MasterChef България - сезон II (11.04. - 17.04.2016г.)

• 41 597
  • 511
  •   1
Отговори
# 405
  • Велико Търново
Какво толкова видяхте да й дават на Елизабет - щипка сол и някакви остатъци от мляко.
Не ми е първа любимка, но факт - нейните еклери изглеждаха видимо по-добри от тези на Весела.
Цвета имаше късмет, че Весела беше по-зле и от нея. Много ми е симпатична Весела, но този път наистина не се справи.
Не мога да правя еклери, но ако едни еклери не мога да направя хич няма да ми хрумне да отида в състезанието Мастършеф. Безумно е някак, все някакви базисни познания с практически опит трябва да има човек. Тя сама си призна, че досега не е успявала да направи читави еклери вкъщи. С еклерите на Весела категорично не е за този формат.
Преди това някъде имаше майонеза и не помня кой също не беше правил. Майонеза!!
За да не преповтарям написаното - напълно го споделям!

# 406
Нищо не й дадоха, малко мляко от един и щипка сол.
Тя се фръцна и каза, че ще изчака за млякото на Весела, но не видях да взима и от нея.
Според мен не би трябвало да имат право да взимат продукти от другите.
В този случай щеше да си тръгне Елизабет, заради неизпълнено задание.

# 407
  • София

Вчера червения отбор тотално се провали. Причината, според мен, е слаб ръководител, никакъв екип, малки възможности и слаба идея. Петел с перушина и в кварталната кръчма няма да сервират. Кус куса от броколи изглеждаше интересно като замисъл, но на практика - нищо. Освен, че съсипаха сумати глави броколи. Нещо зелено за украса, което не виждам как ще се яде.
   С еклерите направо ме разбиха. Като им казаха задачата си рекох, че по-лесно едва ли можеше да е. Какъв Мастър шеф ако един еклер не можеш да направиш. Да не говорим, че десертът, който шеф Ангелов представя беше с парено тесто.
   Много са зле. Гледам я вчера Цвета подпряла фурната с лъжица и пече ли пече.  Весела ще ми сипва прясно мляко в шоколад. Елизабет и тя. Не виждам защо някой ще и е длъжен да и дава. Това е състезание - да опитва, да се концентрира. Нали този, които и е дал, ако е по-зле, ще изхвърчи той. А така може и да спаси кожичката.
  Според мен трябваше да изгонят и трите снощи - Елизабет, Цвета и Весела. Хайде другата седмица...

# 408
Калоян и аз започвам да го харесвам все повече - има знания и умения, не е казал лоша дума за никого, подкрепя всички, и като се изключи това "мачкай" не изглежда толкова самонадеян, колкото ми се стори в началото.  Peace

+1
"Мачкай", но никого не е смачкал досега. Даже напротив – държи се най-джентълменски от всички участници. Винаги подкрепя, поощрява, утешава... Много мъжки се държи.
Лъчезар и Любо – също са достойни и стабилни играчи.
Мая ми става все по-неприятна. Елизабет и Севда поначало не ги харесвам. Цвета ми е на кантар – на моменти ме дразни, на моменти ми харесва. От жените само Весела се държеше достойно и коректно досега, но си замина...

# 409
И на мен мъжката част от състезателите м прави по-добро впечатление. Единствен Евгени се опитва да хитрее и прави номера, но другите са железни - подкрепят, поздравяват останалите, не злословят, не мрънкат.
Жените - все едно са се събрали на пазара - само гледат кого да хванат да "одумват" и от кого/какво да се оплакват. За съжаление, освен очеизвадно ниското им ниво на кулинарни умения (досега винаги има по някой, който не е правил нещо и то елементарно - то не беше майонеза, не беше еклери, не бяха мусове), явно и нивото им на възпитание и дръжание е доста ниско. Съжлаявам, че съм толкова рязка, но това е кулинарно състезание, а не събор на дрякащи и оплакващи се жени.

# 410
  • София
Съжалявам, че Весела отпадна, но това не е състезание за хора, които са със слаб дух. Според мен беше време на Севда или Елизабет да си ходят, но Севда изтегли дългата клечка /отново/. Йоана и Мая дразнят, но могат да готвят и се справят. Аз съм фен на мъжете, но досега и те не са показали кой знае какво. Този сезон е по-слаб от миналия.
Весела не беше със слаб дух, в сравнение с някои други.Просто нЕма късмет.А тя беше най-спокойния човек там и винаги си признаваше грешките, никога не извърташе и мънкаше.И наистина някои са по-подбутвани от други и то много очевидно.

