КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ - споделяне на опит и знания - 37-а тема

• 134 775
  • 799
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте,каква е разликата между клинична и класическа хомеопатия?

# 166
  • София - Варна - Бургас
В тази връзка и аз да попитам все пак възможно ли е да се излекува с хомеопатия?Става въпрос за по-голямо дете.

рефлуксът ли?
доколкото знам, рефлуксът е физиологичен проблем - не се затваря дванадесетопръстникът и храната се връща в хранопровода.
незнам дали хомеопатията може да помогне.... newsm78

Да, в някои случаи причината може да бъде и не затваряне на долния езофагеален свинктер.
 При деца, най-честата причина за рефлукс е алергия към прясното мляко, дори и това на майката. И това е се лекува с хомеопатия.

# 167
  • София - Варна - Бургас
Здравейте,каква е разликата между клинична и класическа хомеопатия?

Това е нововъведен термин от боаронската "хомеопатия".

# 168
  • София - Варна - Бургас
В тази връзка и аз да попитам все пак възможно ли е да се излекува с хомеопатия?Става въпрос за по-голямо дете.

рефлуксът ли?
доколкото знам, рефлуксът е физиологичен проблем - не се затваря дванадесетопръстникът и храната се връща в хранопровода.

Да, в някои случаи причината може да бъде и не затваряне на долния езофагеален свинктер.
 При деца, най-честата причина за рефлукс е алергия към прясното мляко, дори и това на майката. Лечимо е с помощта хомеопатията.

# 169
  • София

рефлуксът ли?

При деца, най-честата причина за рефлукс е алергия към прясното мляко, дори и това на майката. И това е се лекува с хомеопатия.

може ли повече инфо относно хомеопатичния продукт, който лекува рефлукса при новородено? може и на лични Hug

# 170
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

При деца, най-честата причина за рефлукс е алергия към прясното мляко, дори и това на майката. Лечимо е с помощта хомеопатията.

в повечето случаи проблемът е физиологчен, защото храносмилателна тепърва се развива.
при малко бебета проблемът е алергия към белтъка на млякото и има и други симптоми.

за мен подобни мнения са само за пробутване на лекарства.
както и алопатите, дето лекуват сопол с антибиотик, защото майката искала да даде нещо.

# 171

може ли повече инфо относно хомеопатичния продукт, който лекува рефлукса при новородено? може и на лични Hug

няма хом. продукт, който да лекува рефлукс при новородено.
търси се причина за рефлукса и според консистуцията на бебета се изисва лекарство, което е много трудно при толкова малки бебета.

# 172
  • София

няма хом. продукт, който да лекува рефлукс при новородено.
търси се причина за рефлукса и според консистуцията на бебета се изисва лекарство, което е много трудно при толкова малки бебета.
в този случай не се ли провежда хомеопатично интервю на майката, с оглед  на това как е преминала бременността и пренаталното развитие на бебето,  и се предписва лекарството според това интервю?

# 173

в този случай не се ли провежда хомеопатично интервю на майката, с оглед  на това как е преминала бременността и пренаталното развитие на бебето,  и се предписва лекарството според това интервю?

моят хомеопат направи това след като лекарството, което аз взимах се отрази на бебето (кърмех).
въпреки всичко си е трудно. проследяването при бебетата е трудно.

# 174

моят хомеопат направи това след като лекарството, което аз взимах се отрази на бебето (кърмех).
Трудно е, защото се предписва на думите на майката, а родителите са пристрастни и паникьосани в повечето случаи. /не обвинявам никого, това са фактите/. Бебето не може самичко да си каже. За сметка на това бебетата си показват абсолютно всичко чудесно, стига да има кой да наблюдава.

Колега, пише се сФинктер.

# 175
Клиничната хомеопатия си е боаронщина. Предписва се на база симптом: ето ти хомеопатично лекарство за пръст, за кръст, за.... Няма нищо индивидуално, нито пък съобразено с цялостната личност.

# 176
Какво ви е мнението при започващо заболяване да се даде констит.л-во в началото? Особено когато връзката с хомеопата няма да е веднага, а след един-два дена.
Преди мислех това за много грешен подход, но сега се замислям дали не е по-правилен особено при деца, боледуващи еднотипно често от много вирусни инфекции, примерно температура, хрема, кашлица, при които ако не се вземат мерки, се стига до усложнения и аб.
В такива случаи предписание на различно л-во всеки път според реперторизацията на симптомите не е ли грешен подход, при положение че няма подобрение след години хом.лечение инизрастване на детето или по-скоро е минимално.

За профила на бърди напишете Birdie рефлукс в гугъл и ще ви излязат негови мнения. После влезте в профила му и вижте последните му публикации. Пиша през тел.и не мога да дам линк.

# 177
  • София
За профила на бърди напишете Birdie рефлукс в гугъл и ще ви излязат негови мнения. После влезте в профила му и вижте последните му публикации. Пиша през тел.и не мога да дам линк.

Благодаря!

# 178
Какво ви е мнението при започващо заболяване да се даде констит.л-во в началото? Особено когато връзката с хомеопата няма да е веднага, а след един-два дена.
Преди мислех това за много грешен подход, но сега се замислям дали не е по-правилен особено при деца, боледуващи еднотипно често от много вирусни инфекции, примерно температура, хрема, кашлица, при които ако не се вземат мерки, се стига до усложнения и аб.
В такива случаи предписание на различно л-во всеки път според реперторизацията на симптомите не е ли грешен подход, при положение че няма подобрение след години хом.лечение инизрастване на детето или по-скоро е минимално.

Не знам защо ми е много познат този Бърди...Мисля, че е водил неумели хомеопатични дискусии тук преди време, но съм с лошо усещане....

Конституционалното лекарство (ако е вярното), може да отключи така да се каже случая с разболяването, особено ако симптомите са "неясни, слаби". В смисъл например: ами има хрема, ама....не кой знае какво и т.н. Като се тласне конституцията, може симптомите да станат по-ясни. От друга страна именно заради конституцията си човек се разболява. Малките деца боледуват главно от хреми и кашлици, така че не може да се каже, че това е хронично, за да се дава конституция. Изобщо трябва да се подходи индивидуално.

По въпроса със недействащото лечение: вариантите са два. Хомеопатът не може правилно да предпише (било поради недостатъчно знания, било поради грешна информация от родителите - особено по телефон, дадена от не особено наблюдателни родители; било поради нужда от миазмично лечение, нозод или т.н.); второ - родителят се явява негативна поддържаща причина и е за лечение. В много случаи при лечение на родителите детето се повлиява чудесно, без хомеопатично лечение за самото него. (справка Органон)

# 179
  • София

в този случай не се ли провежда хомеопатично интервю на майката, с оглед  на това как е преминала бременността и пренаталното развитие на бебето,  и се предписва лекарството според това интервю?

Трудно е, защото се предписва на думите на майката, а родителите са пристрастни и паникьосани в повечето случаи. /не обвинявам никого, това са фактите/. Бебето не може самичко да си каже. За сметка на това бебетата си показват абсолютно всичко чудесно, стига да има кой да наблюдава.
То наблюдението е лесно,трудното е да се разтълкуват правилно сигналите,които бебето подава.А това не на всеки се удава, за съжаление малко родители се раждат психолози Thinking

Последна редакция: пт, 30 сеп 2016, 15:31 от stelaartois

Общи условия

Активация на акаунт