхме непрекъснато от миналия септември до този юни, 2 пъти на ден.
На кое ХЛ сте?

# 106
  • Пловдив
мартеа,а постоянно ли бяхте на тези пръскащи препарати newsm78 т.е. инхалация...защото до колкото знам,те са само при спазъм и при нужда,не за постоянно.

при нужда се ползва Вентолин (има го и като спрей, и като разтвор за небулизатор). А на Фликсотид (кортикостероиден спрей) бяхме непрекъснато от миналия септември до този юни, 2 пъти на ден.
На кое ХЛ сте?
Антимониум тарт.

# 107
Здравейте,

Дано съм в правилната тема. Имам бебета близнаци на възраст месец и половина, които страдат от колики. Моя близка приятелка ме посъветва да се обърна към хомеопатията и ми препоръча COLOCYNTHIS 200CH, което е помогнало на нейните деца. Не разбрах точно в какви дози се приема, но ми каза да давам по 1-2 до 3 капки на всяко бебе минимум 15 минути преди или след ядене. От два дни им давам лекарството по 2 пъти дневно и забелязвам, че бебетата започнаха да правят кризи с безспирен рев от по 2-3 часа нощем. Преди не са ревали толкова - само имаха неразположения, сумтяха и понякога си пореваваха за кратко. Давам им също така Colief от 3-4 седмици на всяко хранене по 4 капки. Въпросът ми е дали кризата означава, че скоро предстои подобрение и дали дозировката на лекарството ми е правилна?

Благодаря предварително.

# 108
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
означава да спреш да даваш лекарство в толкова висока потенция!

това, че на бебето на твоята позната е помогнало, не означава, че ще помогне и при твоите.
трябва хомеопат да снеме анамнезата и да определи лекрството.
даже според Ханеман при толкова малки бебета не се снема анамнеза, а се лекува майката и те го получават през кърмата.

аз се лекувах след раждането хомеопатично и се виждаше реакция и при бебето ми, макар то да не беше на лечение.

# 109
означава да спреш да даваш лекарство в толкова висока потенция!

Извинявай, но какво означава това ? Да спра изобщо да го давам или да намаля дозата ?

Не кърмя - храня бебетата само с адаптирано мляко.

# 110
спри го.

# 111

Благодаря. И аз още снощи взех това решение, но все пак реших да попитам, защото съм чувала за кризи в хомеопатията, които уж после водели до облекчаване на симптомите.

# 112
Здравейте,
Предварително се извинявам ако е дискутирано вече , но дали бихте могли да ме насочите към класически хомеопат в София. Случая се касае за мен -възрастен с доста упорита гнойна ангина.
Благодаря ви !

# 113
  • Пловдив
А как да се тълкува следното...изчезване на кожен проблем и поява на белодробен Thinking

# 114
  • София - Варна - Бургас
А как да се тълкува следното...изчезване на кожен проблем и поява на белодробен Thinking

Като "класическо" потискане и вкарване на проблема отвън - навътре, от периферията - към по-жизненоважни органи и системи.

# 115
  • Пловдив

Като "класическо" потискане и вкарване на проблема отвън - навътре, от периферията - към по-жизненоважни органи и системи.
а може ли да се предположи кога се е случило...или от кое хл?

# 116
  • Пловдив
Казаха  ми че причина за тиковете при детето може да е недостиг на витамин Б12.
Възможно ли е затова хомеопатията да не помага за тиковете ,защото има недостиг на нещо?

# 117
Казаха  ми че причина за тиковете при детето може да е недостиг на витамин Б12.
Възможно ли е затова хомеопатията да не помага за тиковете ,защото има недостиг на нещо?

пусни му кръвни изследвания и виж дали има недостиг.

Скрит текст:
аз от много време имам симптоми, които се повлияваха слабо или не се повлияваха от хомеопатията. ту намаляваха, ту се появвяваха.
накрая след един силен кръвоизлив ситуацията се влоши много. получих и потръпвания в краката като рефлекси, т.е. тикообразни.
оказа се, че имам анемия, липса на желязо (тогава разбрах, че имало разлика) и недостиг на вит.Б12.
сега пия желязо на хапчета и би слагат инжекции вит.Б12.
бях и на акупунктура и пиех чайове от китайски билки. тонусът ми се вдигна, но не на ниво "здрав" човек. иначе чаят добре ми действаше.
та сега ми сложиха 3 инжекции от 8 общо и усещам огромна разлика.

# 118

Благодаря. И аз още снощи взех това решение, но все пак реших да попитам, защото съм чувала за кризи в хомеопатията, които уж после водели до облекчаване на симптомите.

Водят, ако лекарството е точното и е прекалено с доза или потенция. Ако самото лекарство е грешно, може да има доказване.

# 119
Здравейте, в първия пост не виждам линкове към препоръчани лекари-хомеопати
и съответно аз за такъв питам.

По възможност жена  Embarassed и в София. Моля насочете ме, може и на лични.

Благодаря  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт