MasterChef България - сезон II (11.04. - 17.04.2016г.)

• 41 569
  • 511
  •   1
Отговори
# 135
Един въпрос, че не съм съвсем наясно: рецептите им дават винаги ли преди да почнат да готвят?

Мисля, че само на елиминации им дават основни пропорции на продуктите, дори не съм сигурна, дали това не важи само за десертите. Иначе на другите изпитания са без рецепти.
Ясно, щото сега на Йоана раците бяха с някакъв сос и тя каза, че го прави за първи път и се зачудих кога успя да го спретне, като не го е правила никога newsm78

# 136
Един от шефовете каза че им дават базова рецепта

# 137
Снощи не успях да гледам и не мога да коментирам, а вие сте изписали 10 страници. Сега ще си пусна и епизодите от миналата седмица.

# 138
  • Sofia
Чудя се дали интересът към ресторантите на журито е нараснал след старта на предаването? Днес голяма реклама с Пиърс Броснан.  Grinning

# 139
Вчера го гледах с прекъсвания, та ми е малко бозаво точно кой какво.
Че се паднаха Лъчо и Мая да правят десерт има предимства и недостатъци.
На вас не ви ли се  е случвало нещо, което правите за първи път да ви се получи супер, и неща, които уж си знаете да се скапят, рутината води и до невнимание.

# 140

На вас не ви ли се  е случвало нещо, което правите за първи път да ви се получи супер, и неща, които уж си знаете да се скапят, рутината води и до невнимание.

Дори най- често така става  Laughing
Обикновено експериментирам за гости и може би тогава се старая най- много, или просто късмет на начинаещия, но наистина най- добре се получават нещата, правени за пръв път  Peace
Е...мъжа ми е все в очакване, дали няма да поръчваме пица накрая Mr. Green

# 141
Вчера го гледах с прекъсвания, та ми е малко бозаво точно кой какво.
Че се паднаха Лъчо и Мая да правят десерт има предимства и недостатъци.

Любо Wink

Утре стискам палци за Любо, не харесвам Мая. Общото настроение тук във форума съвпада с моето , едва издържам да гледам Севда, но имам усещането, че утре Весела си заминава за жалост.

# 142
  • София
  Тази Севда много натоварва!!!! Щом е дошла в такова състезание би трябвало да е подготвена. Първо това е втори сезон тук, а и го има в много други държави. В крайна сметка това е рак, храна. Вярно, много е гадно да отнемеш чужд живот, но според мен попрекали. Имаше участници с много по-истински реакции, на които също не им беше много приятно.
  А втората и гозба няма и да я коментирам. С две думи ужас... И само как гледа месото, когато им поставят задачите. Ами едва ли си е мислела, че ще готви само тиквички и леща.
  Поне научих нещо ново. Ще пробвам гарнитура моркови и целина, варени в мляко.

# 143
За мое съжаление, и аз ще се присъединя към очакванията Весела да отпадне. Просто някак си логично вървят нещата в елиминациите - някои хора се дънят 2-3 пъти и си тръгват. От другите, като изключим Севда, всички останали все някак си се справят. Севда обаче, с тези сълзи и чувствителност, до финал ще го докара. От сега не ми се гледа стрес -теста довечера, като знам че плачливата й физиономия ще заема 95% от времето. Досадно е, а още по-дразнещо е, че остава чувството, че заради ревът й винаги минава между капките - шефовете все й подсказват, все по-мили с нея, все по-внимателни. Ако някой друг беше пляснал цялото Уелингтън в чинията и беше недопечено, сигурно директно шяха да го изсипият в коша. Но на Севда, даже Андре май се пробва да хапне нещо - да не би случайно, чувствителната да й стане нещо. Ето тоа ме дразни, не че реве, а защото несправедливо продължава за сметка на сълзите си.

И аз ще стискам палци на Любо в мастър клас, още повече, че Иванчев май ще прави някакви чудеса с  десерта и ще ми е много интересно да го наблюдавам

# 144
  • София
Айде аз малко контра Wink
Севда не ми пречи и не ме натоварва, даже не ми се струва и да реве толкова, може би ѝ свикнах. Simple Smile
Това с раците беше гадно и не виждам защо е нужно. Миналата година омари ли имаха, какво там беше, но им ги дадоха вече умъртвени. Аз лично не знам дали бих готвила изобщо в този случай, по-добре директно на елиминация.
Радвам се за Любо и съм за него днес. Макар че Мая май уцели джакпота с темата на мастъркласа, но може пък да стане както zari65 казва. Иначе нейното филе изглеждаше чудесно.
Йоана продължава много да ме дразни, големи превземки, цяло изречение с похвали чула!  Crazy
Много ми стана смешно с Евгени и неговата стратегия да се справи блестящо, но незабележимо. Явно не е успял.  Laughing
Калоян ми хареса с подкрепата си за останалите, мисля, че той поздравяваше и Севда, и Любо, когато ги избраха сред 3те най-добри. Все съм с впечатлението, че се справя добре със задачите  Rolling Eyes, а журото явно не мисли така, вече няколко пъти а-ха да отпадне.
Дано споменаването на "внезапната смърт" пред Весела да е само режисьорски трик и да не вземат да я изгонят набързо.

# 145
  • sf
Знаете как е при монтажа и може въобще да не е за Весела това изречение, въпреки погледа на Цвета.

# 146
  • София
Именно, и аз на това се надявам, обичат да си правят такива номерца от предаването.

# 147
В анкетата гласувах Севда да си ходи. Дано е тя не защото е най зле като кулинар спрямо останалите, а защото ми се струва, че за нея това състезание е много тежко психическо натоварване. По добре да не се измъчва толкова.
Довечера и аз имам някакво усещане, че сладкарското изпитание в майсторския клас може и да не го спечели Мая нищо че десертите и са силата, тя сякаш понякога не може да се концентрира на 100%, замотава се нещо  и понеже се чувства в свои води това може да изиграе лоша шега.
Надявам се репликата за внезапната смърт да не е към Весела макар че изглеждаше да е към нея. Едва ли ще развалят схемата няма с внезапна смърт. Така че има шанс и за Весела да е била репликата, на елиминацията да се представи добре.

# 148
  Тази Севда много натоварва!!!! Щом е дошла в такова състезание би трябвало да е подготвена. Първо това е втори сезон тук, а и го има в много други държави.
..........

Споделям. Това предаване е за характери преди всичко. Ми щом е лабилна и все й се реве, да си стои в къщи и да плаче от хормони ли, що ли.  Нищо лично, даже в началото ми беше симпатична.

Вечер не ми се гледат сълзи и драми.

# 149
  • София
Внезапна смърт с кулинарно състезание хич не ми се връзва.Можеше да измислят друг термин за изненадващото изгонване.

Общи условия

Активация на акаунт