# 411
Добре де Елизабет се цупи че не и дадоха продукти.Ами и аз да съм няма да дам а ще си ги пазя и не за да проваля нея , а защото ако евентуално у при мен нещо се обърка да имам резерва.

# 412
  • София
TEREZA83, конкретно за лъжицата - шефовете обсъждаха, че така трябва да се пекат еклерите, за да изсъхнат повече. И Йоана направи същото.
За прословутото услужване с продукти - по принцип съм "за" по-приятелските взаимоотношения, не ми допада да се държат все едно е на живот и смърт да спечелят. Но - нека има постоянни правила, а не за едни да е забранено, а за други си затваряме очите. Отделно, че никой не е длъжен да дава на другарче, та тя да се фръцка така.
Калоян и на мен ми допада с поведение.

# 413
Това е състезание все пак, много бяха грозни думите на Елизабет - никой не й давал от продуктите си и била там заради чужда грешка..  Rolling Eyes Недостойно е да си част от отбор и като загубите да обвиниш само капитана за загубата, всички са имали принос за сготвеното. Като си е оплескала манджата да си носи последиците, а не да се фръцка, че някой и е длъжен да й дава от продуктите си. А Любо, че не се справи като капитан е така, но в крайна сметка нали затова са отбор, печелят или губят заедно. Елизабет определено ми е противна вече, но все пак браво, че се стегна и успя да направи хубави еклери за разлика от Весела. За нея наистина ми е мъчно, харесвах я и определено беше се развила доста в последните епизоди.
Като дадоха промото за другата седмица искрено се разсмях на Севда, като дежа вю беше Simple Smile Въпреки това смятам, че се справя добре.

# 414
  • София
  Лято, благодаря. Това съм го изпуснала.
  Аз вкъщи ги правя по една рецепта още от ученичка, където изрично пише, че фурната не се отваря, за да могат да се подуят добре.
  Ще взема да пробвам и така, че много обичам еклери. Само че обикновено ме мързи да правя крем и ги пълня със сладолед и отгоре шоколод.

# 415
  • España (Плевен)
Веселааааааа  Cry Cry Cry   Цвета пак извади късмет или леко побутване...  Crossing Arms
Във Фейсбук страницата на шоуто пишат да се стягат другата седмица, че вече нямало място за грешки.
Участниците ще се срещнат с непознати продукти...  Crazy Crazy Crazy 

Анкетата:
Кой бихте искали да отпадне на следващата елиминация?

Севда                       109 (38%)
Йоана                          54 (19%)
Цветелина                   39 (13%)
Елизабет                      27 (9%)
Калоян                        14 (5%)
Мая                             12 (4%)
Георги                          9 (3%)
Евгени                         8 (2%)
Весела                          5 (1%)
Любо                            5 (1%)
Лъчезар                       0 (0%)

Направи ми впечатление в последните две анкети, че Лъчко няма негативен глас от към наша страна.
Любимец ли ще ни е???  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 416
По-скоро май с нищо не е привлякъл вниманието..

# 417
Изумена съм колко качества и базови знания им липсват и това на този етап от състезанието. И миналия сезон имаше подобен гаф с крем карамел, но като че ли беше в самото начало. Сега трябваше да приготвят обикновен еклер и без значение, че мъжете бяха виновни отбора да е на елиминация, те определено се справиха по-добре от жените в това изпитание. На жените и времето не стигна, и не знаят в каква последователност да си приготвят компонентите, правят грешки след грешки, все нещо не им се получава и са пълна паника и мрънкала. Все си мислех, че на тях ще им е по-лесно с десертите, но явно възможностите им са много под нивото на мъжете.
Във връзка с това и Мая не показва завидни умения за професионален сладкар, като се сетя за рулото от отборната игра и ми призлява. А на теста за имунитет Любо се справи почти толкова добре колкото нея.
Въобще като цяло нивото е много ниско за този формат. Имам надежда за Лъчо и мистър "Мачкай" - за сега добре готвят и ми харесват чиниите им. Георги прави красиви неща, но му липсват много знания- и относно технологията на приготвяне на продуктите и относно рецептите.
Как пък никой не блесна с една чиния за гурме шедьовър. А миналата година всички ме впечатляваха.

# 418
  • София
На мен Лъчо засега ми е доста напред в класацията (да не използвам тежки думи като фаворит) и като умения, и като поведение.

# 419
  • София
Как нарече Виктор крема за еклерите? Поръчка направиха децата за почивните дни.  Laughing
Не обясни ли Андре, че след изпичането се държат на леко отворена врата, а не че се пекат изцяло на такава?
Много, много ме е яд за грешките на Весела - единствената позитивна жена си тръгна. Останаха злобни и вечно недоволни.

Общи условия

Активация на акаунт